گردشبان (gardeshban.ir) :
به تازگی جزیرهای کاملاً جدید در اقیانوس آرام کشف شده که گویی از ناکجاآباد سر بر آورده! اما ممکن است، بقای این جزیره همیشگی نباشد.
کشف این جزیره پس از آن رخ داد که یک کوه آتشفشانی در دل اقیانوس و در جزایر مرکزی تونگا در ۱۰ سپتامبر شروع به فوران کرد و باعث ریختن گدازه به درون دریا در چند روز متوالی شد. ظرف چند ساعت گدازه توسط آب دریا خنک و به خشکی تبدیل شد و بدین ترتیب جزیره جدیدی را تشکیل داد. با این حال، این جزیره به طرز باورنکردنی شروع به رشد کرد.
بنا بر این گزارش، این جزیره شش روز پس از فوران آتشفشان حدود ۱۷۰ متر عرض داشت، تا آنکه در ۲۰ سپتامبر عرض آن به ۲۴۰۰۰ متر مربع رسید. ارتفاع این جزیره نیز طی یک دوره کوتاه مدت ۱۰ متر بالاتر از سطح دریا قرار گرفت.
این جزیره و آب حاوی مواد مذاب آتشفشانی اطراف آن توسط ماهواره Landsat ۹ ناسا در ۱۴ سپتامبر رصد شد. تصاویر به دست آمده از این ماهواره، حاکی از آن هستند که مقادیر زیادی از خاکستر این آتشفشان وارد جو شده است.
این منطقه در جنوب غربی جزیره لایت، که یک جزیره آتشفشانی غیر مسکونی در سواحل تونگاست، کشف شد. این منطقه به دلیل قرار گرفتن در ناحیه فرورانش Tonga-Kermadec که محل برخورد سه صفحه تکتونیکی است، یکی از خطرناکترین مناطق در طبیعت محسوب میشود که همواره در حال تغییر است.
شاید پدیدار شدن چنین جزیرههایی از دل یک اقیانوس کمی سورئال به نظر برسد، اما ممکن است این جزیره برای همیشه وجود نداشته باشد و به سرعت از بین برود.
سنگهای آتشفشانی تازه تشکیل شده اغلب با سرعت زیادی فرسایش مییابند، بنابراین این جزیره میتواند در یک بازه زمانی کوتاه مدت از تصاویر ماهوارهای محو شود؛ هرچند همچنان میتوان جزایری را یافت که به این روش تشکیل شدهاند و سالها دوام آوردهاند.