گردشبان (gardeshban.ir) : مدتی پیش بود که وزیر فرهنگ قطر در سفر خود به کشورمان در دیدارهایی با مسئولان، سیدعزتالله ضرغامی (وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی) را ملاقات کرد. ضرغامی در این دیدار به استفاده از فرصت جام جهانی قطر برای ارتقاء همکاریهای عمیق در سه حوزه گردشگری، میراثفرهنگی و صنایعدستی بین دو کشور تأکید کرده و همچنین «مأموریت ویژهای» برای احیای صنایع دستی قطر به معاونت صنایع دستی محول کرده بود.
با گذشت تقریبا ۱۲ روز از انتشار این اخبار اما جزییاتی از سوی معاونت صنایع دستی درمورد این برنامهها و حضور صنایع دستی کشورمان در جام جهانی قطر منتشر نشده بود و این تأخیر عدهای از کارشناسان را به سمت نصیحتهای پدرانهای برای درس گرفتن از تجربه اکسپو دوبی سوق داد.
حجتالله مرادخانی، پژوهشگر حوزه صنایع دستی در گفتوگویی چنین اظهار کرده بود: «... نباید فراموش کنیم ما رویداد بزرگ اکسپو دوبی را به آسانی از دست دادیم و حالا یک رویدادی با همان ابعاد یعنی بزرگ و جهانی به نام جام جهانی قطر داریم که اگر بتوانیم آگاهانه از این فرصت استفاده کنیم، قطعا گام رو به جلویی است که هم میتوانیم از آن برای انتقال تجربیاتمان استفاده کنیم و هم بتوانیم از آن بازار اقتصادی ـ فرهنگیای که شکل میگیرد، به نفع خودمان و برای توسعه صنایع دستی در بازارهای جهانی استفاده کنیم.»
در همین راستا سید موید محسننژاد در نشست مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس با اعضای هیاتمدیره اتحادیه صنایعدستی استان وارد شدن صنایع دستی در زندگی مردم را زمینهساز احیای آن دانسته و درباره حضور در جام جهانی چنین اظهار کرده است: «باید با برنامهریزی و اقدام عملی در فرصت باقیمانده تا جام جهانی حضور قدرتمند صنایعدستی استان را در این رویداد بینالمللی رقم زنیم.»
در این خبر توضیحات بیشتری درباره جزییات برنامههای این استان برای حضور در جام جهانی منتشر نشده و محسن نژاد به صرف معرفی صنایع دستی استان فارس از جمله منبت آباده، دستبافتههای داری عشایری در فیروزآباد و ... اشاره کرده است.