گردشبان (gardeshban.ir) :
کاچی بلغور یا آش بلغور از خوراکهای سنتی و بسیار قدیمی شهر همدان است که متأسفانه دارد به فراموشی سپرده میشود. این خوراک ساده و بسیار خوشمزه، میتواند بهعنوان یک شام سبک و کامل در شبهای سرد پاییزی و زمستانی استفاده شود.
ما که بچه بودیم، زمستانها واقعا زمستان بود. یادم میآید تمام دوره دبستان، بعد از ظهری بودم و فقط پنجشنبهها صبحی بودم. تمام هفته را به عشق رسیدن به پنجشنبه سر میکردم.
پنجشنبه ظهر که زنگ مدرسه میخورد، شال و کلاه میکردم و خودم را کشانکشان از میان برفهایی که در پیادهرو تلنبار شده بود، به خانه میرساندم تا مادرجون را جلوی در ببینم که مثل همیشه باخنده میگفت: «بفرما! سرمایی خانم تشریف آورد! بدو دست و صورتت را یک آبی بزن و بیا که کاچی بلغور داریم». آخ امان از کاچی بلغور و وقتی که عطر پونه تازه با کره آبشده ترکیب میشد و من را درست، جایی وسط بهشت میبرد! دستها را شسته و نشسته، میپریدم پیش مادرجون کنار سفره. مامان همیشه میپرسید: «چقدر کشک بریزم»؟ من هم همیشه میگفتم: «زیاد»!
کاچی بلغور یا آش بلغور، از خوراکهای سنتی و بسیار قدیمی شهر همدان است که متأسفانه دارد به فراموشی سپرده میشود. این خوراک ساده و بسیار خوشمزه، میتواند بهعنوان یک شام سبک و کامل در شبهای سرد پاییزی و زمستانی استفاده شود یا بهعنوان یک پیشغذای بسیار جذاب، روی میز مهمانیهای شما باشد.
مواد لازم برای درست کردن کاچی بلغور یا آش بلغور
برای هر نفر به این مواد اولیه نیاز داریم:
یکچهارم لیوان بلغور گندم
۱۰گرم یا یک قاشق غذاخوری سرخالی کره
یکچهارم قاشق چایخوری نمک
میزان کره، کشک و پونه خشک میتواند براساس ذائقه شما، کم یا زیاد بشود. شما میتوانید به جای آب سرد از آب قلم هم استفاده کنید.
یک قاشق غذاخوری کشک
یک قاشق چایخوری پونه خشک
یکونیم لیوان آب سرد
طرز تهیه کاچی بلغور یا آش بلغور
بلغور گندم را با نصف میزان از کره، آب سرد و نمک داخل قابلمه میریزیم. در قابلمه را نیمهباز میگذاریم تا بلغور سر نرود. حرارت زیر قابلمه را روشن میکنیم و شعله را روی حرارت ملایم، تنظیم میکنیم. اجازه بدهید تا کاچی بلغور به جوش بیاید و بعد از جوشآمدن، تقریبا ۲ساعت با حرارت ملایم، بجوشد. در تمام این دو ساعت، به هیچ عنوان غذا را هم نزنید. اگر کاچی را هم بزنید، امکان ته گرفتن بلغورها زیاد خواهد شد. بعد از ۲ساعت، در قابلمه را باز کنید و کاچی را هم بزنید. کاچی بلغور باید بافتی شبیه به فرنی پیدا کرده باشد. کاچی را داخل ظرف مورد نظر سرو کنید و تا کاملا داغ است، باقی کره را روی آن بگذارید تا کره با حرارت کاچی، ذوب شود. بعد از کره، کشک و پونه را به کاچی بلغور اضافه کنید و تمام. خوراک گرم و لذیذ شما آماده است.