gardeshban.ir

گزارش/

صفر تا صد قوانین بار مجاز در هواپیما

میزان بار مجاز در مسافرت با هواپیما به مسائل مختلفی بستگی دارد. این موضوع به نوع هواپیما و گنجایش آن برای ذخیره و حمل بار، قوانین ایرلاین و شرایط آن برای رسیدگی به بارهای مسافرین و نوع بلیط مسافر و بسیاری موارد دیگر بستگی دارد.
کد خبر: ۵۵۶۰۰
تاریخ انتشار : شنبه ۰۹ مهر ۱۴۰۱-1401 July 09
گردشبان (gardeshban.ir) :
صفر تا صد قوانین بار مجاز در هواپیما



سفر با هواپیما علی‌رغم تمام امتیازاتی که نسبت به دیگر روش‌های مسافرت دارد، بعضی محدودیت‌ها دارد که گاهی تمام برنامه‌ریزی‌های مسافران را به هم می‌زنند. مثلا مسافران امکان حمل مقدار مشخصی بار دارند و در صورتی که وزن و مقدار بار آن‌ها از میزان مجاز بیشتر شود، مشمول جریمه و پرداخت هزینه اضافه بار می‌شوند. 

میزان بار مجاز در مسافرت با هواپیما به مسائل مختلفی بستگی دارد. این موضوع به نوع هواپیما و گنجایش آن برای ذخیره و حمل بار، قوانین ایرلاین و شرایط آن برای رسیدگی به بارهای مسافرین و نوع بلیط مسافر و بسیاری موارد دیگر بستگی دارد. 

برخلاف تصور بیشتر افراد، وزن کشی وسایل مسافران تنها مربوط به وسایلی که در قسمت بار گذاشته می‌شوند نیست و حتی وسایلی که مسافر همراه خود به داخل هواپیما می‌برد هم محدوده وزنی مشخصی دارد و در صورت داشتن وزن بیشتر، شامل قوانین اضافه بار می‌شوند.


قوانین بار مجاز در هواپیما

در مورد قوانین میزان بار مجاز در مسافرت با هواپیما قوانین مختلفی وجود دارد. در واقع فاکتورهای زیادی تعیین‌کننده مقدار باری هستند که مسافران بدون پرداخت هزینه قادر به حمل آن هستند. یکی از این فاکتورها، نوع کلاس پرواز است. به طور کل بیشتر شرکت‌های هواپیمایی ۳ نوع بلیط در اختیار مسافران خود می‌گذارند، به عبارت دیگر کلاس‌های پروازی ۳ نوع اکونومی، بیزینس و فرست کلاس دارند.

طبق قوانین بار مجاز در هواپیما، مسافرانی که نوع بلیط آن‌ها اکونومی است معمولا قادر به حمل ۲۰ کیلوگرم بار در چمدان و قسمت حمل بار خود هستند، البته میزان بار مجاز در مسافرت با هواپیما در برخی از ایرلاین ها به ۲۵ کیلوگرم هم می‌رسد یا در پروازهای تجاری و بیزینس یا فرست کلاس مسافران قادر به حمل ۴۰ تا ۵۰ کیلوگرم بار است. به‌علاوه هر مسافر قادر به حمل بار به اندازه ۷ کیلوگرم همراه خود در داخل کابین هواپیماست. مقدار بار مجاز در داخل کابین هم در بعضی شرکت‌های هواپیمایی متفاوت است اما در بیشتر شرکت‌ها این مقدار، مقدار استاندارد و ثابت برای کلاس‌های مختلف و انواع پروازهای داخلی و خارجی است.

قوانین مربوط به حمل دارو به داخل هواپیما چگونه است؟

البته تنها میزان بار مجاز در مسافرت با هواپیما دارای محدودیت نیست. یکی دیگر از محدودیت‌ها در مورد باری که مسافران قادر به حمل آن‌ها هستند، نوع بار است. به نظر شما قوانین مربوط به حمل دارو به داخل هواپیما چگونه است؟ در میان انواع مختلف بارهایی که مسافران قادر به حمل آن هستند یا حمل آن‌ها ممنوع است، حمل دارو از حساسیت‌های بیشتری برخوردار است. بیشتر شرکت‌های هواپیمایی اجازه حمل دارو برای مسافران خود را صرفا با داشتن نسخه و مجوز پزشک مجاز می‌دانند. در واقع داروهایی که مسافر با خود حمل می‌کند باید دارای نسخه به‌ روز پزشک باشند و حتی با نسخه‌های قدیمی هم امکان حمل دارو با هواپیما وجود ندارد.

در بسیاری از کشورها حتی حمل دارو غیرقانونی است و در صورتی‌که مسافر به بیماری خاصی مبتلا باشد که نیاز به مصرف دارو دارد باید هزینه حمل آن را پرداخت کرده یا نسخه‌ خود را در فرودگاه مقصد معادل‌سازی کند. از میان داروهایی که حمل آن‌ها در هواپیما ممنوع است بیشترین محدودیت‌ها مربوط به داروهای سرماخوردگی، قرص و داروهای آرام بخش، مورفین و داروهای دارای کدئین است، اما داروهایی مانند داروی قلب در صورتی که فرد نسخه داشته باشد، مجاز به حمل داخل هواپیما می‌ باشد. همچنین حمل کپسول اکسیژن هم به داخل هواپیما ممنوع است اما مسافرانی که نیاز به مصرف دائم اکسیژن دارند قادر به حمل کپسول تا ۵ کیلو هستند.

لوازم مجاز برای ورود به کابین هواپیما

داروها تنها مواردی نیستند که حمل آن‌ها با هواپیما دارای محدودیت است. بسیاری از وسایل دیگر هم وجود دارند که در صورت همراه داشتن آن‌ها، مسافر ناچار به پرداخت جریمه می‌شود یا در مواردی از پرواز منع می‌شود. به دلیل اهمیت موضوع لوازم مجاز برای ورود به کابین هواپیما، معرفی لوازمی که مسافر در میزان بار مجاز در مسافرت با هواپیما در کابین هواپیما را دارد و وسایلی که حمل آن‌ها به داخل کابین ممنوع است را به دو بخش تقسیم می‌کنیم که اولین بخش یعنی وسایل مجاز عبارتند از:

مدارک شناسایی شامل گذرنامه در سفرهای خارجی و کارت ملی در سفرهای داخلی

پول نقد یا کارت اعتباری

عینک

لوازم آرایشی و بهداشتی در صورتی‌که ممنوعیتی برای ورود به کابین نداشته باشند

لوازم الکترونیکی مانند موبایل، دوربین و بسیاری موارد دیگر

لوازم بهداشتی ضروری مانند پوشک کودک، ماسک و بسیاری موارد دیگر

غذای کودک

این وسایل جز‌ وسایل مجاز برای حمل هستند و همراه داشتن آن‌ها در کیف دستی مسافر هم بلامانع است اما در بعضی پروازها مواردی مانند غذای کودک یا لوازم آرایشی دارای محدودیت‌هایی هستند و باید با توجه به محدودیت‌ها آن‌ها را به داخل کابین برد.

لوازم ممنوعه در هواپیما

در قسمت میزان بار مجاز در مسافرت با هواپیما وسایل مجاز برای حمل داخل کابین هواپیما را بررسی کردیم، وسایل گفته شده در بیشتر شرکت‌های هواپیمایی مجاز هستند اما وسایلی هم وجود دارند که حمل آن‌ها در ساک دستی و کابین هواپیما ممنوع است و در صورت نیاز به حمل باید در قسمت بار و داخل چمدان وسایل گذاشته شوند. از انواع لوازم ممنوعه در هواپیما می‌توان به لوازم نوک تیز اشاره کرد. به طور کلی هر وسیله نوک تیزی مانند ناخن‌گیر، قیچی و بسیاری موارد دیگر حتی در صورتی‌که سلاح سرد محسوب نشود هم نباید وارد کابین هواپیما شود. وسایل مغناطیسی مانند آهنربا، آب معدنی، آبمیوه، لوازم آرایشی مایع مانند ادکلن، عطر و اسپری، ژل یا اسپری مو، خمیردندان و ترکیبات نیمه جامد هم نباید به داخل هواپیما برده شوند.

البته یک شرط خاص برای حمل وسایلی مانند ادکلن به داخل کابین وجود دارد و آن بسته‌بندی است. گاهی اوقات مسافر در لحظه آخر، داخل فرودگاه و بعد از تحویل چمدان تصمیم به خرید ادکلن یا عطر به عنوان سوغاتی می‌گیرد که در این شرایط به دلیل بسته‌بندی بودن ادکلن حمل آن در داخل کابین هم بلامانع است.

قوانین گم شدن بار در هواپیما

اگر تجربه مسافرت با هواپیما را داشته‌اید یا فرودگاه را در فیلم و مستند ها دیده‌ باشید، احتمالا بخش حمل بار از داخل هواپیما تا ریل حمل و تحویل به مسافر را دیده‌اید. بیشتر ما با مشاهده این بخش از فرودگاه به یک موضوع فکر می‌کنیم و آن احتمال گم شدن بار مسافرین در میان بارهای مختلفی است که بعضی از آن‌ها بسیار شبیه هم هستند. اگر قصد سفر با هواپیما را دارید نگران این موضوع نباشید، در ادامه قصد داریم شما را با قوانین گم شدن بار در هواپیما آشنا کنیم. در درجه اول تمام چمدان‌ها شماره مشخصی دریافت می‌کنند که با شماره بلیط مسافر یکی است و مسافر با بررسی آن می‌تواند چمدان خود را از میان چمدان‌های مشابه پیدا کند.

همچنین در صورتی‌که بار مسافر بعد از تحویل در فرودگاه گم شود، شرکت هواپیمایی خسارت بار مفقودی را پرداخت می‌کند. مبلغی که شرکت به عنوان خسارت به مسافر پرداخت می‌کند به وزن بار و قوانین شرکت هواپیمایی در این مورد بستگی دارد. این مورد تحت عنوان بیمه مسافرتی به مسافران تعلق می‌گیرد و جزئیات آن را می‌توان از آژانس هواپیمایی یا شرکتی که قصد تهیه بلیط از آن را دارید، جویا شوید.

شرایط اضافه بار هواپیما

شرایط اضافه بار هواپیما به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد. این شرایط میزان بار مجاز در مسافرت با هواپیما در یک شرکت هواپیمای خاص را مشخص می‌کنند. در حالت عادی با فروش بلیط، مقداری هزینه بابت حمل بار توسط شرکت هوایی و هواپیما دریافت می‌شود و اگر میزان بار مسافر تا حد مشخص شده توسط شرکت باشد، نیاز به پرداخت هزینه اضافه نخواهد بود، اما اگر بار مسافر حتی یک کیلوگرم از مقدار مجاز بالاتر باشد، مسافر باید جریمه بار اضافی را پرداخت کند، در غیراینصورت امکان حمل بار توسط او وجود نخواهد داشت. شرایطی که میزان اضافه بار را تعیین می‌کنند شامل قیمت بلیط، طول پرواز، کلاس پرواز، وزن بار و تعداد بار است.

به عنوان مثال در بعضی هواپیماها بار بیشتر از ۳۲ کیلوگرم باید به دو بسته تقسیم شود یا باری که ابعاد بزرگی داشته باشد باید در بارهای کوچک‌تر تقسیم کرد تا برای حمل مجاز شوند، در غیراینصورت مسافر باید جریمه آن را پرداخت کند.

هزینه اضافه بار و میزان بار مجاز ایرلاین‌ های داخلی

همان‌طور که در بخش‌های قبل گفتیم، میزان بار مجاز در مسافرت با هواپیما  در ایرلاین های مختلف مقدار مجاز متفاوتی دارد. در صورتی‌که بار مسافران بیشتر از مقدار مجاز باشد باید هزینه اضافه بار پرداخت شود تا مسافر قادر به حمل آن باشد. از هزینه اضافه بار و میزان بار مجاز ایرلاین‌های داخلی تا چه میزان اطلاع دارید؟ در پروازهای داخلی معمولا ۲۰-۲۵ کیلوگرم بار برای پروازهای اکونومی مجاز است و این میزان در پروازهای بیزینس و تجاری به ۴۰ و ۵۰ کیلوگرم می‌رسد. طبق قوانین اضافه بار داخلی، هر ۱ کیلو بار اضافه چه برای بار دستی و چه برای بار در قسمت حمل بار، اضافه محسوب شده و مشمول قوانین پرداخت جریمه اضافه بار است. همچنین هر مسافر می‌تواند ۷ کیلو بار دستی طبق لیست وسایل مجاز در کابین را با خود به همراه داشته باشد که جدای از میزان بار مجاز در چمدان است.

میزان بار در ایرلاین‌ های خارجی

در ایرلاین‌های خارجی اما میزان بار مجاز در مسافرت با هواپیما در پروازهای اکونومی ۳۰ کیلوگرم است. البته این مورد به نوع هواپیما بستگی دارد، در بعضی شرکت‌های هواپیمایی میزان بار مجاز پرواز اکونومی کمتر از ایران و چیزی حدود ۲۳ کیلوگرم است.

میزان بار در ایرلاین‌های خارجی به چه صورت مجاسبه می شود؟ قانون اضافه بار در مورد پروازهای خارجی هم ثابت است و هر یک کیلو اضافه بار، مسافر را ملزم به پرداخت جریمه می‌کند. در بعضی ایرلاین‌ها پروازهای اکونومی با میزان بار ۳۰ کیلوگرم باید در دو بخش، تقسیم‌بندی شوند اما در اکثر شرکت‌ها بار ۴۰ کیلوگرم هم مجاز اما باید در دو چمدان تقسیم شود. در بیشتر پروازهای اکونومی همچنین مسافر می‌تواند تا ۸ کیلوگرم بار دستی را داخل کابین ببرد اما این قانون برای بعضی شرکت‌ها هم در صورتی مجاز است که بار در دو ساک تقسیم شود.

هزینه اضافه بار چقدر است؟

آخرین موضوعی که در مورد میزان بار مجاز در مسافرت با هواپیما وجود دارد، هزینه اضافه بار است. هزینه اضافه بار حتی برای ۱ کیلوگرم بار اضافه هم باید پرداخت شود و تفاوتی ندارد که این اضافه بار در بار دستی باشد یا بار چمدان. البته اگر اضافه بار در بار دستی باشد و چمدان هنوز جای خالی و مقدار مجاز داشته باشد، می‌توان با انتقال بار به چمدان مانع اضافه بار شد اما در غیر اینصورت باید هزینه اضافه بار پرداخت شود.

به نظر شما هزینه اضافه بار چقدر است؟ نرخ اضافه بار در پروازهای داخلی در صورتی‌که بسته‌های مسافر با وزن مجاز از تعداد استاندارد بیشتر باشد یا وزن آن از میزان بار مجاز بالاتر باشد یک درصد از قیمت کل بلیط برای هر یک کیلوگرم وزن اضافه بار است. در پروازهای خارجی اما این موضوع به استاندارد و قوانین شرکت هواپیمایی بستگی دارد. به عنوان مثال هزینه اضافه بار از ایران به اروپا به ازای هر کیلوگرم وزن بیشتر بار از ۳۰ کیلوگرم، ۳۰ دلار آمریکا است.



الی گشت
پنجره
ارسال نظر
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار