gardeshban.ir

طرز تهیه «خورشت ترشه سماق» اصیل مازندرانی

خورشت ترشه سماق از خورشت‌های ترش و خوشمزه‌ی شمالی است.
کد خبر: ۴۹۷۶۵
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۳ دی ۱۴۰۰-1400 October 23
گردشبان (gardeshban.ir) :
خورشت ترشه سماق از خورشت‌های ترش و خوشمزه‌ی شمالی است. اگر علاقه به غذا‌های ترش دارید به شما پیشنهاد می‌کنم حتما این خورشت را امتحان کنید.



مواد لازم خورش ترشه سماق برای حدودا ۴ نفر:

سینه مرغ ۳ عدد
* سبزی خورشتی یا سبزی شمالی ۵۰۰ گرم
پیاز بزرگ ۱ عدد
لوبیا قرمز ۱ فنجان
آبغوره ۱ فنجان
سماق ۵ قاشق غذاخوری
غوره ۱ فنجان
سیر ۴ حبه
نمک و فلفل به مقدار لازم
زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهیه‌ی ترشه سماق:
مرغ‌ها را با مقداری نمک و فلفل و زردچوبه مزه دار کنید. لوبیا قرمز‌های خیس خورده را با مقداری آب نیم پز کنید و آب آن را دور بریزید. سپس پیاز را خرد کنید و با مقداری روغن تفت بدهید. مرغ‌ها را به آن اضافه کنید و تفت بدهید زمانی که مرغ‌ها کمی طلایی شدند. در همین حین سبزی‌ها را با مقداری روغن تفت بدهید. سیر‌های رنده شده را به آن اضافه کنید و تفت بدهید. اکنون سماق اضافه کنید و کمی تفت بدهید. مراقب باشید نسوزند.

سبزی‌های تفت داده شده را به آن اضافه کنید؛ و لوبیای نیم پز شده را به همراه غوره و آبغوره اضافه کنید. چاشنی این خورشت آبغوره است. اگر غوره ندارید میزان آبغوره را کمی بیشتر کنید.

نمک را به آن اضافه کنید و آب بریزید و پس از جوشیدن شعله را کم کنید. تا خورشت با حرارت کم بپزد و جا بیفتد و روغن بیاندازد.

برنج را دم کنید و به همراه خورشت ترشه سماق و سالاد میل کنید.

نکاتی برای تهیه‌ی خورشت ترشه سماق:

• سبزی این خورشت همانند خورشت قورمه سبزی شامل (تره ۱۵۰ گرم تره + ۱۵۰ گرم جعفری + ۱۰۰ گرم گشنیز + ۵۰ گرم اسفناج + ۵۰ گرم شنبلیله) است، البته اصل این غذا با سبزی معروف شمال (سبزی مرغ ترش) تهیه می‌شود، ولی اگر در دسترس ندارید از ترکیب سبزی‌های بالا استفاده کنید.

* سبزی این خورشت سبزی مرغ ترش شمالی است، اما در صورتی که در دسترس نباشد از سبزی قرمه استفاده کنید.

• از سماق بیش از اندازه استفاده نکنید، زیرا خورشت شما را تلخ می‌کند.
پنجره
ارسال نظر
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها