gardeshban.ir

طرز تهیه شله بريان زيره، غذاي سنتي و خوشمزه اصفهاني

شله بريان زيره يا شله برياني زيره يک غذاي خوشمزه اصفهاني است که قدمت 200 ساله دارد.
کد خبر: ۴۴۶۳۱
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۵ شهريور ۱۴۰۰-1400 June 15
گردشبان (gardeshban.ir) :

شله بريان با زيره يک غذاي سنتي خوشمزه اصفهاني است که نسبت به ساير غذاهاي اصفهان کمتر به گوشتان رسيده است.  شله بريان با زيره اصفهان قدمتي 200 ساله دارد و اغلب در زمستان تهيه مي شود. اين غذا بسيار مقوي بوده و سيستم ايمني بدن را تقويت مي کند. در تهيه شله برياني اصفهان از برنج محلي و گوشت استفاده مي شود و از زيره براي عطر دهي به آن استفاده مي شود. 

شله بريان زيره 

مواد لازم شله بريان زيره 

گوشت دنده يا گردن۱۵۰ گرم

برنج دانه ريز۱ پيمانه

پياز۱ عدد

زيره۲ ق غذا خوري

نمک۲ ق چاي خوري

فلفل سياه ۱ ق چاي خوري

زردچوبه۱/۲ ق چاي خوري

طرز تهيه شله بريان زيره

برنج نيمدانه را بشوييد و با کمي نمک و آب بگذاريد چند ساعت خيس بخورد. 

پياز را نگيني يا خلالي خرد کنيد و در يک قابلمه مناسب با کمي روغن تفت دهيد تا سبک و شيشه اي شود سپس گوشت را به همراه زردچوبه و فلفل سياه اضافه کرده و تفت ديد تا رنگ گوشت کاملا تغيير کند.

چند پيمانه آب جوش به آن اضافه کنيد و اجاه دهيد 2 ساعت با حرارت ملايم بپزد. 

استخون را از گوشت جدا کنيد و دوباره گوشت را به همراه برنج خيس خورده به قابلمه اضافه کنيد و بگذاريد برنج بپزد.

هر از گاهي هم بزنيد که برنج ته نگيرد.

زماني که آب گوشت کم شد و برنج نرم شد ، زيره را اضافه کنيد و مخلوط نماييد و صبر کنيد تا آب شله کاملا کشيده شود.

مواد را با گوشت کوب ، بکوبيد و سپس سرو نماييد. 

شله برياني زيره با لپه

مواد لازم شله برياني زيره با لپه

براي 5 نفر

زمان تهيه 30 دقيقه

زمان پخت 120 دقيقه

برنج۲ پيمانه

گوشت گوسفندي گردن يا دنده۲۰۰ گرم

لپه‎۱/۳ پيمانه

نمک و فلفل و زرد چوبه و زيره به مقدار لازم

طرز تهيه شله برياني زيره با لپه

گوشت را پياز و کمي زردچوبه تفت ديد. 

در ظرفي ديگر برنج که از 2 ساعت قبل خيس خورده را با کمي زردچوبه و لپه بپزيد. 

گوشت را به همراه آب گوشت به برنج اضافه کنيد و اجازه دهيد تا روي حرارت ملايم جا بيوفتد. 

بعد از اين که شله تنگ آب شد ، زيره ، نمک و فلفل را اضافه کنيد.

هر از گاهي شله را هم بزنيد تا کاملا مثل حليم غليظ شود. 

نکات لازم براي تهيه شله برياني زيره اصفهان

براي پخت گوشت ميتوانيد آب زيادي اضافه کنيد که در مراحل بعد از همان آب استفاده کنيد. 

اگرچربي خون داريد مي توانيد گوشت  گوساله را جايگزين گوشت گوسفند کنيد. 

در مراحل پاياني پخت برنج ، نمک غذا را امتحان کنيد و در صورت نياز به آن نمک اضافه کنيد. 

مي توانيد کلا از گوشت خورشتي بدون استخون براي طبخ اين غذا استفاده کنيد ولي اگر همراه با استخوان باشد شله خوشمزه تر و مقوي تر خواهد شد. 

اگر هنگام پخت برنج ، آب کم شده بود مي توانيد مقداري آب جوش به آن اضافه کنيد. آب سرد کيفيت غذا را خراب خواهد کرد. 

مقداري از گوشت را ميتوانيد کنار بگذاريد و براي تزئين روي غذا استفده کنيد. 

براي پخت شله بريان در صورت تمايل مي توانيد زردچوبه را حذف کنيد. 


پنجره
ارسال نظر
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار