gardeshban.ir

کاروانسرای شاه‌عباسی ایزدخواست به مدار گردشگری بازگشت

کاروانسرای شاه‌عباسی ایزدخواست به مدار گردشگری بازگشت
کاروانسرای شاه‌عباسی ایزدخواست، بنایی تاریخی واقع در شمال فارس با همکاری بخش خصوصی به شکل کامل مرمت شد و بعد از سال‌ها وارد مدار خدمت‌رسانی به گردشگران شد.
کد خبر: ۴۶۰۴۲
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۹ مهر ۱۴۰۰-1400 July 19
گردشبان (gardeshban.ir) :
مدیرکل اوقاف و امور خیریه فارس در آیین بهره‌برداری از کاروانسرای شاه عباسی ایزدخواست که با حضور نمایندگان و بازرسان سازمان جهانی یونسکو برگزار شد، گفت: این مکان، یک موقوفه و مربوط به عصر صفوی است.

حجت‌الاسلام سیدعباس موسوی با یادآوری این‌که در دوره تاریخی صفویه، این بنا در کنار قلعه ایزدخواست، از نقاط پررونق ایران محسوب می‌شده است، گفت: این بنا در دره ایزدخواست و در نقطه اتصال استان‌های فارس و اصفهان واقع شده است و می‌تواند مرکزی برای پذیرش گردشگران باشد.

موسوی افزود: این کاروانسرای ارزشمند تاریخی با عرصه سه هزار و ۹۴۰ مترمربع و با مساحت اعیان دو هزار ۷۰۰ مترمربع در قالب سرمایه گذاری بخش خصوصی طی سال های ۹۴ تا ۹۹ بطور کامل مورد مرمت و احیاء قرار گرفت و هم اکنون در دهه وقف آماده بهره برداری، استفاده و ارائه خدمات به گردشگران و مسافران است.

او با بیان این‌که برای احیاء این کاروانسرا بیش از ۴۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری شده است، گفت: با واگذاری این کاروانسرا موقوفه با کاربری بوم گردی و گردشگری به بخش خصوصی علاوه بر احیاء این میراث ارزشمند کشور برای بیش از ۱۰نفر در این مجموعه اشتغال زایی انجام شد و امروز نیز مجموعه کاروانسرای تاریخی شاه عباسی شهر ایزدخواست به منظور ثبت جهانی شدن و مورد حمایت سازمان جهانی یونسکو قرار گرفتن مورد بازرسی و ارزیابی نماینده یونسکو قرار می‌گیرد.

ایسنا نوشت، مدیرکل اوقاف فارس تاکید کرد: موقوفات متعدد ارزشمند تاریخی به‌صورت عرصه و اعیان وقف در سراسر کشور و از جمله فارس  وجود دارد که می‌توان با همکاری بخش خصوصی و کارشناسان فنی در حوزه‌های میراثی و تاریخی ضمن احیاء و مرمت این مظاهر ارزشمند تمدنی موجب رونق اشتغال در بخش‌های گردشگری شد که از جمله آن‌ها کاروانسراهای تاریخی و آب‌انبارها در استان فارس است.



پنجره
ارسال نظر
captcha
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها