gardeshban.ir

«ته چين شهميرزادي»، غذای محبوب سمناني ها

يکي از خوشمزه‌ترين و متفاوت‌ترين ته چين‌هايي است که مي‌توانيد تجربه کنيد. اين غذا، از غذاهاي محلي استان سمنان است.
کد خبر: ۴۶۰۱۹
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۹ مهر ۱۴۰۰-1400 July 19
گردشبان (gardeshban.ir) :
يکي از خوشمزه‌ترين و متفاوت‌ترين ته چين‌هايي است که مي‌توانيد تجربه کنيد. اين غذا، از غذاهاي محلي استان سمنان است. 

چي لازم دارم: 

برنج 4‏ پيمانه عدس پخته 2‏ پيمانه سبزي خردشده 300 گرم گوشت بره 750 گرم نمک، فلفل سياه زردچوبه به مقدار لازم چغندر کوچک 4‏ عدد سيب زميني کوچک 4‏ عدد بِه ‏2 عدد بادنجان کوچک ‏3 تا 4 عدد اسفناج ‏250 گرم پياز داغ و گرد غوره به ميزان دلخواه زعفران و ماست به ميزان لازم چطور بپزم: 

1. عدس را بپزيد، به، سيب زميني، چغندر و بادمجان را ورقه کنيد. بادمجان‌ها را سرخ کرده و اسفناج را با پيازداغ و گرد غوره تفت دهيد. حالا برنجي را که از قبل خيس کرده ايد، در آب جوش بريزيد و آبکش کنيد. 

2. بخشي از برنج را جدا کرده و براي ته ديگ کنار بگذاريد و بقيه برنج را با عدس پخته و سبزي پلويي مخلوط کنيد. گوشت را با زردچوبه، فلفل سياه و ادويه مورد نظرتان بپزيد. آب گوشت بايد هنگام پخت کم باشد. سپس نمک آن را اندازه کنيد و بعد از پخت کامل، آن را قطعه قطعه کنيد. برنج ساده را با زعفران و ماست مخلوط کرده و به عنوان ته ديگ، ته قالب بريزيد. 

3. قبل از آن ته قابلمه يا قالب مورد نظرتان را با روغن چرب کنيد. مقداري از برنج آبکش شده به همراه سبزي و عدس روي اين لايه ريخته و گوشت ادويه زده را روي برنج بگذاريد. سپس کمي از آب گوشت روي آن بريزيد و کمي برنج ريخته، دوباره بادمجان، اسفناج و چغندر و به حلقه حلقه شده را روي آن بگذاريد. 

4. همين طور لايه لايه بچينيد تا تمام مواد استفاده شوند. سپس برنج را به مدت ۲ ساعت روي حرارت کم قرار دهيد تا خوب دم بکشد. ته چين را در ظرف مورد نظر کشيده و تزئين کنيد. 

نکته: برخي ترکيب برنج و سبزي و عدس را تنها با گوشت مي‌پزند و بقيه مواد را به عنوان دورچين ته چين، در ظرف سرو کنار آن قرار مي‌دهند


پنجره
ارسال نظر
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار