گردشبان (gardeshban.ir) : دره خزینه (پلدختر)، روستایی از توابع بخش مرکزی شهرستان پلدختر در استان لرستان ایران است. دره خزینه نام جاذبهای منحصر به فرد است که در میانههای جاده پلدختر به اندیمشک و در جوار روستایی به همین نام قرار دارد. این دره نشانههایی از فرسایش در طی سالهای دور و دراز را دارد و گویی پس از فراز و نشیبهای بسیار به شکل امروزی خود درآمده است.
دره خزینه یکی از شگفتیهای طبیعت ایران بهشمار میرود که در اثر سالها فرسایش به وجود آمده است. این دره میزبان یک پل معلق است که از آن با عنوان بلندترین پل معلق ایران یاد میشود. این دره شباهتهای زیادی به گرندکانیون آمریکا دارد.
این دره، درهای عمیق است که پیچ نعل اسبیاش از بالا خیلی دیدنیست. در این پیچ، صخرهای پرهیبت، مثل جزیره قرار گرفته و دورتادورش رودخانه جریان دارد. دور رودخانه هم دیوارههای دره بهسمت آسمان بالا رفتهاند. رودخانهای که در این دره جریان دارد، سیمره است که از سرشاخههای کرخه بهحساب میآید. سیمره، کمی جلوتر اسمش کرخه میشود و خروشان به راهش ادامه میدهد. کوهنوردان و صخرهنوردان زیادی به این دره میآیند. البته بدون راهنما ممکن است به مشکل بخوریم.
در کنار نقش و نگارهایی که بر دیوارههای این دره به چشم میخورند، عبور رودخانهٔ کرخه از میان این دره جلوهای خاص به آن بخشیده و با عبورش طراوت را مهمان این منطقه میکند. طراوت و زیباییها را که کنار بگذاریم شباهت بسیار زیاد این جاذبه با گرندکانیون آمریکا ویژگی خاصی است که در کمتر جایی در ایران به این شکل دیده میشود. تصویر زیر، تصویری از گرند کانیون آمریکاست.
پل معلق واقع در این دره مرتفعترین پل معلق نه تنها در ایران بلکه در سطح خاورمیانه میباشد. این پل بسیار زیبا و مستحکم بوده و طول آن 112 متر و عرض و ارتفاعش به ترتیب 80 و 85 متر میباشد.
شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید که پل دره خزینه از به هم پیوستن چهار طناب کابلی و چوبهای روسی ساخته شده است. با رفتن بر روی این پل معلق حس ایستادن بر بالای ساختمانی 29 طبقه به شما دست میدهد. در نوروز 97 عده ای اقدام به تخریب این پل کردند و متاسفانه دیگر امکان عبور از روی آن وجود ندارد.
دیدنی ها و تفریحات دره خزینه
پل معلق دره خزینه
پیچ نعل اسبی
گشت و گذار و عکاسی
صخره نوردی و کوهنوردی
بهترین زمان سفر
به دلیل قرارگیری استان لرستان در منطقه کوهستانی آب وهوای آن در فصل بهار و تابستان بسیار معتدل و مطلوب است اما این دره در منطقه ای در معرض تابش آفتاب واقع شده است به همین دلیل فصل بهار و اوایل پاییز بهترین زمان برای سفر به این منطقه است.
دسترسی
این دره در جایی بین اندیمشک و پلدختر قرار گرفته. بین تهران و دره خزینه حدود ۷ ساعت با ماشین فاصله است. از اتوبان تهران – قم یا تهران به ساوه راهی اراک میشویم. بروجرد و خرمآباد را پشت سر میگذاریم و در جاده پلدختر روستای خزینه را پیدا میکنیم. حدود ۲ کیلومتر جلوتر و بعد از گذشتن از کارگاه سدسازی کرخه ۲، به مقصد رسیدهایم.
آدرس: استان لرستان، شهرستان پلدختر، روستای دره خزینه