gardeshban.ir

طرز تهیه آش سنگه سیر ؛ غذای سنتی کردستانی ها

یکی از غذاهای محلی کردستان، آش مخصوصی به نام سه نگه سیر است .برای آشنایی با طرز تهیه این غذا در ادامه با ما همراه باشید.
کد خبر: ۴۷۳۹۱
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۰-1400 August 24
گردشبان (gardeshban.ir) :
یکی از غذاهای محلی کردستان، آش مخصوصی به نام سه نگه سیر است .برای آشنایی با طرز تهیه این غذا در ادامه با ما همراه باشید.



مواد اصلی

برنج ۱ پیمانه
عدس ۱ پیمانه
کشک (معادل یک شیشه) ۳ پیمانه
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
پیاز ۴-۵ عدد
نعنا داغ به مقدار لازم
آرد به مقدار لازم
سیر داغ به مقدار لازم
تخم مرغ ۱ عدد
روغن به مقدار لازم
نمک و فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم

طرز تهیه

برنج و عدس را چندساعت از قبل در آب خیسانده سپس آب آن‌ها را دور می‌ریزیم و هر کدام را جداگانه با کمی آب روی شعله ملایم اجاق می‌گذاریم تا نیم پز شوند.

سپس چند عدد پیاز را نگینی خرد کرده، با کمی روغن سرخ می‌کنیم و مقداری زردچوبه و فلفل به آن اضافه می‌کنیم.

وقتی پیاز کامل سرخ و رنگ آن طلایی شد کشک ساییده شده، برنج و عدس را اضافه می‌کنیم و مدت ۲۰ دقیقه به حالت جوش نگه می‌داریم تا آش قوام آید،

بعد از جوشیدن و قوام آمدن آش مقداری نعنا داغ و سیر داغ به آن اضافه می‌کنیم و بقیه آن را برای تزئین کنار می‌گذاریم.

اگر از کشک پاستوریزه استفاده می‌کنید توجه کنید که به علت غلظت زیاد با اضافه کردن چند قاشق کشک و چشیدن آن میزان نمک را تعیین کنید.

سعی کنید نمک به مقدار بسیار کمی استفاده کنید، چون در این آش کشک زیادی وجود دارد و کشک هم مزه شوری دارد.

حالا برای روی آش و سرو کردن باید کوفته قلقلی درست کنیم، برای درست کردن کوفته قلقلی ابتدا گوشت چرخ کرده را با یک عدد پیاز رنده شده، یک عدد تخم مرغ و مقداری زردچوبه، نمک و فلفل درون یک ظرف مخلوط می‌کنیم،

سپس در یک ماهیتابه مقداری روغن را داغ کرده و مقداری از مواد را با دست فرم می‌دهیم تا گرد شود سپس داخل روغن می‌گذاریم،

شعله اجاق باید کم و ملایم باشد تا کوفته‌ها خوب مغز پخت و سرخ شوند.

وقتی کوفته‌ها آماده شدند آش را در ظرف مورد نظر میریزیم و برای تزیین از پیاز داغ، نعنا داغ و سیر داغ استفاده می‌کنیم و چند تا از کوفته‌ها را روی آن می‌گذاریم. آش برای سرو کردن آماده است.

سایر نکات
من، چون تو غذا پیاز نمیخورم از پیاز داغ روی غذا خوداری کردم پیاز داخل غذاهام رو رنده میکنم که تو ظرف رویت نشوند.
پنجره
ارسال نظر
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار