gardeshban.ir

کشف گور دسته جمعی ۷۰۰۰ ساله با ۳۵ اسکلت بدون سر در اسلوکی

باستان‌شناسان در یک سکونتگاه اولیه دوران نوسنگی در اسلواکی واقع در اروپای مرکزی، یک گور دسته‌جمعی که در آن حدود ۳۵ جسد بدون سر وجود داشت، کشف کردند.
کد خبر: ۵۵۷۶۶
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۱-1401 July 24
گردشبان (gardeshban.ir) :
کشف گور دسته جمعی ۷۰۰۰ ساله با ۳۵ اسکلت بدون سر در اسلوکی



تاریخ جهان مملوء از جنایات فجیعی است که در گذشته انجام شده و همچنان علت بسیاری از آن ها همانند راز سر مهری باقی‌مانده است.

باستان‌شناسان در جریان عملیات و اکتشافات خود در یک سکونتگاه اولیه دوران نوسنگی در اسلواکی واقع در اروپای مرکزی، با محوطه‌ای که در آن بقایای حدود 35 نفر وجود داشت، برخورد کردند.

بنا به گفته باستان‌شناسان، این مکان مخوف نیز در جریان عملیات اکتشافی باستان‌شناسی در تابستان امسال کشف شده است و بقایای مکشوفه نیز متعلق به نوجوانان و جوانانی است که حدود 7000 سال پیش سر از تن آنان جدا شده و در گودالی نیز دفن شدند.

با بررسی وضعیت و موقعیت قرارگیری اسکلت‌ها در گور، به نظر می‌رسد متوفیان عمداً و احتمالاً به‌ عنوان قربانی‌های انسانی برای تقویت جادویی دیوار دفاعی ساخته شده در بالای خندق در آن مکان انداخته شده‌اند.

زوزانا هوکسوا، انسان‌شناس و تاریخ‌شناسی که در این پروژه فعالیت می‌کند، در این باره گفته است که هیچ علائم و نشانه‌هایی مبنی بر وجود بیماری که منجر به فوت قربانیان شود، مشاهده نشده است؛ با این وجود تمامی اسکلت‌های مکشوفه فاقد جمجمه هستند که این موضوع دلالت بر آن دارد که ابتدا سر افراد از تنشان جدا شده و سپس در یک گور دسته جمعی دفن شده‌اند.

با این حال وی زمان و علت بریده شدن سر اجساد را نامشخص اعلام کرده است که گمانه‌زنی‌هایی مبنی بر علت فوت آنان بر اثر جدا کردن سر افراد از تنشان وجود دارد.

همچنین مارتین فورهولت سرپرست کاوش باستان‌شناسان دراین باره گفته است: من فکر می‌کنم که این موضوع با تفکرات جادویی در مورد چگونگی تعریف و تقویت سکونتگاه ارتباط دارد. از یک سو شاهد حفر خندق در اطراف مکانی هستیم که مردم در آن زندگی می‌کنند و از سوی دیگر، درون این خندق مملو از جنازه است. اگر از علت فوت این افراد که عمدی یا طبیعی بوده، بگذریم، قطعاً تفکراتی در خصوص قدرت جادویی مردگان و ارتباط آن با زندگی مردم، در پس این کشف وجود دارد.

فورهولت در ادامه به این نکته اشاره کرد که به نظر می‌رسد اجداد مردم در ورابل حدود 1500 سال قبل از آناتولی (ترکیه کنونی) به یونان فعلی رفته‌اند. فرهنگ LBK از آنجا به بسیاری از نقاط اروپا گسترش یافت و آن‌ها ممکن است اجداد اولین مهاجران دوره نوسنگی در اروپای غربی باشند.

با این حال بنابر مشاهدات و بررسی‌های انجام گرفته، اسکلت‌ها در موقعیت‌های مختلفی روی پهلو، شکم و پشت قرار گرفته‌اند؛ همچنین دست و پاهای آنان باز شده است و بدن از ناحیه آرنج و زانو نیز خم شده که این بیانگر شرایطی است که اجساد در گودال انداخته شده‌اند.

مطابق اطلاعات واصله اکثر جانباختگان را جوانان 18 تا 25 ساله تشکیل می‌دهند و تعدادی نیز نیز بین 25 تا 35 سال سن داشته‌اند. در این میان اسکلت کودکی نیز پیدا شده  که نکته جالب این است که اسکلت کودک دارای جمجمه بوده و به عبارتی سر آن برخلاف سایر اسکلت‌های مکشوفه بریده نشده است.

محققان نیز دستیابی به اطلاعات بیشتری در خصوص این کشف، علت و چگونگی بروز آن را منوط به ارزیابی، تجزیه و تحلیل مضاعفی بر روی آن دانسته‌اند.
پنجره
ارسال نظر
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار