gardeshban.ir

پیشنهادهای نیروی دریایی ارتش برای توسعه گردشگری «مکران»

معاون گردشگری در پیش‌نشست همایش «توسعه سواحل مکران» ؛ توسعه گردشگری در این سواحل را برای تامین امنیت منطقه مهم دانست وهمچنین نیروی دریایی ارتش نیز پیشنهادهایی را برای بهره‌برداری از ظرفیت سواحل مکران (در طول دریای عمان) مطرح کرد.
کد خبر: ۵۶۹۰۴
تاریخ انتشار : دوشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۱-1401 November 03
گردشبان (gardeshban.ir) :
پیشنهادهای نیروی دریایی ارتش برای توسعه گردشگری «مکران»


پنجمین پیش نشست همایش توسعه سواحل مکران با محوریت توسعه گردشگری دریایی با همکاری و مشارکت وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و اندیشکده دیپلماسی اقتصادی دانشگاه امام صادق (ع)  به منظور بررسی مشکلات اصلی توسعه گردشگری دریایی مکران و هم‌افزایی برای بهره‌برداری از ظرفیت‌های این منطقه دوشنبه ۳ بهمن‌ماه ۱۴۰۱ برگزار شد.

علی‌اصغر شالبافیان ـ معاون گردشگری ـ مرتضی رضوان‌فر ـ عضو هیأت علمی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری ـ، نادر جعفری ـ عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق (ع) و مرتضی قورچی ـ عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی و جمعی از مقامات نیروی دریایی ارتش، از جمله سخنران‌های این نشست بودند.

شالبافیان، معاون گردشگری در این نشست به اهمیت امنیت و زیرساخت‌های ایجاد شده از سوی نیروی دریایی در ۲۵ سال اخیر اشاره کرد و گفت: نیروی دریایی ارتش در این سال‌ها بی‌ادعا و مؤثر بیش از وظایف خود در این حوزه فعالیت کرده و امنیت را در سواحل مکران برقرار کرده است.

او، به بکر بودن و مزیت‌های منحصربفرد مکران اشاره کرد و یادآور شد: با وجود آن‌که بهره‌برداری از ظرفیت‌های سواحل مکران در اولویت  برنامه ششم‌ توسعه قرار داشت، اما به دلیل نداشتن الگوی توسعه گردشگری، بهره‌برداری از این ظرفیت‌ها مغفول مانده است.

معاون‌ گردشگری با تاکید بر این‌که اولویت‌ها در توسعه سواحل مکران باید مشخص شود، بر ایجاد گفتمان تاکید کرد و افزود: تا زمانی که الگوی توسعه نداشته باشیم و گفتمان ایجاد نشود، دچار اعوجاج خواهیم شد و نباید انتظار توسعه در این منطقه داشته باشیم.

شالبافیان پیش از تقویت زیرساخت‌ها، رفع موانع برای سرمایه‌گذاران را مهم دانست و گفت: تا مادامی که موانع سرمایه‌گذاری رفع نشود، انگیزه‌ای برای ایجاد زیرساخت‌ها از سوی سرمایه‌گذاران وجود نخواهد داشت.

او همچنین به این نکته اشاره کرد که قوانین و آیین‌نامه‌ها متناسب با توسعه بازنگری نشده‌اند و ساختارهای موجود، سرمایه‌گذاران را دچار بلاتکلیفی کرده است.

معاون گردشگری ادامه داد: در کنار رفع موانع، اعطای مشوق‌ها و امتیازهای ویژه برای جذب سرمایه‌گذار در این منطقه الزامی است و تقویت زیرساخت‌ها به موازات این موارد مفید خواهد بود.

او همچنین توسعه گردشگری در سواحل مکران را در راستای تامین امنیت منطقه مهم دانست.

علیرضا محمدی ـ معاون پشتیبانی کل نیروی دریایی ارتش ـ نیز از دیگر سخنرانان این نشست بود که به نقش سواحل مکران در پازل توسعه ملی اشاره کرد و این مهم را به تامین زیرساخت از سوی دولت و بخش خصوصی منوط دانست.

صادق ـ معاون برنامه و بودجه نیروی دریایی ارتش ـ نیز به اهمیت تامین امنیت سواحل مکران از سوی نیروی دریایی اشاره کرد و امضای تفاهم‌نامه‌های همکاری را برای اقدامات مفید در راستای بهره‌برداری از ظرفیت سواحل مکران را ضروری دانست.

محمد سلطان‌آبادی ـ معاون نیروی انسانی نیروی دریایی ارتش ـ نیز تقویت زیرساخت‌ها را اصل توسعه این منطقه برشمرد.

برگزاری جلسات تخصصی با هتل‌داران برای سرمایه‌گذاری و برگزاری تورهای آشناسازی برای دفاتر خدمات مسافرتی و فعالان گردشگری، از جمله پیشنهادهای مطرح شده از سوی نماینده نیروی دریایی ارتش در این جلسه بود.

نادر جعفری ـ عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق (ع)  ـ در ادامه به ارائه مقاله‌هایی با موضوع اهمیت ژئوپلیتیک و ظرفیت‌های گردشگری سواحل مکران که در سال‌های گذشته به نگارش درآمده، پرداخت.

مرتضی رضوان‌فر ـ عضو هیأت علمی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری ـ هم به تاریخچه و چالش‌های سواحل مکران در زمینه سرمایه‌گذاری و توسعه گردشگری از جمله فقر، بهداشت، قاچاق، بنزین، سوخت‌رسانی پروازها، کم‌آبی، جاده، راه‌آهن و نبود تضمین برگشت سرمایه، نبود تعیین عرصه و حریم و کارهای باستان‌شناسی اشاره کرد.

همچنین، مرتضی قورچی ـ عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی ـ به اهمیت نگاه جهان شبکه‌ای در حوزه گردشگری پرداخت و کاهش امر سیاسی، کدهای ژئوپلیتیک و ارتباطات مؤثر با همسایگان را در توسعه رشد اقتصادی بویژه گردشگری مهم دانست.
پنجره
ارسال نظر
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار