gardeshban.ir

طرز تهیه یتیمچه سنتی بادمجان و گوجه تهرانی

یتیمچه یکی از انواع غذاهای ساده و خوشمزه ایرانی است که مواد اصلی تشکیل دهنده آن بادمجان و گوجه فرنگی هستند.
کد خبر: ۵۵۷۴۹
تاریخ انتشار : شنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۱-1401 July 23
گردشبان (gardeshban.ir) :
یتیمچه یکی از انواع غذاهای ساده و خوشمزه ایرانی است که مواد اصلی تشکیل دهنده آن بادمجان و گوجه فرنگی هستند. این غذای خوشمزه معمولا بدون گوشت تهیه می شود، البته اگر بخواهیم این غذا را به صورت مجلسی تر درست کنیم، می توانیم مقداری گوشت تکه ای یا گوشت چرخ کرده نیز به یتیمچه اضافه کنیم.




 
مواد لازم برای ۴ نفر

بادمجان۴ عدد بزرگ
گوجه فرنگی۴ عدد متوسط
پیاز۲ عدد متوسط
سیر ۴ حبه
نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
زردچوبه و روغن به اندازه کافی

طرز تهیه یتیمچه 

مرحله اول

ابتدا بادمجان ها را پوست می گیریم و می شوییم و با دستمال تمیز آن ها را خشک کرده و از وسط نصف می کنیم و روی تخته آشپزخانه در اندازه های ۲ الی ۳ سانتی متر آن ها را خرد می کنیم تا بادمجان های کوچک مکعب شکلی داشته باشیم.

مرحله دوم

پیازها را پوست می گیریم و می شوییم و از وسط نصف می کنیم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم و داخل تابه ای ترجیحا بزرگ روغن می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا داغ شود و پیازها را داخل تابه می ریزیم و تفت می دهیم تا سبک شوند

مرحله سوم

بعد اجازه می دهیم تا به رنگ طلایی شوند.سیرها را نیز پوست می گیریم و می شوییم و مانند پیازها روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم و زمانیکه پیازها طلایی شدند آن ها را در بشقابی می ریزیم و کنار می گذاریم و سیرها را داخل تابه می ریزیم

مرحله چهارم

سپس کمی تفت می دهیم و بعد بادمجان های خرد شده را اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا سرخ شوند و بعد پیازهای سرخ شده را اضافه می کنیم و همگی مواد را تفت می هیم.گوجه فرنگی ها را می شوییم و روی تخته آشپزخانه ریز خرد می کنیم

مرحله پنجم

سپس به مواد داخل تابه می افزاییم و فلفل سیاه،زردچوبه،کمی نمک روی مواد می پاشیم و همگی مواد را مخلوط می کنیم و نصف لیوان آب داغ روی مواد می ریزیم و درب تابه را می گذاریم و حرارت را بسیار ملایم می کنیم تا مواد کاملا پخته شوند.

مرحله ششم

حدودا ۲۰ ای ۳۰ دقیقه این غذا آماده می شود.زمانیکه غذا به روغن افتاد یعنی آماده شده و می توانید از روی حرارت تابه را بر دارید.(می توانید ۱ قاشق رب گوجه فرنگی را نیز در روغن تفت دهید و به مواد اضافه کنید) یتیمچه را را در بشقاب می کشیم و با نان و ترشی یا سبزی خوردن تازه نوش جان کنید.
 
طرز تهیه یتیمچه با سیب زمینی

در برخی شهرها به مواد یتیمچه سیب زمینی هم اضافه می کنند، اگر مایلید یتیمچه را با سیب زمینی درست کنید برای مقدار مواد این دستور یک سیب زمینی بزرگ را به صورت حبه ای خرد کنید سپس به صورت آبپز یا سرخ شده به یتیمچه اضافه کنید.
پنجره
ارسال نظر
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها