گردشبان (gardeshban.ir) : مواد لازم برای ۴ نفر
بادمجان۴ عدد
گوجه فرنگی۴ عدد
پیاز۲ عدد
سیر۴ حبه
کشک۱ لیوان
نعناع خشک۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی
طرز تهیه کشک و بادمجان دامغانی
مرحله اول
برای تهیه کشک و بادمجان خوشمزه به روش دامغانی ابتدا پیاز را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم، سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار داده و کمی روغن اضافه می کنیم. در ادامه پیاز را اضافه کرده و به خوبی تفت می دهیم.
مرحله دوم
پس از اینکه پیاز سبک و شیشه ای شد، سیر را داخل قابلمه رنده می کنیم و کمی تفت می دهیم تا عطرش خارج شود. در ادامه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به قابلمه اضافه کرده و کمی تفت می دهیم تا عطر ادویه ها خارج شود.
مرحله سوم
در این مرحله نعناع خشک را اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم، سپس بادمجان ها را پوست می گیریم و به صورت نگینی ریز خرد می کنیم. در ادامه بادمجان های خرد شده را به قابلمه اضافه کرده و به خوبی تفت می دهیم.
مرحله چهارم
پس از اینکه بادمجان ها کاملا نرم شدند، گوجه فرنگی ها را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم. در ادامه کشک را با دو لیوان آب رقیق می کنیم، سپس به قابلمه اضافه کرده و مخلوط می کنیم.
مرحله پنجم
حالا حرارت زیر قابلمه را کمتر می کنیم و اجازه می دهیم غذا به مدت یک ساعت با حرارت ملایم جا بیفتد. پس از اینکه غذا به غلظت مورد نظرمان رسید، در صورت تمایل مقداری نان خشک خرد کرده و به قابلمه اضافه می کنیم.
مرحله ششم
در نهایت غذا را از روی حرارت کنار می گذاریم، سپس در ظرف مورد نظرمان می کشیم و سرو می کنیم. نکته دیگر در مورد کشک و بادمجان دامغانی این است که در تهیه این غذا می توانیم نسبت به ذائقه خود از شیره انگور نیز استفاده کنیم.