gardeshban.ir

طرز تهیه تجکی ؛ شیرینی خوشمزه و سنتی شهر خاش

تجکی شیرینی سنتی شهر خاش در سیستان و بلوچستان است که با آرد جوانه گندم تهیه می شود.
کد خبر: ۴۹۴۳۸
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۵ دی ۱۴۰۰-1400 October 15
گردشبان (gardeshban.ir) :
تجکی شیرینی سنتی شهر خاش در سیستان و بلوچستان است که با آرد جوانه گندم تهیه می شود. 



تجکی یکی از شیرینی های سنتی شهر خاش در استان سیستان و بلوچستان است. ممکن است تجکی را با سمنو اشتباه بگیرید ولی این دو تفاوت های زیادی با هم دارند و نمیتوانیم آن ها را به جای هم استفاده کنید. شباهت تجکی به سمنو فقط در استفاده از جوانه گندم است در حال که دستور پخت کاملا متفاوتی دارند. 

از آنجا که تجکی با آرد جوانه تهیه می شود یک شیرینی بسیار مقوی محسوب می شود. 

روش اول تهیه تجکی

مواد لازم تجکی 
 آب به میزان لازم
  روغن به میزان لازم
 آرد تجکی یا آرد جوانه گندم به میزان لازم 
آب به میزان لازم
 
طرز تهیه تجکی

خمیر تجکی را درست مانند خمیر نان آماده می کنیم با این تفاوت که هیچ ماده افزودنی به جز آرد جوانه گندم و آب به آن اضافه نمی شود. برای تهیه خمیر تجکی آرد جوانه گندم را با مقدار مناسب آب مخلوط می کنیم در حدی که خمیر لطیفی بدست آید. از آنجایی که آرد جوانه گندم چسبندگی کمی دارد میتوانید برای بهبود کیفیت خمیر، آرد گندم به آن اضافه کنید. استفاده از مقدار مساوی آرد جوانه گندم و آرد گندم کیفیت مناسبی به شما خواهد داد. 

خمیر را به اندازه دلخواه پهن کرده و دو طرفش را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی شود. اگر نمیخواهید از روغن زیادی استفاده کنید میتوانید کف یک ظرف نچسب را چرب کرده و تجکی را به قطر دو سانتی متر پهن کرده داخل ظرف قرار داده درش را ببندید و داخل فر 180 درجه به مدت نیم ساعت بگذارید تا دو طرفش همزمان بپزد. در قدیم برای تهیه تجکی ظرف آن را زیر آتش تنور می گذاشتند و رویش زغال داغ می ریختند تا دو طرف آن همزمان بپزد. 

روش دوم تهیه تجکی

به مقدار دلخواه از آرد جوانه گندم و آرد گندم مخلوط کنید و آب به آن اضافه کنید تا خمیر شود سپس با ان ها نان کماج بپزید و سپس در روغن جوشانده و سرد شده خرد کنید و هم بزنید تا آماده شود. 

تجکی خرما 

مواد لازم تجکی خرما 
آرد جوانه گندم   ۲ پیمانه
 آرد گندم۱ پیمانه
روغن یک دوم پیمانه
خرما  به مقدار لازم
آب به مقدار لازم 

طرز تهیه تجکی خرما

آرد ها را با هم مخلوط کنید و تا جایی آب به آن اضافه کنید که خمیری چسبناک داشته باشید که که نه خیلی شل و نه خیلی سفت باشد. 

روغن را اضافه کرده و ورز دهید تا کاملا جذب خمیر شود. 

خرما بدون هسته را در روغن کمی تفت دهید تا نرم شود. 

نیمی از خمیر را کف ظرف چرب شده پهن کنید و خرما را با فاصله از لبه های خمیر رویش پهن کنید و نیمه دیگر خمیر را رویش بگذارید و پهن کنید تا کاملا روی مواد قبلی را بپوشانید. 

قطر خمیر می تواند بین 1 – 3 سانتی متر باشد. 

ظرف را در فر 180 درجه به مدت 50 – 60 دقیقه قرار دهید تا بپزد و رویش طلایی شود. 
تجکی را در کیک پر معمولی هم میتوانید بپزید. 
پنجره
ارسال نظر
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار