گردشبان (gardeshban.ir) : «میدان سینتاگما» (Syntagma Square) را میتوان مهمترین میدان شهر آتن و حتی کشور یونان به شمار آورد. این مکان، کانون فعالیتهای تجاری، سیاسی و اجتماعی محسوب میشود و با توجه به فواره و مجسمههای واقع در مرکز میدان و ساختمان پارلمان، میتوان به راحتی آن را در نگاه اول تشخیص داد. میدان سینتاگما با هتلهای 5 ستاره معروفی همچون «هتل گرند بریتانیا» (Hotel Grande Bretagne)، کافیشاپها و مغازههای گوناگون احاطه شده و تاریخی طولانی دارد.
وقتی یونانیها از سلطهی ترکها خارج شدند، به این نتیجه رسیدند که به یک پادشاه نیاز دارند و «اوتو» را به عنوان شاه خود انتخاب کردند. ساخت میدان سینتاگما به اوایل قرن 19 میلادی و زمانی برمیگردد که شاه اوتو، پایتخت کشور را از شهر «نافپلیو» (Nafplio) به آتن تغییر داد.
در آن دوره، این میدان را با نام «میدان کاخ» میشناختند. البته اوتو هنوز برای حکمرانی بر کشور، خیلی جوان بود و به همین دلیل، نایبالسلطنههای او به طور موقت به جای او بر مردم حکومت داشتند. آنها افرادی دیکتاتور بودند و مالیاتهای سنگین برای مردم وضع میکردند و وقتی نوبت به اوتو رسید تا حکومت خود را آغاز کند، مردم از این وضعیت به تنگ آمده بودند و طی شورشی نظامی در سال 1843، به سمت کاخ پادشاه (ساختمان مجلس امروزی) رفتند و به او 30 روز مهلت دادند تا قانون اساسی را به تصویب برساند. در نهایت مردم به خواستهشان رسیدند و بعد از آن، نام میدان به «سینتاگما» به معنی «قانون اساسی» تغییر پیدا کرد.
ساخت فوارهی این میدان به دستور همسر شاه اوتو، یعنی ملکه «آمالیا» انجام شد؛ همان شخصی که امروزه برای داشتن باغ ملی آتن نیز مدیون او هستیم. امروزه این میدان، یکی از مقاصد پرطرفدار گردشگران و گردهمایی مردم محلی به حساب میآید و هنوز هم مردم برای اعتراضات دسته جمعی در این مکان دور هم جمع میشوند.
اگر هتلتان در این میدان قرار دارد و از شانستان به یکی از این اعتراضات برخورد کردید، جای نگرانی نیست؛ زیرا در وهلهی اول، این اعتراضات همیشه بخشی از تاریخ میدان سینتاگما بوده و امری عادی تلقی میشود و معمولاً یکی دو ساعت بیشتر طول نمیکشد. دوم اینکه 3 مورد از بهترین و گران قیمتترین هتلهای آتن، در این منطقه واقع شدهاند و با ایجاد راههای خروج مخفی، آیندهنگری به خرج دادهاند تا مسافرانشان برای ورود و خروج به مشکل برنخورند.
همانطور که گفتیم، ساختمان نئوکلاسیک مجلس نیز در میدان سینتاگما واقع شده که آن را در سال 1842 به عنوان کاخ محل اقامت شاه اوتو و همسرش تأسیس کردند و تمامی اعتراضات، روبهروی این کاخ انجام میشد. کمی پایینتر از این ساختمان، «بنای یادبود سرباز گمنام» (Tomb of the Unknown Soldier) قرار گرفته که توسط پیادهنظام ارتش از آن محافظت میشود.
این 2 محافظ، لباسی مخصوص و کفشهای سنتی منگولهدار به تن دارند و هر 15 دقیقه با حرکتی رقص مانند، جایشان را با هم عوض میکنند تا کارشان زیاد هم خستهکننده نباشد. هر یک ساعت نیز نیروی جدیدی جایگزین آنها میشود و توجه گردشگران را به خود جلب میکند. اگر با آنها صحبت کردید و در مقابل پاسخی نگرفتید، دلخور نشوید؛ دلیلش این است که آنها اجازه ندارند هیچگونه عکسالعملی در مقابل بازدیدکنندگان نشان بدهند.
از آنجایی که میدان سینتاگما در مرکز شهر آتن قرار گرفته، فاصلهی کمی تا بسیاری از جاذبههای گردشگری معروفی همچون آکروپولیس، باغ ملی، طاق هادریان، معبد زئوس، محلهی زیبا و قدیمی پلاکا، ارکتیونو ورزشگاه پاناتنائیک دارد. تراموا یا همان واگن برقی هم در این میدان توقف میکند و شما را به سواحل و مناطق جنوبی میرساند.
همچنین ایستگاه متروی این مکان نیز در زیر میدان سینتاگما واقع شده و به همین دلیل، این منطقه به مرکز حمل و نقل عمومی نیز تبدیل شده است. این میدان از طریق «خیابان ارمو» (Ermou Street)، به «میدان موناستیراکی» (Monastiraki Square) هم راه دارد که هر دوی آنها جزو مناطق خرید معروف آتن به شمار میروند.