گردشبان (gardeshban.ir) : مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق، روز پنجشنبه طی دستوری سهمیه زائران ایرانی برای حضور در عراق را دو برابر کرد.
با این حساب شمار زائرانی که ایران را به مقصد عراق ترک میکنند به ۶۰ هزار نفر رسید. از جمله شرط ورود زائران به عراق، تزریق واکسن کرونا، تست (PCR) منفی و سفر از طریق مسیر هوایی است.
زیارت عتبات عالیات با توجه به شیوع ویروس کرونا در دو سال اخیر با محدودیتهای جدی مواجه بوده است. کشور عراق امسال تصمیم گرفته که به صورت محدود و با رعایت ضوابط بهداشتی از زائران امام حسین (ع)استقبال کند.
پیش از این دولت عراق سهمیه ایران برای ارسال زائر را تنها ۳۰ هزار نفر اعلام کرده بود.
صبح امروز پنجشنبه خبر رسید که حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه کشورمان رایزنی با همتای عراقی خود را برای افزایش شمار زائران ایرانی آغاز کرده است.
سالانه و همزمان با اربعین حسینی میلیون ها مسلمان مشتاق دلهای خود را روانه بینالحرمین و مزار مطهر اباعبدالله الحسین (ع) می کنند تا با این حضرت تجدید عهد و پیمان کنند و ایشان را الگوی تمام عیار زندگی خود قرار دهند.
تغییری در سهمیه ۳۰ هزار نفری اربعین ایجاد نشده است
امید کوثری فر، امروز (جمعه) در گفتوگو با «رادیو اربعین» با بیان اینکه دولت عراق سهمیه ۳۰ هزار نفری برای ایران جهت اعزام زائران به راهپیمایی اربعین حسینی در نظر گرفته است، افزود: طی روزهای گذشته رایزنیهای از سوی ستاد مرکزی اربعین، سفیر ایران در عراق و مجموعه وزارت خارجه با مقامات عراقی برای افزایش سهمیه ایران در راهپیمایی اربعین صورت گرفته است و ما به دنبال این هستیم که این سهمیه افزایش پیدا کند، اما تا این لحظه هنوز هیچ گونه سهمیه جدیدی اضافه شده است.
بر اساس گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی رادیو اربعین، این مقام مسئول در ستاد مرکزی اربعین با بیان اینکه برخی از سایتها به تازگی خبری منتشر کردهاند ۳۰ هزار سهمیه جدید به سهمیه ایران اضافه شده است، گفت: چنین خبری صحت ندارد و کماکان سهمیه ایران سهمیه ۳۰ هزار نفر قبلی است و هر گونه تغییری در میزان سهمیه و شرایط سفر اعلام خواهد شد.
وی با بیان اینکه بنا به تصمیم اتخاذ شده اعزام زائران به صورت هوایی خواهد بود، در بخش دیگری از صحبتهای خود افزود: ما در کشور حدود ۲۷۰۰ موکب رسمی و شناسنامهدار داریم که این موکبها در قالبهای مختلف نه فقط در ایام اربعین حتی در مواقع بروز سیل و زلزله به ارائه خدمات به هموطنان میپردازند.
کوثری فر، با بیان اینکه این موکبها متشکل از نهادهای مردمی و آحاد مردم از اقشار مختلف هستند، تصریح کرد: با توجه به محدودیت سهمیه در نظر گرفته شده ما حتی نتوانستیم پاسخگوی این موکبها در ارتباط با بحث اعزام به راهپیمایی اربعین حسینی باشیم.
پیش از این اعلام شده بود که کمیته عالی بهداشت و سلامت ملی عراق در نشستی در روز یکشنبه با ورود ۳۰ هزار زائر ایرانی برای شرکت در مراسم اربعین از طریق فرودگاههای بین المللی عراق موافقت کرد. همچنین در این نشست با ورود ۱۰ هزار زائر از کشورهای عضو شورای همکاری و سایر کشورها به عراق برای شرکت در مراسم اربعین حسینی فقط از طریق فرودگاههای عراق موافقت شد.
بر اساس این گزارش، رایزنی فرهنگی ایران در عراق اعلام کرد: پس از اعلام این خبر در جمهوری اسلامی ایران برای توزیع این سهمیه در بین موکبداران حسینی و کمیتههایی که وظیفهای داخل عراق دارند، تصمیمگیری شد که این امر با برخی نارضایتیها از سوی مردم این کشور همراه بود. همچنین مقامات ایرانی در استانهای مرزی ایران در روزهای اخیر بر بسته بودن مرزهای زمینی تاکید کردند.
در همین راستا یک منبع بلندپایه در دفتر نخستوزیر عراق، از هدیه نخستوزیر این کشور به ملت ایران خبر داد و گفت: الکاظمی در اقدامی پیش از سفر خود به ایران، علاوه بر سهمیهای که پیش از این کمیته عالی بهداشت و سلامت ملی عراق برای جمهوری اسلامی ایران در نظر گرفته بود، ۳۰ هزار ویزای دیگر نیز به ملت ایران تقدیم کرد.
وی تصریح کرد: با توجه به اهمیت جمهوری اسلامی ایران برای دولت عراق و همچنین دوستی و وحدت ناگسستنی دو ملت، مصطفی الکاظمی، نخستوزیر عراق، علاوه بر ۳۰ هزار ویزای اختصاصیافته به زائران ایرانی که پیش از این اعلام شده بود، ۳۰ هزار ویزای دیگر نیز به ملت کشور دوست و همسایه یعنی ایران هدیه کرد.
پیادهروی اربعین روز دوشنبه به صورت رسمی طی مراسمی از رأس البیشه (جنوبیترین قسمت منطقه الفاو در استان بصره) با شعار «از دریا تا قتلگاه» آغاز شده است.