gardeshban.ir

آموزش پخت شله، غذای مورد علاقه مشهدی ها

شله مشهدی که در مشهد فقط با نام شُله شناخته می شود، غذایی از خانواده آش ها است.
کد خبر: ۵۶۰۴۳
تاریخ انتشار : شنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۱-1401 August 21
گردشبان (gardeshban.ir) :



شله مشهدی که در مشهد فقط با نام شُله شناخته می شود، غذایی از خانواده آش ها است. مواد اصلی این غذا گوشت، حبوبات و ادویهٔ فراوان است که می توان برای خوشمزه و مقوی تر شدن این غذا، مقداری مغز قلم گاو به آن اضافه کرد.

مواد لازم برای تهیه شله مشهدی:

برنج   ۲۵۰ گرم
گوشت  سر دست   ۳ کیلو 
پیاز خرد شده :۵۰۰ گرم
بلغور :۷۵۰ گرم
نخود :۵۰۰ گرم
ماش :۱/۴ پیمانه
لوبیا چیتی :۲۵۰ گرم
لوبیا قرمز :۲۵۰ گرم
دارچین :۲۰ گرمشله مشهدی
نمک و فلفل :به مقدار کافی

طرز تهیه و دستور پخت شله مشهدی:

۱. ابتدا برای پختن این غذا باید از چند ساعت قبل همه حبوبات را خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید.

۲. گوشت را هم به همراه پیاز خرد شده و مقداری نمک و فلفل و ۲ لیتر آب بگذارید تا خوب پخته شود و بعد آن را از استخوان جدا کنید و ریش ریش کنید.

۳. همه حبوبات را باهم در ظرفی بریزید و بپزید و زمانی که نیم پز شدند بلغور را به آنها اضافه کنید و بعد از اینکه چند جوش خوردند برنج شسته شده را هم به حبوبات اضافه کنید و در این مرحله مرتب هم بزنید تا مواد ته نگیرند. وقتی حبوبات کاملا پخته شدند و برنج لعاب داد گوشت پخته و ریش ریش شده را به همراه دارچین و نمک و فلفل اضافه کنید و اجازه دهید تا همه مواد با حرارت ملایم  کنار هم بجوشند و کشدار شوند .

۴. بعد حرارت را کم کم کنید  و در ظرف را ببندیدتا آش به مدت ۱ ساعت مثل برنج دم بکشد. شله مشهدی آماده شده را در ظرف مورد نظرتان سرو کنید و اگر دوست داشتید با خورشت قیمه تزیین کنید.
پنجره
ارسال نظر
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار