gardeshban.ir

طرز پخت «خورش اسپناساک» اصیل مازندرانی

خورش اسپناساک یکی از انواع غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که با دستورهای متنوعی تهیه می شود.
کد خبر: ۵۳۵۵۱
تاریخ انتشار : شنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۱-1401 February 31
گردشبان (gardeshban.ir) :




خورش اسپناساک یکی از انواع غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که با دستورهای متنوعی تهیه می شود. این غذای خوشمزه که یکی از اصیل ترین خورش های استان مازندران است که با اسفناج تهیه می شود و به همین دلیل یک غذای کاملا سالم و مقوی است. افراد غیر محلی این خورش را با نام خورش اسفناج هم می شناسند، اما در استان مازندران این خورش با نام اسپناساک شناخته می شود.

این غذای خوشمزه معمولا با گوشت گوسفندی تهیه می شود، اما اگر به هر دلیلی دوست ندارید از گوشت گوسفندی استفاده کنید، می توانیم این خورش خوشمزه را با گوشت مرغ یا غاز هم درست کنید، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با سایت آموزشی دلگرم همراه باشید.

مواد لازم برای خورشت اسپناساک

گوشت گوسفندی 300 گرم
اسفناج 1 کیلوگرم
سبزیجات معطر 300 گرم
سیر 3 حبه
پیاز 2 عدد متوسط
هویج 1 عدد
تخم مرغ 3 عدد
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

دستور پخت خورش اسپناساک

 برای تهیه خورش اسپناساک مازندرانی ابتدا اسفناج ها را پاک می کنیم و داخل ظرفی می ریزیم و تا سطح روی آن ها آب می ریزیم و کنار می گذاریم تا به مدت 30 دقیقه خیس بخورند تا گل لای آن ها خارج شود.

بعد آبکش می کنیم و کنار می گذاریم تا آب اضافه آن ها خارج شود.جعفری ،نعناع و تره را نیز پاک می کنیم و می شوییم و داخل آبکش می گذاریم تا آب اضافه آن ها خارج شود. بعد اسفناج ها را روی تخته اشپزخانه قرار می دهیم و ریز خرد می کنیم.

گوشت گوسفندی را نیز روی تخته آشپزخانه قرار می دهیم و به صورت مکعب هایی در اندازه 2 سانتیمتر خرد می کنیم. سپس پیازها را به همراه سیرها پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی خرد می کنیم.

قابلمه ای را روی حرارت قرار می دهیم و کمی روغن داخل آن می ریزیم و پیازها را به همراه سیرهای خرد شده داخل آن می ریزیم و تفت می دهیم تا سبک شوند و آنوقت گوشت های خرد شده را اضافه می کنیم.

سپس مقداری زردچوبه و فلفل روی گوشت می پاشیم و مداوم تفت می دهیم تا رنگ گوشت کاملا تغییر کند و خوب تفت بخورند و بعد اسفناج ها را اضافه می کنیم و بلافاصله کی نمک می پاشیم و حرارت را زیاد می کنیم.

به صورت مدوام تفت می دهیم تا اسفناج ها آب نیندازند و سبزی های معطر را نیز اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم و آب گرم روی مواد می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم و حرارت را بسیار ملایم می کنیم تا گوشت ها خوب مغز پخت شود.

پس از اینکه حدودا 1 ساعت 30 دقیقه از پخت مواد گذشت، هویج را با پوست کن تمیز می کنیم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی خرد می کنیم و به غذا اضافه می کنیم. همچنین تخم مرغ ها را نیز داخل کاسه ای می شکنیم.

سپس با چنگال خوب هم می زنیم و به خورشت اضافه می کنیم تا خودش را داخل خورشت بگیرد (می توانید اضافه نکنید) دیگر تامل می کنیم تا خورشت کاملا جابیافتد و موادش بپزد.در انتهای پخت خورشت که سبزیها پخته شده بودند.

گوشت ها نیز کاملا مغز پخت شده بودند اگز تمایل داشتید ۱ قاشق غذاخوری خوری رب انار یا نصف قاشق غذاخوری رب نارنج می توانید به خورشت اضافه کنید.خورشت اسپناساک که جاافتاد داخل کاسه ای می کشیم و با پلو یا نان سنگک نوش جان کنید.

اگر در خانه گوشت و اسفناج دارید حتما خورش اسپناساک درست کنید
پنجره
ارسال نظر
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار