gardeshban.ir

آشنایی با روستای زیبای بوژان نیشابور+ عکس

روستای بوژان اطراف بخش مرکزی شهرستان نیشابور در 13 کیلومتری شمال شرقی این شهر و 120 کیلومتری مشهد قرار گرفته است.
کد خبر: ۵۲۵۵۶
تاریخ انتشار : سه‌شنبه ۱۶ فروردين ۱۴۰۱-1401 January 16
گردشبان (gardeshban.ir) :
روستای بوژان اطراف بخش مرکزی شهرستان نیشابور در 13 کیلومتری شمال شرقی این شهر و 120 کیلومتری مشهد قرار گرفته است. این روستای کوهپایه‌ای که در ارتفاعات جنوبی رشته کوه بینالود قرار گرفته دارای آب و هوای معتدل کوهستانی با زمستان‌های سرد و تابستان‌های معتدل است. در ادامه با روستای بوژان بیشتر آشنا شوید.

روستای بوژان با بافت مسکونی متمرکز در شیب ملایم قرار گرفته و کوچه‌های پیچ در پیچ و نامنظم دارد و معماری سنتی روستا، خیلی زیبا و مانند روستاهای پله‌ای است. ارتفاعات بلند‌، باغ‌های سرسبز، آبشار، نزدیکی رودخانه و بافت مسکونی پلکانی روستا وجود دارد و در فصل های گوناگون سال، چشم اندازهای رویایی و رنگارنگی به وجود می آورد و علاقه مندان طبیعت را حیرت زده می‌کند.

قسمت های مسکونی روستا در شیب دره شکل گرفته است. کوچه های پیچ در پیچ، باغ های سرسبز، آبشاری پر خروش، گل های رنگارنگ و بافت پلکانی روستا آنجا را به یکی از مهمترین جاهای دیدنی نیشابور و جاذبه های گردشگری خراسان تبدیل نموده است. بوژان در منطقه ای سرسبز و آکنده از گل و گیاه تزئینی و دارویی است.

در برپایی مجالس جشن و شادی در عید نوروز، سیزده بدر و عیدهای شعبانیه و عروسی‌ها در بین مردم روستا متداول است. استفاده از آوازها و آهنگ‌های محلی خراسان در جشن‌ها و عروسی‌های روستا معمول و سازهای دوتار، دایره زنگی، قشمه، دهل و سرنا، ترانه‌های محلی را در مراسم شادی همراهی می‌کنند و رقص چوب بازی، رقص معمول جوانان در مراسم عروسی است. مردم روستای بوژان معمولا از پوشاک محلی استفاده می‌کنند و جوانان هم در جشن و شادی لباس محلی می پوشند و در لباس زنان روستا از پارچه‌های طرح‌دار و رنگارنگ استفاده می‌شود.

دلیل نامگذاری روستای بوژان

- بوژان به معنی رشد کرده

- بوژان گیاهی است که با برگ های ریز و ساقه های دراز در این منطقه رشد می کند.

- بوژان پسوند مناطقی است که دارای چشمه و جاهای سرسبز باشند.

رودخانه و آبشار روستای بوژان

رودخانه بوژان از کوه‌های سیاه خانی، سیاه، گودرز و بوژان سرچشمه می‌گیرد که از جوان‌ترین رودخانه‌های رشته کوه‌های بینالود محسوب می شود. در مسیر رودخانه ۱۰ کیلومتری بوژان، در دره بوژان، آبشار بوژان قرار دارد. توصیه می کنیم به علت ناشناخته بودن مسیر، از راهنمایان یا مردمان محلی کمک بگیرید و به صورت گروهی از این آبشار ۱۵ متری خنک و زیبا دیدن کنید.

امامزادگان سلیم و خواجه گل علی در بوژان

به علت نزدیک بودن روستاهای حصار، بوژآباد و بوژان به یکدیگر، آثار دیدنی و جاذبه‌های طبیعی در نزدیکی یکدیگر قرار دارند که گاه نام جاذبه‌ای گفته می‌شود که نمی‌توان آن را مخصوص روستا یا مکانی خاص نامید. امامزاده سلطان سلیم، بر بلندای نقطه کوهستانی مشرف به روستای بوژآباد قرار دارد که نسبت آن به امام چهارم شیعیان می‌رسد. محیط امامزاده سلیم پر از درختان و فضای سبز دل‌فریب است. امامزاده خواجه گل علی فاقد مقبره است و در جنوب روستای بوژان قرار دارد که اهالی روستاهای بوژان و اطراف ارادت خاصی به این امامزاده دارند.

تخت هلاکو خان در بوژان

در قسمت انتهایی بافت روستا و در ورودی دره و نهری به نام درخانه به منطقه ای می رسیم که از جنس کنگلومرا یا ماسه سنگ است. طبق منابع تاریخی هلاکوخان، در زمان حمله مغول به نیشابور و ویرانی شهر، با اسب وارد این منطقه شده تا آب رودخانه را برای آبیاری گندم و جو کاشته شده بر ویرانه های نیشابور ببرد.

جاده زیبای بوژان

جاده بوژان قسمتی گمشده از بهشت در فصل های گوناگون سال است. در فصل بهار درختان جامه نو تن کرده‌اند و با شکوفه ریزان به شما خیر مقدم می‌گویند. فصل تابستان درختان پر بار شده و میوه‌های رنگین و خوشمزه خود را به نمایش می‌گذارند. در فصل پاییز که انگار به تماشای رقص برگ ریزان درختان دعوت شده‌اید. 

فصل زمستان مخصوصا هنگامی که جاده سپید پوش می‌شود در معصومیت خاصی فرو می‌رود. شاید به همین علت است که هنگام رانندگی در جاده بوژان عده‌ای دوربین به دست می گیرند تا با ضبط فیلم و عکس این صحنه‌های زیبا را به آلبوم خود اضافه کنند. آلبالو، گیلاس، گردو، زردآلو و آلو از محصولات روستای بوژان هستند که نشان از باغداری پر رونق بوژان دارند.

قله شیرباد در روستای بوژان 

قله شیرباد با ارتفاع بیشتر از ۳۰۰۰ متر دومین قله بلند رشته کوه‌های بینالود محسوب می شود که به علت وزش بادهای مهیب و سهمگین نام شیرباد را به آن داده‌اند. روستای بوژان مسیر خیلی خوب و مناسبی برای کوهنوردان به حساب می‌آید از سوی چشمه شکرآب به طرف قله شیرباد صعود می کنند.

شمایل خوانی در محرم

شمایل خوانی از مراسم های آیینی روستای بوژان و مناطق دیگر است که در محرم متداول است. در طول این مراسم، شخصی به عنوان پرده خوان رو به روی پرده ای بزرگ و پر نقش می ایستد و  از روی تصویر پرده از جنگ ها و مصائب اولیای دین به خصوص اولیای مذهب شیعه و امام حسین سخن می گوید. پرده خوان همه این روایات را به طور آهنگین می خواند و تلاش می کند که تماشاگرانش را با خود همراه کند.

تفریحات روستای بوژان

کوهنوردی

قرارگرفتن روستای بوژان در بین رشته کوه بینالود و امکان دسترسی به ارتفاعات قله شیرباد، کلمیش، دریاچه مرتفع چشمه سبز، خط الراس پایور و … ، بهانه ی خوبی است تا کوهنوردان بسیاری به این منطقه بیایند و توان خود را برای فتح قله ها محک بزنند. کوهنوردان بسیاری از مسیر چشمه شکراب به قله شیرباد صعود می‌کنند.

جمع آوری گیاهان دارویی

ریواس، سماق، زیره کوهی، آویشن، خارمشک و بسیاری گیاهان دارویی دیگر در کوهستان شمالی بوژان پیدا می شود.


آشنایی با روستای زیبای بوژان نیشابور+ عکس

آشنایی با روستای زیبای بوژان نیشابور+ عکس

آشنایی با روستای زیبای بوژان نیشابور+ عکس

آشنایی با روستای زیبای بوژان نیشابور+ عکس

آشنایی با روستای زیبای بوژان نیشابور+ عکس

آشنایی با روستای زیبای بوژان نیشابور+ عکس
پنجره
ارسال نظر
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار