گردشبان (gardeshban.ir) :
سیستم ایمنی نقش کلیدی در سلامت ما دارد و اطلاع از ضعف آن میتواند به ما در پیشگیری از بیماریهای بسیاری کمک کند.
سیستم ایمنی به ما در برابر بیماریها و ویروسها کمک میکند. اما ضعف آن، به شیوههای مختلفی خودش را نشان میدهد و علایم آن بسته به نوع و دلیل ضعف سیستم ایمنی فرق میکند.
براساس برخی علایم میتوانیم از ضعف سیستم ایمنی بدنمان آگاهی پیدا کنیم و بعد از مشورت با یک متخصص از مشکلات بیشتر پیشگیری کنیم. پس مهم است که با نشانههای ضعف سیستم ایمنی بدن آشنا شویم:
۱ عفونتهای مکرر و پیوسته
سیستم ایمنی مسئول دفاع از بدن در برابر عفونتهای حاصل از باکتری، ویروس، قارچ و دیگرعوامل بیماریزاست. هنگامی که سیستم ایمنی به درستی عمل نکند نمیتواند پاسخ موثری به این عوامل بیماریزا بدهد و در نتیجه بدن در برابر عفونت آسیبپذیر میشود.
۲ خستگی مزمن
خستگی مزمن میتواند نشانهای از بسیاری از بیماریهای مختلف از جمله عفونت، اختلالهای خود ایمنی و متعادل نبودن هورمون ها باشد اما علاوه بر اینها میتواند نشانهای از سیستم ایمنی ضعیف هم باشد.
3 پسوریازیس
پسوریازیس یک مشکل پوستی اساسی است که باعث لکههای ضخیم پوسته پوسته روی پوست میشود که قرمز، خارشدار و دردناک هستند. سیستم ایمنی نقش مهمی در بهبود پسوریازیس دارد زیرا مسئول تنظیم پاسخ التهاب بدن و محافظت از پوست در برابر عفونتها و انواع دیگر آسیبهاست.
4 اختلالهای خودایمنی
اختلالهای خود ایمنی نشانهای از سیستم ایمنی ضعیف هستند زیرا سیستم ایمنی را درگیر میکنند و باعث میشوند سیستم ایمنی به بافتهای بدن حمله کند که این مسئله منجر به التهاب مزمن، آسیب بافت و اختلال عملکرد عضوهای آسیب دیده میشود.
5 حساسیتها
حساسیتها و آلرژی نشانهای از سیستم ایمنی ضعیف هستند زیرا از واکنش ایمنی بیش از حد فعال به مواد بیضرر معمولی مانند گرده گل یا برخی غذاها ناشی میشوند. در افرادی با سیستم ایمنی سالم این مواد، واکنش سیستم ایمنی را تحریک نمیکنند اما در افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند سیستم ایمنی به اشتباه آنها را تهدید تشخیص می دهد و حملهای را آغاز میکند.
6 مشکلات گوارشی
سیستم ایمنی نقشی حیاتی را در حفظ میکروبیوم روده سالم و تنظیم واکنش ایمنی در گوارش ایفا میکند. هنگامی که سیستم ایمنی ضعیف شود نمیتواند تعادل بین باکتریهای مفید و مضر روده را بررسی کند که همین مسئله منجر به مشکلات گوارشی مانند اسهال، یبوست، نفخ و درد شکمی میشود.
7 عفونتهای قارچی مکرر
سیستم ایمنی نقش مهمی را در تنظیم رشد قارچها و دیگر میکروارگانیسمها در بدن ایفا میکند. عفونتهای قارچی که نتیجه رشد بیش از حد قارچ کاندیدا هستند در حالت عادی توسط سیستم ایمنی و دفاع طبیعی بدن بررسی میشوند.
8 آکنه
با وجود این که آکنه یک نشانه مستقیم سیستم ایمنی ضعیف در نظر گرفته نمیشود اما شواهدی وجود دارند مبنی بر اینکه اختلال عملکرد سیستم ایمنی نقش مهمی را در ایجاد آکنه ایفا میکند. به طور خاص آکنه با التهاب مزمن است که نشانه واکنش ایمنی بیش از حد فعال است. مطالعات نشان دادهاند که عوامل اصلی مرتبط با ایمنی مانند سیتوکینها و سلولهای ایمنی در ایجاد آکنه موثر هستند.
9 اگزما
سیستم ایمنی نقشی حیاتی را در ایجاد و پیشرفت اگزما بازی میکند زیرا سیستم ایمنی مسئول تنظیم واکنش التهاب بدن و محافظت از پوست در برابر عفونت و دیگر آسیبهاست. در افراد مبتلا به اگزما ممکن است واکنش بیش از حد به محرکهای خاص مانند عوامل ایجاد کننده آلرژی نشان دهد که این مسئله منجر به التهاب مزمن و آسیب پوستی میشود. علاوه بر این افراد دارای اگزما در برابر عفونتهای پوستی بسیار آسیبپذیرتر هستند زیرا سیستم ایمنیشان نمیتواند پاسخ موثری به عوامل بیماریزا بدهد.
در تهیه این مطلب از «دیجی کالا مگ» و «HealthyGem» کمک گرفتیم.