گردشبان (gardeshban.ir) :
پاستا یکی از انواع غذاهای بسیار محبوب و پر طرفدار در سراسر جهان است که با دستورهای بسیار متنوعی تهیه می شود. این غذای خوشمزه مانند لازانیا اصالتی ایتالیایی دارد و به دلیل طعم خوبش در سراسر جهان به عنوان یک غذای بین المللی شناخته می شود.
در این مطلب، دستور یکی از پر طرفدارترین پاستا ها که چیکن پاستا یا به زبان فارسی پاستای مرغ نام دارد را آماده کرده ایم، اگر غذاهای مثل لازانیا و ماکارونی را می پسندید توصیه می کنیم حتما پاستا را هم درست کنید، چون مطمئنا از این غذای خاص و خوشمزه هم خوشتان خواهد آمد.
مواد لازم برای ۴ نفر
پاستا۴۰۰-۵۰۰ گرم
قارچ۲۰۰ گرم
سینه مرغ۱ عدد
شیر۱ فنجان
سیر۱ حبه
آب مرغ۱ لیوان
پنیر پارمزان¼ فنجان
آرد سفید ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
جعفری و روغن به اندازه کافی
طرز تهیه پاستا
مرحله اول
برای تهیه پاستای ساده و خوشمزه با مرغ ابتدا سینه مرغ را پس از خارج کردن استخوان ها به قطعاتی به شکل نواری خرد می کنیم به این صورت که عرض قطعات مرغ بین یک تا دو سانتی متر و طول آنها حدود ۴ سانتی متر باشد.
نکته: خرد کردن سینه مرغ به صورت بالا برای زیباتر شدن غذا است و در صورت تمایل می توانیم آنرا به صورت دلخواه خرد کنیم.
مرحله دوم
پس از اینکه قطعات مرغ را خرد کردیم آنها را کنار می گذاریم. در ادامه قارچ ها را نیز پس از شستشو به صورت ورقه ای خرد می کنیم و کنار می گذاریم. در این مرحله قارچ را به همراه کمی روغن مایع داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم.
مرحله سوم
سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم. در ادامه قارچ را کمی تفت می دهیم تا آب آن به طور کامل تبخیر شود، سپس قطعات مرغ را به همراه مقداری نمک و فلفل سیاه به قابلمه اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم.
مرحله چهارم
در این مرحله تفت دادن را تا زمانی که رنگ گوشت مرغ به خوبی تغییر کند و کمی سرخ شود ادامه می دهیم، سپس تابه حاوی قارچ و مرغ تفت داده شده را از روی حرارت کنار می گذاریم. در ادامه به سراغ آماده کردن سس پاستا می رویم.
مرحله پنجم
برای این منظور یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و آرد را به همراه کمی روغن مایع یا کره به قابلمه اضافه می کنیم ، آرد را کمی تفت می دهیم تا تغییر رنگ دهد و رنگش کرمی شود، سپس شیر را کم کم اضافه می کنیم.
نکته: حتما باید صبر کنیم تا عطر خوشایند آرد خارج شود، سپس شیر را اضافه کنیم.
مرحله ششم
حالا سس را به صورت متداوم هم می زنیم تا سس به جوش بیاید و کمی غلیظ شود، سپس آنرا کنار می گذاریم. در ادامه یک قابلمه پر از آب روی حرارت زیاد قرار می دهیم و اجازه می دهیم آب به سرعت به نقطه جوش برسد.
مرحله هفتم
سپس سیر را به همراه مقداری نمک و روغن مایع داخل قابلمه می ریزیم. در ادامه پاستاها را داخل قابلمه می ریزیم و اجازه می دهیم نرم و قابل خوردن شوند. توجه داشته باشید که زمان پخت هر نوع پاستا روی بسته آن نوشته شده است.
مرحله هشتم
البته معمولا زمان پخت پاستا ۵ تا ۱۰ دقیقه می باشد. پس از اینکه پاستا آماده شد، یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می دهیم سپس آب مرغ را به همراه مرغ و قارچی را که در مرحله دوم کنار گذاشته بودیم به قابلمه اضافه می کنیم.
مرحله نهم
در ادامه پاستا را به قابلمه اضافه می کنیم و سس پاستا را نیز به همراه نیمی از پنیر پامیزان به مواد اضافه می کنیم. حالا مواد پاستا را به آرامی خوب مخلوط می کنیم تا سس به تمام نقاط پاستا برسد و پاستا و سس کاملا یکدست شوند.
مرحله دهم
در این مرحله درب قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه پاستا روی حرارت بماند تا به طور کامل آماده شود. در این مدت بهتر است چند بار مواد پاستا را به آرامی زیر و رو کنید تا پاستا سفت نشود یا اینکه ته آن نسوزد.
مرحله یازدهم
پس از اینکه پاستا آماده شد، آنرا از روی حرارت کنار می گذاریم، سپس داخل یک ظرف مناسب می کشیم. برای تزیین پاستا هم می توانیم از قطعات مرغ، جعفری خرد شده و باقیمانده پنیر پارمزان به همراه گوجه گیلاسی استفاده کنیم.
نکات طرز تهیه پاستا
طلایی شدن پنیر پاستا
اگر دوست دارید پنیر روی پاستا طلایی شود پس از اینکه پاستا آماده شد مقداری پنیر روی آن بریزید سپس به مدت ۱۵ دقیقه در فر قرار دهید تا پنیر روی پاستا طلایی رنگ شود. برای این منظور باید فر را روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد بگذارید.
پس از اینکه پنیر روی پاستا طلایی شد و آنرا از فر خارج کردید می توانید جعفری خرد شده را روی پاستا بریزید. البته در صورتی که تمایل داشته باشید پاستا را با پنیر فراوان تهیه کنید می توانید با استفاده از آموزش زیر گراتن پاستا درست کنید.
جایگزین آب مرغ
استفاده از آب مرغ در پاستا باعث خوشمزه تر شدن طعم آن می شودف به همین دلیلیپ سر آشپزهای بزرگ همیشه توصیه می کنند که پاستا را با آب مرغ بپزم. البته در ضصورت نبود آب مرغ می توانیم از مواد دیگری به عنوان جایگزین استفاده کنیم.
در صورتی که آب مرغ در دسترس ندارید می توانید از آب جوش به همراه عصاره های طبیعی گوشت مرغ استفاده کنید. توجه داشته باشید که عصاره مرغ دارای نمک زیادی است و باید مراقب باشید که پاستای شما شور نشود.
طرز تهیه پاستا رژیمی
برای اینکه پاستای شما رژیمی تر باشد بهتر است پنیر پارمزان را از مواد لازم حذف کنید. گوشت مرغ هم یا حذف کنید یا از سینه مرغ که دارای کالری کمتری می باشد استفاده کنید تا پاستای شما در پایان کالری کمتری داشته باشد.
تزیین پاستا
برای تزیین پاستا می توانیم از انواع سبزیجات معطر استفاده کنیم، البته نباید سبزیجات را خرد کنیم، مثلا چند برگ ریحان تازه می تواند باعث زیبایی خاصی به پاستای ما بدهد. یا می توانیم پاستا را به روش رستورانی تزیین کنیم.
برای تزیین پاستا به روش رستورانی می توانیم مقداری پنیر پارمزان روی پاستا رنده کنیم. یا اینکه در روشی دیگر می توانیم از سبزیجات معطر خشک شده استفاده کنیم، برای این منظور آویشن خشک شده یک گزینه مناسب می باشد.