گردشبان (gardeshban.ir) :
سید مصطفی فاطمی ضمن ارائه توضیحاتی در خصوص تمهیدات و تدابیر اتخاذ شده به منظور فراهم شدن شرایط امکان انجام سفرهای ایمن نوروزی از هموطنان خواست پیش از انجام سفر حتماً ضمن برنامهریزی لازم نسبت به رزرو مکان اقامت خود اقدام کنند.
وی با بیان این مطلب که مطابق آمارهای واصله و بررسیهای صورت گرفته تا کنون بیش از 50 درصد ظرفیت واحدهای اقامتی در شهرهای شمالی کشور، مقاصد زیارتی، شهرهای مرکزی و جنوب کشور خصوصاً در سواحل خلیج فارس برای ایام نوروز رزرو شده است، گفت: این موضوع حاکی از این است که در نوروز امسال برخلاف دو نوروز گذشته با حجم بسیار بالایی از سفرهای داخلی مواجه هستیم.
مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی ادامه داد: توجه به این نکته نیز ضروری است که در نوروز پیشرو با عنایت به مصوبه ستاد ملی کرونا مبنی بر رعایت پروتکلهای بهداشتی و لزوم فاصلهگذاری اجتماعی، هرگونه استفاده از کلاسهای درس مدارس تحت نظارت آموزش و پرورش، سالنهای ورزشی و خوابگاههای دانشجویی نیز به جهت اسکان مسافران نوروزی ممنوع اعلام شده است.
بنا به گفته فاطمی، بر همین اساس و با توجه به حذف این اماکن از لیست مراکز اقامتی در ایام نوروز و کاهش نسبی ظرفیت اسکان مسافران حتماً ضرورت دارد تا شهروندان قبل از شروع سفر خود و حرکت به سمت مقصد مدنظر، ضمن برنامهریزیهای لازم نسبت به رزرو و تعیین محل محل اسکان خود اقدام کنند.
این مقام مسئول همچنین با بیان این موضوع که مطابق پیشبینی سازمان هواشناسی کشور و هماهنگیهای صورت گرفته در جلسات ستاد سفرهای نوروزی، تطیلات نوروزی در برخی از استانها با بارندگی و بارش نزولات جوی همراه بوده و در برخی از استانهای دیگر نیز پیشبینی احتمال وقوع طوفان شده است، بیان کرد: به همین خاطر برپایی هرگونه چادر و اسکان در آن در برخی از استانها حسب اعلام صورت گرفته غیرممکن است.
وی در پاسخ به این سوال که با توجه به کاهش محدودیتهای کرونایی و سرعت انجام واکسیناسیون عمومی، چه تدابیری برای مدیریت صحیح تقاضاهای سرکوب شده هموطنان در طول دو سال گذشته و مبارزه با تبعات منفی احتمالی ناشی از ایجاد سونامی سفر اندیشیده شده، تصریح کرد: در همین راستا و به منظور کنترل و مدیریت احتمالی تبعات سوء سونامی سفر در ایام نوروز، جلسات ستاد خدمات سفر را ذیل وزارت میراث فرهنگی و متشکل از دستگاههای مربوطه، از آبان ماه سال جاری آغاز کردیم که به فضل الهی همه تصمیمات و تدابیر لازم نیز اتخاذ شده است.
مراکز اقامتی غیر رسمی مانند کلاسهای مدارس تنها در شرایط اضطرار در اختیار مسافران قرار خواهد گرفت
مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی توضیح داد: در قالب همین ستاد به محض اعلام تصمیم و نظر ستاد ملی مبارزه با کرونا در خصوص چگونگی اعمال محدودیتهای سفر در ایام نوروز، جلسات در سطوح مختلف تمامی استانها و شهرستانها به منظور ایجاد هماهنگیهای لازم جهت ارائه خدمات حداکثری به مسافران داخلی تشکیل شد و تصمیمات مقتضی نیز در این راستا اتخاذ شد.
فاطمی همچنین تأکید کرد: در جریان جلسات ستاد سفر و با هماهنگیهای صورت گرفته با ستاد ملی کرونا مقرر شد مراکز غیر رسمی مانند خوابگاههای دانشجویی، سالنهای ورزشی، کلاسهای آموزش و پرورش و همچنین کمپهای تعبیه شده توسط شهرداری تنها در صورت ایجاد شرایط اضطرار ناشی از انباشت جمعیت، در اختیار مسافران قرار خواهد گرفت.
