گردشبان (gardeshban.ir) :
لمینگتون یا لامینگتون یک کیک استرالیایی محبوب است که از چندین لایه از کیک اسفنجی یا کیک کره ای با پوششی از سس شکلات ساخته شده است. در این کیک، پودر نارگیل در بین لایه های کیک قرار داده می شود. روی آن لایه ای نازک با روکش شکلاتی است که در پودر نارگیل گردانده می شود. لمینگتون یکی از خوشمزه ترین کیک های استرالیایی است که در سراسر جهان محبوبیت دارد.
کیک لمینگتون یا لامینگتون ( به انگلیسی : Lamington ) یک کیک استرالیایی است که از خمیر کیک های مختلف یا کیک اسفنجی به شکل مربعی با روکش سس شکلات تهیه می شود که در پودر نارگیل غلتانده شده است. شکلات روی کیک تا حدی به کیک نفوذ می کند و خودش را می گیرد.
کیک لمینگتون، بافت نسبتا سفتی دارد و مناسب سرو کردن درکنار چای و قهوه عصرانه است.
طرز تهیه کیک لامینگتون استرالیایی بسیار ساده است ولی ظاهری شیک و جذاب برای مهمانی ها دارد و روکش شکلاتی آن باعث خوشمزه تر شدنش می شود.
در دستور کلاسیک کیک لامینگتون استرالیایی، خمیر کیک داخل قالب مربعی ریخته می شود و به صورت مربعی برش می خورد.
برای ایجاد تنوع چند نمونه رسپی کیک لامینگتون استرالیایی که به نام کیک لامینگتون شکلاتی هم شناخته می شود را به شما آموزش می دهیم. نوع آماده سازی خمیر کیک لامینگتون خانگی و سس شکلات روی کیک در این دستورها کمی با هم متفاوت است که شما می توانید با توجه به ذائقه خودتان و موادی که در دسترس دارید، یکی از آنها را انتخاب کنید و تهیه کنید.
مواد لازم کیک لمینگتون استرالیایی :
آرد ۳۰۰ گرم
شکر ۱۶۰ گرم
تخم مرغ ۲ عدد
کره نرم شده در دمای محیط ۹۰ گرم
شیر ۱/۲ پیمانه
بیکینگ پودر ۲ قاشق چای خوری
وانیل ۱/۴ قاشق چای خوری
نمک ۱/۸ قاشق چای خوری
مواد لازم برای سس شکلاتی :
شکلات سیاه ۱۵۰ گرم
خامه صبحانه ۵۰ گرم
شیر ۵ قاشق غذا خوری
پودر کاکائو ۲۰ گرم
پودر قند ۲۰۰ گرم
پودر نارگیل حدود ۱/۵ پیمانه
طرز تهیه کیک لمینگتون استرالیایی :
ابتدا فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم کنید.
کف قالب مربع شکل 20 سانتی متری یا قالب گرد 23 سانتی متری را کاغذ روغنی بیندازید.
شکر و کره هم دما با اتاق را به مدت 3- 4 دقیقه با همزن بزنید تا کرم رنگ و سبک شود.
تخم مرغ ها را یکی یکی اضافه کرده و هر بار 1 دقیقه هم بزنید.
وانیل را اضافه کرده هم بزنید. آرد، بکینگ پودر و نمک را از قبل مخلوط کرده و 3 بار الک کنید.
در سه مرحله آرد و شیر را اضافه کرده و هم بزنید تا مایه کیک یکدست شود.
خمیر این کیک حالت غلیظی دارد و بعد از ریختن داخل قالب باید با پشت قاشق سطح خمیر را صاف کنید.
قالب را به مدت 40 دقیقه در فر بگذارید تا بپزد و روی آن طلایی شود.
برای چک کردن پخته شدن کیک یک خلال دندان در مرکز کیک فرو کنید اگر تمیز بود و کیکی به آن نچسبیده بود، یعنی کیک پخته است.
قالب را به مدت 15 دقیقه کناری قرار بدهید تا از حرارت بیفتد سپس کیک را از قالب خارج کرده روی توری فلزی منتقل کنید و بگذارید کاملا خنک شود.
بعد از خنک شدن کیک سس شکلاتی را آماده کنید.
شکلات را تکه تکه کنید و به همراه خامه، شیر، پودر کاکائو و پودر قند داخل یک ظرف کوچک بریزید و روی حرارت بخار آب کتری یا مایکروفر قرار دهید و هر از گاهی هم بزنید تا شکلات کاملا ذوب شود. کیک خنک شده را با یک چاقوی تیز به مربع های کوچک 4 – 5 سانتی برش بزنید.
کیک های برش خورده را با کمک قاشق در سس شکلات بگردانید و با چنگال از سس درآورید و صبر کنید شکلات اضافه اش بریزید و بلافاصله در پودر نارگیل بگردانید و در ظرف دلخواهتان بچینید. کیک لیمنگتون استرالیایی شما آماده است.