بلینی یا پنکیک روسی یکی از نان های سنتی روسیه است که برای وعده صبحانه ، یا به عنوان پنکیک و یا برای نان زیر فینگر فود قابل استفاده است.
بلینی روسی یکی از نان های سنتی روسیه است که شباهت زیادی به پنکیک های انگلیسی دارد البته بسیار نازک تر است. بلینی روسی از آرد گندم و جو و چاودار ، شیر و تخم مرغ تهیه می شود. بلینی روسی را در هر سه وعده صبحانه ، ناهار و شام به شکل خالی یا به عنوان نان شیرین همراه با مربا ، خامه و میوه یا خاویار میل می کنند. با بلینی میتوانید رولت گوشت با سس و پنیر و مخلفات سرو کنید.
اندازه و ضخامت بلینی کاملا به سلیقه خودتان بستگی دارد. بلینی را می توانید به صورت نازک مثل کرپ تهیه کنید یا این که به اندازه پنکیک بپزید. بلینی های کوچک یا سکه ای را میتوانید به عنون نان زیر فینگر فود استفاده نمایید.
روش اول برای تهیه بلینی روسی
مواد لازم خمیر بلینی
برای 12 – 16 عدد بلینی
آرد گندم سیاه یک چهارم لیوان
آرد ساده یک چهارم لیوان
بکینگ پودر یک سوم قاشق چایخوری
شیر سه چهارم لیوان
خمیرمایه یک سوم قاشق چایخوری
سفیده و زرده تخم مرغ جدا شده۱ عدد
کره۱۲۵ گرم
طرز تهیه خمیر بلینی
آرد ها را به همراه بکینگ پودر الک کنید. شیر و خمیرمایه را مخلوط کنید و سپس زرده تخم مرغ را اضافه کنید و هم بزید یکدست شود سپس به آرد اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا یکدست شود و هیچ گلوله ای در آرد باقی نماند.
سفیده تخم مرغ را جداگانه هم بزنید تا قله ای نرم و منعطف شکل بگیرد و وقتی کاسه را برمیگردانید ، نریزد . سپس با کمک لیسک سفیده را با خمیر مخلوط کنید به طوری که پف سفیده نخوابد.
تابه ای نچسب را روی حرارت بگذارید و با کره کف تابه را چرب کنید.
یک ملاقه از خمیر برداشته و کف تابه بریزید و تابه را کمی بچرخانید تا تمام کف تابه از خمیر پر شود، صبر کنید روس سطحش حباب بزند سپس بلینی را برگردانید تا طرف دیگرش هم بپزد.
پنکیک بلینی را می توانید چهارتا بزنید و روی هم بچینید ، داخل بلینی را می توانید با سالمون دودی ، پنیر خامه ای یا توت فرنگی و خامه پر کرده و سرو نمایید.
روش دوم برای تهیه بلینی
مواد لازم بلینی روسی
تخم مرغ۴ عدد
شیر۲ پیمانه
آب۱ پیمانه
آرد۲ پیمانه
کره آب شده۶ قاشق غذا خوری
نمک۱/۲ قاشق چایخوری
روغن برای چرب کردن تابه کمی
طرز تهیه بلینی روسی
آب، شیر، کره، تخم مرغ و نمک را مخلوط کنید تا یکدست شود.
آرد را روی مواد الک کنید و هم بزنید تا یکدست شود. برای راحتی کار می توانید از همزن برقی استفاده کنید. مایع خمیری آماده شده را میتوانید بلافاصله استفاده کنید یا این که 1 ساعت در یخچال بگذارید استراحت کند.
یک تابه نچسب کوچک را روی حرارت گذاشته با کمی کره کف تابه را چرب کنید و یک ملاقه از خمیر را وسط تابه بریزید و تابه را بچرخانید تا خمیر کف تابه را به صورت لایه ای نازک پر کند.
بعد از حدود 1 دقیقه کف خمیر طلایی می شود.
خمیر را برگردانید تا سمت دیگر آن هم به مدت 1 – 2 دقیقه بپزد.
بلینی ها را روی هم نگذارید تا خنک شوند.
می تونید از ترکیب خامه و مربا ، عسل و کره یا سس شکلات یا سس بلونز به همراه بلینی استفاده کنید.