gardeshban.ir

طرز تهیه بادام آبنباتی شیرینی سنتی فارس و کردستان

بادام سوخته یا بادام آبنباتی ، شیرینی سنتی فارس و کردستان است که از ترکیب بادام و شکر کاراملی شده تهیه شده و می توانید از آن به جای قند یا آبنبات استفاده نمایید.
کد خبر: ۴۶۰۹۳
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۰-1400 July 21
گردشبان (gardeshban.ir) :
بادام سوخته یا بادام آبنباتی ، شیرینی سنتی فارس و کردستان است که از ترکیب بادام و شکر کاراملی شده تهیه شده و می توانید از آن به جای قند یا آبنبات استفاده نمایید.

بادام سوخته ( به انگلیسی : candied almonds )  یا بادام آبنباتی ، شیرینی سنتی فارس و کردستان است. این شیرینی خوشمزه ایرانی با بادام کاراملی شده تهیه می شود. 

از بادام سوخته می تواند به جای قند یا شکلات همراه با چای و دمنوش استفاده کنید.

طرز تهیه بادام سوخته گیلان که بیشتر در شهر آستانه تهیه می شود کمی با بادام سوخته شیرازی متفاوت است و در تهیه آن از بادام زمینی خرد شده یا انواع دیگر مغزهای خرد شده استفاده می شود. 

مواد لازم بادام سوخته با گلاب 

بادام درختی 1 پیمانه
شکرنصف پیمانه
 گلاب 1 قاشق غذاخوری
 کره2 قاشق سوپ خوری

طرز تهیه بادام سوخته با گلاب

شکر و گلاب را در تابه ای بریزید و مخلوط کنید سپس تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید 10 دقیقه روی حرارت با شعله ملایم بجوشد تا رنگ شکر کاراملی شود. 

بادام را اضافه کرده کاملا با کارامل مخلوط نمایید.

کره را ضافه کرده مخلوط کنید. 

اجازه دهید مواد بجوشد و کاملا غلیظ شده و شکر به رنگ کهربایی درآید. مراقب باشید که شکر نسوزد. 

کف سینی را با کاغذ روغنی بپوشانید و بادام کاراملی را روی سینی پهن کنید و  با قاشق بادام ها را از هم جدا کنید و صبر کنید کاملا سرد و سفت شوند. 

بعد از 2 ساعت بادامها را از کاغذ روغنی جدا کرده و در شکلات خوری بریزید و برای مهمان ها بیاورید. 

مواد لازم بادام سوخته گیلان
  
بادام زمینی بو داده ۱ پیمانه
شکر۱ پیمانه
روغن جامد یا کره۱ قاشق غذا خوری
وانیل‌۱/۳ قاشق مربا خوری

طرز تهیه بادام سوخته گیلان

بادام زمینی را با میکسر یا گوشت کوب خرد کنید و سپس با وانیل مخلوط نمایید. 

کف یک سینی استیل را کاملا چرب کنید. 

شکر را در تابه ریخته روی حرارت کم بگذارید و مدام هم بزنید تا کاملا ذوب شده و کاراملی شود. 

1 قاشق کره یا روغن جامد به کارامل اضافه کنید و هم بزنید کاملا یکدست شود. 

بادام زمینی خرد شده را به کارامل اضافه کرده و مخلوط نمایید.
 


کارامل داغ را روی سینی بریزید و با یک وردنه کاملا چرب مواد را پهن کرده و کاملا به قطر نیم سانتی متر صافشان کنید.

قبل از این که کارامل سرد و سفت شود با یک چاقوی کاملا چرب رویش به شکل لوزی با مربع  خط بیندازید تا به راحتی بتوانید بعد از سرد شدن آن ها را تکه تکه کنید. 

در صورت تمایل به ازای هر 1 پیمانه بادام زمینی می توانید از یک سوم پیمانه کنجد بوداده و سوم پیمانه گردو یا هر مغز دیگری استفاده کنید. 

فقط باید دقت کنید که مقدار شکر و خشکبار باید با هم مساوی باشد. 



مواد لازم بادام سوخته شیرازی 

بادام خام    ۱ پیمانه
شکر ۱ پیمانه
کره ۱۵ گرم
آب ۱/۳ پیمانه
 
طرز تهیه بادام سوخته شیرازی

در یک قابلمه کوچک نصف پیمانه شکر را با آب مخلوط کرده روی حرارت بگذارید و مدام هم بزنید تا شکر حل شود.

بادام ها را به قابلمه اضافه کرده و حرارت را زیاد کنید تا آب بخار شود و شکرها کاراملی شده و مثل آبنبات به بادام ها بچسبند. 

شعله را خاموش کرده و بادام ها را در یک آبکش فلزی بریزید و تکان دهید تا شکر اضافه شان گرفته شود و سپس در سینی استیل که از قبل چرب کرده اید بریزید و اجازه دهید خنک شوند. 

در قابلمه ای دیگر بقیه شکر و کره را روی حرارت بگذارید و هم بزنید تا کاراملی شود. 
بادام های شیرین را به کارامل اضافه کرده مخلوط کنید. 

تا زمانی که کارامل به رنگ دلخواهتان در بیاید می توانید بادام ها را روی حرارت نگه دارید ولی مراقب باشید که شکر نسوزد. 

هر چه بیشتر بادام ها را روی حرارت نگه دارید حالت سوخته تری پیدا کرده و کارامل تیره تر می شود.

بادام ها را بلافاصله روی سینی استیل که کاملا چرب شده است به صورت پراکنده بریزید و تا سرد و سفت نشده با قاشق از هم جدایشان کنید. 
پنجره
ارسال نظر
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار