گردشبان (gardeshban.ir) : کیک باتنبرگ کیک اسفنجی شطرنجی سفید و قرمز است که با مارمالاد و مربا به هم وصل می شوند و با لایه ای از خمیر مارسیپان یا خمیر بادام پوشانده شده است، البته شما میتوانید این کیک را متناسب با سلیقه خودتان با رنگ های مختلف درست کنید.
کیک باتنبرگ ( به انگلیسی : Battenberg cake یا Battenburg ) یک کیک اسفنجی سبک است که دارای تکه های دو رنگ است که با مربا به هم وصل می شوند و حالتی شطرنجی به کیک می دهند. کیک با یک لایه خمیر مارسیپان پوشانده می شود.
اگر میخواهید بدانید که کیک باتنبرگ مال کدام کشور است؟ باید بگوییم کیک باتنبرگ متعلق به کشور انگلیس است و و دلیل نامگذاری آن حالت چهارخانه ای کیک است که دقیقا مشابه نوارهای چهار خانه هشدار دهنده پلیس و اورژانس در انگلیس است.
حالا که متوجه شدید کیک باتنبرگ مال کدام کشور است، با ما همراه شوید تا دستور پخت کیک باتنبرگ را به شما آموزش دهیم.
خمیر کیک باتنبرگ تقریبا غلیظ است بنابراین به سادگی می توانید با یک لایه یا ورقه سینی فر را به دو قسمت تقسیم نمایید و دو رنگ خمیر کیک را در یک سینی به صورت همزمان بپزید. دستور پخت کیک باتنبرگ بسیار ساده است و فقط نیاز به یکی دو مرحله اضافه برای درست کردن حالت شطرنجی کیک و خمیر مارسیپان دور کیک دارد. در ادامه مقاله دو روش برای دستور پخت کیک باتنبرگ به شما آموزش می دهیم.
دستور پخت کیک باتنبرگ
مواد لازم کیک باتنبرگ برای 12 نفر
کره آب شده 1 فنجان
شکر سفید 1 فنجان
تخم مرغ 3 عدد
اسانس وانیل 1/4 قاشق چایخوری
آرد 2 فنجان
بیکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
نمک 1/8 قاشق چایخوری
رنگ خوراکی قرمز 2 قطره
مربای زردآلو 1 فنجان
آرد بادام 2 فنجان
پودر قند 3 فنجان
تخم مرغ 1 عدد
آب لیمو 1 و 1/2 قاشق چایخوری
اسانس بادام 1/4 قاشق چایخوری
طرز تهیه کیک باتنبرگ
برای شروع دستور پخت کیک باتنبرگ کره و 1 فنجان شکر را مخلوط نموده و هم بزنید تا کرمی رنگ شود.
3 عدد تخم مرغ را اضافه کرده هم بزنید.
اسانس وانیل ، آرد ، بکینگ پودر و نمک را اضافه کرده و به آرامی مخلوط کنید.در صورت نیاز می توانید کمی شیر به آن اضافه کنید.
خمیر کیک را به دو قسمت مساوی تقسیم نموده و در یک قسمت 2 قطره رنگ خوراکی قرمز اضافه کنید.
2 قالب مربعی 20 سانتی را چرب کرده و هر کدام از خمیر ها را در یک قالب بریزید.
کیک را در فری که از قبل با دمای 175 درجه سانتیگراد گرم شده است به مدت 25 – 30 دقیقه قرار دهید تا بپزد.
برای تست کامل شدن پخت کیک یک خلال دندان وسط کیک فرو کنید و اگر خمیری به آن نچسبید یعنی پخت کیک کامل شده است.
قالب ها را به مدت 5 دقیقه کناری بگذارید تا از داغی بیوفتد سپس کیک ها را از قالب خارج کرده روی توری فلزی قرار دهید تا کاملا خنک شوند.
با یک چاقوی برش نان دندانه دار لبه های اضافه کیک ها را برش بزنید و سپس هر کیک را به صورت چهار نوار طولی برش بدهید.
برش های کیک را به صورت شطرنجی با استفاده از مربای زردآلود به هم بچسبانید.
دور تا دور برش های کیک را مربای زردآلو بکشید و به هم بچسبانید.
شما میتوانید دو عدد کیک شطرنجی با این مواد آماده کنید.
برای تهیه خمیر مارسیپان ، پودر قند ، آرد بادام ، تخم مرغ ، آبلیمو و اسانس بادام را مخلوط کنید و خمیر را با دست ورز دهید تا نرم و یکدست شود.
اگر خمیر بیش از حد خشک شد کمی آب لیمو یا آب به آن اضافه کنید.
هر بار فقط 1 قاشق چایخوری اضافه کنید.
خمیر مارسیپان را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید.
روی سطح میز کار پودر قند بپاشید و خمیر را با وردنه به ضخامت 3 سانتیمتر باز کنید و به اندازه طول کیک ها خمیر را برش بزنید.
هر کیک را روی لبه خمیر قرار د هید و خمیر را دور کیک بپیچید به طوری که لبه های خمیر به هم برسد و سپس با فشار دست دو لبه خمیر را به هم بچسبانید.
کیک ها را روی شکر بغلتانید و سپس در ظرف سرو یا در کیسه پلاستیکی قرار دهید و در یخچال بگذاید تا خنک و سفت شود.