گردشبان (gardeshban.ir) : این غذا، غذای محلی کردستان هست وخیلی خوشمزه ست واز درست کردنش پشیمون نمیشید. شاید، چون عاشقشم به صراحت میگم پشیمون نمیشید.
مواد لازم
ماست ملس ۶ لیوان
لپه ۱ فنجان
سینه مرغ ۱ عدد
آب ۷ لیوان
پیاز ۱ عدد
زردچوبه۱ قاشق مربا خوری
نمک به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
نعنا خشک ۲ قاشق غذا خوری
طرز تهیه
لپه رو با آب میزاریم بپزه.
سینهی مرغ رو قطعه قطعه میکنیم ودر روغن سرخ میکنیم.
سینهی مرغ سرخ شده رو به لپهی درحال پخت اضافه میکنیم تاکاملا بپزه ومغز پخت شه. درآخر وقتی لپه ومرغ کاملا پخته شدن دولیوان آب توشون مونده باشه.
ماست رو درظرفی ریخته وباقاشق بهم میزنیم تا شُل ورقیق شه.
یک قاشق از نعنا خشک رو به ماست اضافه میکنیم.
زرد چوبه ونمک رو به ماست اضافه میکنیم.
ماست رو به قابلمهی لپه وگوشت منتقل میکنیم ومرتب بهم میزنیم تا به اصطلاح ماست مون نَبُره،
وقتی ماستمون به جوش اومددیگه نیازی نیست بهم بزنید و زیر شعله رو کم میکنیم و ده دقیقه بهش زمان میدیم تا غذامون جا بیفته
درظرفی روغن ریخته وپیاز خلالی رو در روغن سرخ میکنیم.
یک قاشق باقی موندهی نعنارو به پیازو روغن اضافه میکنیم.
کشمش روهم یا جداگانه یا به پیاز اضافه میکنیم وسرخ میکنیم.
حالا آبگوشت رو درکاسه میکِشیم و روشو باپیازداغ وکشمش تزیین میکنیم. نوش جان
سایر نکات
۱. بجای سینهی مرغ ازهرقسمت مرغ که دلتون بخواد میتونید استفاده کنید بال مرغ هم میشه وخوشمزه ست
۲. اصل این غذا باگوشت گوسفندی طبخ میشه وبه مراتب خیلی خوشمزه ترش میکنه میتونید هرگوشتی که دوست دارید اضافه کنیدمثل بوقلمون. بلدرچین. گوشت گاو،...
۳. میتونید یه قاشق کشک هم اضافه کنید وحتی باکشک هم میشه تزیینش کنید.
۴. کشمش دوست ندارید نریزید
۵. اگر سبزی معطرخشک سراغ دارید برای آش و آبگوشتتون که مورد علاقه تونه میتونید اضافه کنیدما کوردا یه سبزی کوهی هست به کردی بهش میگیم #کاشمه اونو بهش اضافه میکنیم، اما متأسفانه اسم فارسی شونمیدونم یه برگ پهن وگرد ومعطر داره اگه کسی اسم فارسی شو بلده ممنون میشم بهم بگه.