گردشبان (gardeshban.ir) :
کولی غورابیج یکی از انواع غذاهای ساده و خوشمزه گیلانی است که در صورت نبود ماهی کولی می توانیم آنرا با انواع ماهی های کوچک درست کنیم.
مواد لازم برای ۴ نفر
ماهی کولی۸ عدد
سبزی معطر۵۰۰ گرم
گردوی سابیده شده۲۰۰ گرم
رب انار۲ قاشق غذاخوری
آبغوره½ لیوان
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی
طرز تهیه کولی غورابیج
مرحله اول
برای تهیه کولی غورابیج گیلانی در ابتدای کار گردوی سابیده شده را به همراه رب انار درون یک قابلمه مناسب می ریزیم. اگر گمج در دسترس دارید می توانید به جای قابلمه از آن برای پخت غذا استفاده کنید.
مرحله دوم
در این مرحله ۲ لیوان آب سرد اضافه کرده و مواد را مخلوط می کنیم تا یکدست شوند. در ادامه قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده و اجازه می دهیم گردو به مدت یک تا دو ساعت روی حرارت بماند تا کاملا روغن بیندازد.
مرحله سوم
در حین پخت گردو سبزی معطر که شامل چوچاق، کوتکوتو، نعنا و گشنیز است را آماده می کنیم. اگر به بازار های محلی شمال کشور دسترسی دارید می توانید این سبزی را به صورت آماده تهیه کنید.
مرحله چهارم
اگر نتوانستید چوچاق و کوتکوتو پیدا کنید، به جای آن می توانید مقداری جعفری و کمی شبلیله اضافه کنید. سبزی ها را می شوییم و خرد می کنیم، سپس یک تابه روی حرارت قرار داده و سبزی را به همراه مقداری روغن اضافه می کنیم.
مرحله پنجم
سبزیجات را به طور کامل سرخ می کنیم و کنار می گذاریم. پس از اینکه گردو به خوبی روغن انداخت، آبغوره را به همراه سبزی و مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچئوبه به قابلمه حاوی گردو اضافه کرده و کمی هم می زنیم تا مواد ترکیب شوند.
مرحله ششم
حالا اجازه می دهیم سبزی هم به مدت یک ساعت با گردو بپزد. در همین حین ماهی ها را با مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه طعم دار می کنیم، سپس یک تابه روی حرارت قرار داده و نصف لیوان روغن اضافه می کنیم.
مرحله هفتم
در این مرحله صبر می کنیم تا روغن به خوبی داغ شود، سپس ماهیها را درون روغن شناور قرار داده و اجازه می دهیم کاملا طلایی و برشته شوند. پس از سرخ کردن ماهی ها، آنها را از تابه خارج کرده و کنار می گذاریم.
مرحله هشتم
پس از اینکه خورش به خوبی جا افتاد و روغن انداخت، آنرا درون ظرف مورد نظرمان می ریزیم. در ادامه ماهی های سرخ شده را روی خورش می چینیم و به همراه برنج ساده یا کته سرو می کنیم. نوش جان