گردشبان (gardeshban.ir) : استان فارس یکی از مقاصد گردشگری برتر در کشور است. جاذبه های این استان شامل طبیعت بکر و زیبا در گوشه و کنار آن، آثار تاریخی باشکوه چون تخت جمشید و بقایای تاریخی شاهان ایران است. همچنین شیراز، مرکز این استان یکی از زیباترین شهرهای ایران و دارای امکانات و مراکز خرید لوکس و جاذبه های فراوان است. همه ساله گردشگران داخلی و خارجی بسیاری به این استان سفر می کنند. یکی از جاذبه های طبیعی استان دریاچه سد درودزن است.
سد درودزن (Doroudzan Dam) که نام قبلی آن سد داریوش بوده است، در استان فارس در پنجاه کیلومتری شمال غرب مرودشت و بر روی رود کر ساخته شده است. ساخت این سد در سال ۱۳۵۱ هجری خورشیدی به پایان رسید و آب آشامیدنی شهرهای شیراز و مرودشت و آب کشاورزی منطقه مرودشت و کامفیروز را پشتیبانی میکند.
در حدود ۲۴۰۰ سال پیش نیاز به آب برای آبیاری مزارع این منطقه، هخامنشیان را وادار به ساخت سدی در حوالی روستای درودزن کرد. نگرش وسیع داریوش هخامنشی و به خدمت گرفتن مهندسی و همت ایرانیان باعث ساخت یکی از بدیعترین سازههای آبی در این محل شد. این سد که با توجه به زمان ساخت یکی از شاهکارهای مهندسی جهان به شمار میرفته در بهترین نقطه از مسیر رود کر ساخته شده و آن زمان به نام "سد داریوش کبیر” شناخته میشده است.
در زمان سلسلهی هخامنشی و همزمان با پادشاهی داریوش، به موجب کمبود آب در منطقهی مرودشت، وی تصمیم گرفت که بر روی رودخانهی کُر با همت و مهندسی ایرانیان، سدی بسازد، سدی که بقایای آن امروز هم باقی است و نه تنها بیانگر شکوه و درایت این سلسله می باشد، بلکه این سد امروز هم یکی از اصلی ترین منابع تامین آب منطقه است.
سد جدید در دوران پهلوی و در سال ۱۳۵۱ خورشیدی به منظور تأمین آب آشامیدنی شهر شیراز و تأمین آب کشاورزی منطقه مرودشت و کامفیروز ساخته شده و جالب است بدانید که سد جدید نیز، عنوان قدیمیترین سد خاکی ساخته شده در خاورمیانه را یدک میکشد. این سد در ابتدا با همان نام "داریوش” شناخته میشد ولی پس از انقلاب اسلامی نام آن به "درودزن” که نام روستایی در نزدیکی آن است تغییر یافت.