gardeshban.ir

مدیرکل میراث‌فرهنگی: هفت قرآن خطی قم ثبت‌ملی شدند

مدیرکل میراث‌فرهنگی،گردشگری و صنایع‌ستی قم گفت: هفت قرآن خطی قم در فهرست ملی آثار منقول فرهنگی و تاریخی ثبت‌ملی شدند.
کد خبر: ۵۱۵۴۶
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۲ اسفند ۱۴۰۰-1400 December 12
گردشبان (gardeshban.ir) :


علیرضا ارجمندی در گفت و گویی بیان کرد: شورای ملی ثبت آثار منقول هفت قرآن خطی نفیس را که در موزه سازمان حج و زیارت استان قم نگهداری می‌شود را در فهرست آثار ملی به ثبت رساند.

وی ادامه داد: این قرآن ها دارای سبقه تاریخی و فرهنگی و مربوط به اواخر دوره صفوی تا قاجار هستند که در فهرست آثار ملی منقول به ثبت رسید.

ارجمندی با  اشاره به وجود  آثار فراوان منقول تاریخی و فرهنگی در استان قم ابراز امیدواری کرد در آینده شاهد ثبت تعداد بیشتری از این آثار در فهرست آثار ملی باشیم.

مدیرکل میراث‌فرهنگی،گردشگری و صنایع‌دستی قم، ثبت آثار منقول تاریخی و فرهنگی را گامی در جهت حمایت از مالکان و دارندگان این آثار دانست.



نشان‌ملی مرغوبیت صنایع‌دستی در دستان ۵ هنرمند قمی

معاون صنایع‌دستی قم نیز در گفت و گویی بیان کرد: هشت اثر هنری از پنج هنرمند استان در رشته‌های حکاکی روی سنگ‌های نیمه‌قیمتی، زیورآلات‌ سنتی و قلمزنی موفق به کسب نشان‌ملی مرغوبیت صنایع‌دستی شد.

علی رضایی اظهار کرد: در ششمین دوره داوری نشان‌ملی مرغوبیت صنایع‌دستی که به میزبانی استان یزد برگزار شد،۱۴ اثر از استان قم مورد داوری قرار گرفت و در پایان ۸ اثر هنری در رشته‌های حکاکی روی سنگ‌های نیمه‌قیمتی، زیور آلات‌سنتی و قلمزنی نشان‌ ملی مرغوبیت صنایع‌دستی را کسب کرد.

وی افزود: محسن‌کریمی با دو اثر گردن آویز در رشته حکاکی سنگ‌های قیمتی ،عباس‌قانعی فرد با دو اثر انگشتر در رشته زیورآلات‌سنتی، محمدرضا فتاحی‌علمدار با دو اثر مدال‌گردنی در رشته حکاکی سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی، سیده فاطمه‌مرتضوی با اثر قاب آینه گل و مرغ طرح قاجار در رشته قلمزنی و هادی ابراهیمی با اثر انگشتر در رشته زیورآلات‌سنتی موفق به کسب نشان‌ملی مرغوبیت شدند.

رضایی ادامه داد: داوری نشان‌ملی مرغوبیت صنایع‌دستی از ۲۶ دی‌ماه به مدت چهار روز برگزار شد که برخلاف دو دوره قبل به صورت منطقه‌ای بود و آثار هنرمندان استان قم در گروه منطقه هفت شامل استان‌های اصفهان، چهارمحال و بختیاری، یزد و قم داوری شد.

وی تصریح کرد: معاونت صنایع‌دستی و هنرهای سنتی باتوجه به معیارهای ارائه شده از سوی شورای جهانی صنایع‌دستی و باعنایت به مشارکت در برنامه‌های نشان کیفیت یونسکو در صنایع‌دستی (مُهر اصالت) از سال ۱۳۸۶ هر دوسال یک بار برنامه‌ای را تحت عنوان نشان ملی مرغوبیت صنایع‌دستی پایه ریزی و دنبال می‌کند.

معاون صنایع‌دستی قم افزود: آثار منتخب پس از تایید کارشناسان استانی و برگزاری داوری ابتدایی در استان برای ارزیابی نهایی به معاونت صنایع‌دستی کشور ارسال می شود و از سوی داوران باتوجه به معیارهای اعلام شده، مورد ارزیابی و امتیاز دهی قرار می‌گیرند و آثار دارای شرایط موفق به دریافت نشان‌ملی می‌شوند.
پنجره
ارسال نظر
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار