گردشبان (gardeshban.ir) :
محمدرضا زمانیان اظهار کرد: درپی کسب اطلاع از ایجاد ترک در کوهستان محور هراز در محدوده آب اسک اقداماتی انجام دادیم. در وهله نخست با دادگستری و استانداری مازندران مکاتباتی انجام دادیم و درخواست کردیم که فعالیت اماکن تجاری ایجاد شده در پایین دست را که بعضا هم به صورت غیر مجاز در حریم راه احداث شدند، محدود کنند چرا که عامل تجمع مردم و مسافران هستند.
وی افزود: از پلیس راه نیز درخواست کردیم که حداقل تیم ثابتی در این منطقه به صورت شبانه روزی مستقر کند تا در آن منطقه ایجاد ترافیک زنجیرهای در محدوده حدود ۵۰۰ متری جلوگیری کند. چرا که در صورت به وجود آمدن چنین ترافیکهایی اگر لغزشی در این نقطه از کوهستان اتفاق بیفتد حوادث جبران ناپذیری به همراه خواهد داشت.
مدیرکل دفتر نگهداری ابنیه فنی سازمان راهداری و حملونقل جادهای ادامه داد: از استانداری درخواست کردیم که ستاد حوادث غیرمترقبه را تشکیل دهد و از راهداری نیز دعوت کند تا بتوانید تصمیم گیری های لازم را در این زمینه اتخاذ کنیم. همچنین در کنار این مکاتبات و درخواستها از مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی درخواست کردیم تا از منطقه بازدید کند و به طرق تخصصی این محدوده از کوهستان را ارزیابی و بررسی کنند تا ببینیم شکاف ایجاد شده در کوتاه مدت مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد و چه راهکارهای عملی و اجرایی برای حل این مشکل پیشنهاد میکنند و این گزارش تخصصی مبنای اقدامات وزارت راه و دیگر دستگاههای متولی باشد.
زمانیان تاکید کرد: از سوی دیگر از شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور که در حال احداث باند دوم محور هراز است درخواست کردیم تا این کار را هرچه سریعتر به ویژه در این محدوده انجام دهد تا بتوانیم به سرعت و در اسرع وقت از محور جایگزین برای این محدوده استفاده کنیم. همچنین از سازمان برنامه و بودجه کشور درخواست کردیم که با توجه به اهمیت این مسئله مسائل و مشکلات احتمالی مالی برای پیشرفت و تسریع باند دوم محور هراز را حل کند چراکه تسریع در این پروژه نیازمند منابع اعتباری بیشتر است. چرا که این محور در حال ساخت دارای ردیف بودجه است.
وی با بیان اینکه اینها اقداماتی است که از همان روزهای نخست بروز این مشکل انجام شده و مستندات آن موجود است، گفت: منتظر هستیم که گزارش مکتوب ای از مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی درباره بازدید از این محدوده آماده شود تا بتوانیم از آن استفاده کرد و اقدامات بعدی را انجام دهیم.
مدیرکل دفتر نگهداری ابنیه فنی سازمان راهداری و حملونقل جادهای در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا با توجه به پیشنهادات صورت گرفته از سوی مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی مبنی بر مسدود شدن محور هراز و در نظر گرفتن راه جایگزین این راه مواصلاتی مهم با ممنوعیت تردد مواجه خواهد شد یا خیر؟ تصریح کرد: درخواست مسدود شدن محور هراز کار سختی برای وزارت راه و شهرسازی نیست و تنها نیاز به مکاتبهای با پلیس راه دارد اما امکان انسداد وجود ندارد. چرا که در صورت مسدود شدن محور هراز چند مشکل به وجود میآید در وهله نخست باید پرسید که تردد محلی ها و افراد بومی در این منطقه را چگونه باید حل کرد و مشکل دوم این است که بار ترافیکی حاصل از مسدود شدن محور هراز به محورهای فیروز کوه و چالوس است که این امکان و ظرفیت در دو جاده مذکور نیست.
زمانیان اضافه کرد: برخی مواقع یک محور به صورت موقت و برای چند روز بسته می شود اما اگر بخواهیم محور هراز را ببندیم مشخص نیست که جاده جایگزین و باند دوم آن چه زمانی راهاندازی میشود. بنابراین قابلیت انسداد محور هراز وجود ندارد البته اگر زمانی به این نتیجه برسیم که تردد از این محور خطرناک است و هر لحظه امکان دارد آن منطقه از کوهستان ریزش کند جاده هراز را خواهیم بست تا برای مردم مشکلی به وجود نیاید چراکه در این منطقه سنسورها و شاخص هایی قرار دادیم تا به صورت لحظه ای ترک ها ایجاد شده در این محدوده را رصد کند و به محض اینکه متوجه شویم حرکت و لغزش این محدوده از کوهستان سرعت گرفته و احتمال بروز حادثهای وجود دارد، تصمیمگیری دیگری مانند انسداد جاده هراز را در دستور کار قرار خواهیم داد.