gardeshban.ir

کرونا گردشگری را هم مجازی کرد/ جهانگردی که ۴۳۴ شهر ایران را دید

آرش نورآقایی راهنمای گردشگری درباره سفرهای قدیم بیان کرد که بیشتر حکمایی مثل سعدی و فردوسی اهل سفر بوده اند و در آن زمان از رنج سفر سخن می‌گفته‌اند.
کد خبر: ۴۹۲۸۵
تاریخ انتشار : شنبه ۱۱ دی ۱۴۰۰-1400 October 11
گردشبان (gardeshban.ir) :


آرش نورآقایی پژوهشگر و راهنمای گردشگری شب گذشته دهم دی در برنامه «بسته پیشنهادی» حضور یافت و با اشاره به سفرهایی که داشته است بیان کرد که ۱۷ سال است به سفر کردن مشغول است.

وی در بخشی از این گفتگو به مکتوب کردن تجربه های سفری اشاره کرد و گفت: سفر به نوعی الهام می کند تا بنویسم و گویی مکاشفه ای صورت می گیرد تا متن هایی را به صورت کتاب یا متن ادبی دربیاورم.

نورآقایی درباره حرفه خود عنوان کرد: من به ۲ روش سفر می کنم بخشی به خاطر معیشت است که به عنوان شغل نگاهش می کنم و بخشی هم گم آباد گردی است و میرویم که گم شویم. این پارادوکس سفر است که هم خود را پیدا می کنید و هم گم شدن باعث می شود حالتان خوب شود.

وی درباره ماجراجویی در سفر نیز عنوان کرد: برای من ماجراجویی در سفر ذهنی است و صرفا ماجراجویی در طبیعت و شاید به خاطر مسائل جسمی دنبال کارهای سخت نمی توانم بروم.

نورآقایی درباره افسونگری سفر نیز یادآور شد: آلفونس گابریل (جغرافیدان و سفر نامه نویس اتریشی) درباره کویرهای ایران می گوید به گونه ای هستند که یک بار در آن قدم بزنید افسون می شوید و دیگر شما را رها نمی کند. من هم این افسونگری را به کل سفر تعمیم می دهم و فکر می کنم هر سفر یک ویژگی ای دارد.

وی درباره کرونا و تاثیر آن بر سفر عنوان کرد: ما در هر مصیبتی به راه های جایگزین می رسیم و در این دوران هم سفرهای مجازی بیشتر معنی پیدا کردند. خیلی ها با فیلم دیدن و خواندن و... به نوعی با سفر ارتباط پیدا کردند.

این راهنمای گردشگری در پاسخ به پرسش لواسانی که چه سفری را می توان خوب دانست؟ توضیح داد: سفری که به یک دلیلی بوجود آمده است. در طول تاریخ سفرهایی به دلیل زیارت، تجارت، جنگ، صلح و اکنون برای اوقات فراغت داشته ایم. انگیزه ها متفاوت است، سفر خوب یعنی هر هدفی که داره خوب انجام دهد. فیلم، موسیقی، مجسمه سازی برای کسیکه به آن می پردازد چه هنرمند و چه تماشاگر قرار است حال را خوب کند و نسبت به قبل از آن بهتر شود.

وی درباره تعداد سفرهایش در خارج از کشور بیان کرد که بالای ۲۵۰ بار از کشور خارج شده است.

نورآقایی درباره شهرستان های کشور نیز عنوان کرد: دیدن عمق دارد شاید زمانی می گفتم من همه جای ایران را دیده ام. حدود ۴۳۴ شهرستان در کشور داریم که من همه آنها را دیده ام اما این اتفاق به لحاظ کمی خیلی خاص نیست و من این شانس و فرصت را داشته ام. در همان شهرستان ها احتمالا روستاها، آثار و مردمانی هستند که شاید با آنها حرف نزده ام و چای نخورده ام و رودخانه هایی است که در آنها شنا نکرده ام چون یکی از آرزوهای من این است که در همه رودخانه های دنیا شنا کنم.

وی با اشاره به اینکه سفر و آداب آن یاد گرفتنی است درباره مسافر و گردشگر گفت: بین مسافر و گردشگر تفاوت وجود دارد، ما دیگر جهانگرد نداریم گردشگر داریم که نسبت به مسافر آدم سطحی تری است.

نورآقایی در پایان نیز گفت: سعدی، فردوسی، ابن سینا و بسیاری از حکمای ما اهل سفر بودند. قدیم از رنج سفر می گفتند اما الان دیگر رنجی نیست و مردم به سفر می روند تا حالشان خوب شود.
پنجره
ارسال نظر
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار