گردشبان (gardeshban.ir) : جوجه ترش هم مثل کباب ترش از معروف ترین غذاهای محلی شمال کشورمان هست که حتماً آن را در سفرهایتان امتحان کرده اید یا حداقل اسم آن را شنیده اید. تهیه جوجه ترش کار خیلی سختی نیست و اگر اهل کباب درست کردن باشید شکی نیست که از عهده تهیه جوجه ترش هم بر می آیید.
مواد لازم برای جوجه ترش:
فیله مرغ 500 گرم
رب انار 2 قاشق غذاخوری
پیاز 1 عدد
کره 50 گرم
گردوی خرد شده 3 قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده 1 قاشق غذاخوری
ماست 2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به مقدار کافی
طرز تهیه جوجه ترش:
برای تهیه جوجه کباب ترش شمالی ابتدا فیلههای مرغ را خرد کنید و به صورت تکه های کوچک یا متوسط در بیاورید. سپس فیلههای خرد شده را داخل یک کاسه بریزید.
پیاز را به شکل خیلی ریز خرد کنید و به کاسه مرغ خرد شده بیافزایید. در ظرف دیگری ماست و زعفران را به طور جداگانه باهم مخلوط کنید و بعد به فیلهها اضافه کنید. بگذاید کره در مایکروفر یا روی حرارت خیلی ملایم آب شود.
حال، گردو را چرخ کرده و یا آسیاب کنید و به مواد قبلی اضافه نمایید. رب انار و کره آب شده را نیز به مواد اضافه و خوب با هم مخلوط کنید. بهتر است نمک و فلفل را برای آخرین مرحله بگذارید و یک نوک انگشت از سس تهیه شده را بچشید و اگر نیاز هست مقدار ادویه ها را تنظیم کنید.
بگذارید مرغ در سس ترش به مدت 3-4 ساعت یا بیشتر داخل یخچال بماند تا خوب مزهدار شود.
حالا جوجههای مزهدار شده را به سیخ بکشید و روی منقل یا داخل تابه گریل بچینید و کباب کنید.
جوجه کباب ترش یا جوجه ترش شما آماده است. میتوانید مثل دیگر انواع کباب، آن را همراه با برنج یا نان سرو کنید. در کنار جوجه ترش میتوانید از انواع ترشی و ماست هم استفاده کنید.
نکته ها:
1- اضافه کردن ماست به سس جوجه ترش اجباری نیست اما باعث ترد تر شدن جوجه کباب میشود.
2- برای طعم ترش بیشتر میتوانید میتوانید آب نارنج یا دانه های انار محلی هم به سس اضافه کنید.