این مقام مسئول با بیان این مطلب که در نوروز 1401 تلاش کردهایم که از حداکثر ظرفیت زیرساختهای گردشگری در کشور به دلیل افزایش تقاضای سفر به نحو احسنت استفاده کنیم، اظهار کرد: در همین راستا انجام اقداماتی مانند بازگرداندن مجموعههای اقامتی که در سالهای اخیر از چرخه عرضه خدمات خارج شدند و اضافه کردن تختهایی به برخی از اتاقهای اقامتگاهها نیز در دستور کار قرار گرفت.
وی اشاره کرد که در مقابل اما به دلیل رعایت پروتکلهای بهداشتی و لزوم فاصلهگذاری در اقامتگاهها، سالنهای غذاخوری و رستورانها مجبور به تغییر ساختار و اعمال فاصلهگذاری شدیم که همین امر نیز خصوصاً در مراکز غذاخوری موجب کاهش ظرفیتهای قابل استفاده و موجود شد.
مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی با اشاره این موضوع که در حال حاضر ناوگانهای هوایی، ریلی وجادهای با ظرفیت 80 درصدی اقدام به پذیرش مسافر میکنند، گفت: در حال انجام بررسیهای لازم هستیم تا با توجه به رشد تقاضای سفر و از طریق پایش مسافران، در صورت حصول اطمینان خاطر از تأمین سلامت مسافران، ظرفیت پذیرش به صورت کامل و 100 درصدی انجام گیرد.
فاطمی با بیان اینکه در ستاد خدمات سفر هماهنگی تلاش کردهایم ضمن رعایت تمامی پروتکلهای بهداشتی ابلاغ شده توسط ستاد ملی کرونا، تمامی ظرفیتهای زیرساخت های گردشگری را نیز به ظرفیتهای موجود در سال 98 که به نوعی پیک سفرهای داخلی بود، برگردانیم، بیان کرد: در همین راستا سازمان هواپیمایی 26 هزار پرواز در سطح داخلی و خارجی تدارک دیده و با همکاری راه آهن 225 رام قطار برای حمل و نقل مسافران در ایام نوروز در نظر گرفته شده است.
این مقام مسئول ادامه داد: همچنین سازمان راهداری و خدمات حمل و نقل جادهای 14 هزار و 400 دستگاه اتوبوس و 24 هزار مینیبوس به انضمام سایر خودروهای حمل و نقل عمومی برای ایام تعطیلات نوروزی پیشرو در نظر گرفته است. سازمان امور بنادر و دریانوردی نیز اقدام به تجهیز و آمادهسازی 124 اسکله گردشگری و 2 هزار و 840 شناور را با ظرفیت در حدود حدود 30 هزار صندلی کرده است.
وی از استقرار 12 هزار تیم حرفهای را جهت رصد و پایش فعالیتهای بهداشتی و خدمترسانی در سطح کلیه مناطق کشور و در راستای ارائه خدمات مطلوب به مسافران نوروزی توسط سازمان اورژانس کشور نیز خبر داد.
شرط پذیرش مسافران در اقامتگاهها، تزریق 2 دوز واکسن و عدم ابتلا به کرونا
مدیر کل دفتر توسعه گردشگری داخلی با اشاره به مصوبه ستاد ملی کرونا مبنی بر امکان اجازه سفر با خودرو شخصی صرفاً برای آن دسته از مالکانی که هر دو دوز واکسن را تزریق کردهاند، یادآور شد: پذیرش مسافران در ناوگانهای حمل و نقل جادهای، ریلی و هوایی منوط به تزریق دو دوز واکسن و اطمینان از عدم ابتلا به کرونا از طریق رصد سامانههای مربوطه است. همچنین هتلها و مراکز اقامتی نیز موظف هستند که مطابق رویه ابلاغی نسبت به سنجش شرایط سلامتی مسافر اقدام کرده و سپس آنها را پذیرش کنند.
فاطمی همچنین در پایان خاطر نشان کرد: دبیرخانه ستاد مرکزی خدمات سفر و ستاد اجرایی استانها در ایام نوروز به صورت روزانه هرگونه تغییر در چگونگی انجام سفر و همچنین اطلاعات مربوط به سفر و محدودیتهای احتمالی را در قالب اطلاعیه در اختیار شهروندان قرار خواهد داد. این اطلاعیهها تحت عنوان "اطلاعیههای ستاد هماهنگی خدمات سفر" به صورت تلفنی با شمارهگیری 09629 و همچنین به صورت اپلیکیشن در دسترس عموم قرار خواهد گرفت. همچنین این اطلاعیهها به صورت روزانه و مرتب در رسانهها و فضای مجازی نیز منتشر خواهد شد.