گردشبان (gardeshban.ir) :
این غذا به دلیل استفاده از کشک بسیار مقوی است و یک غذای گیاهی نیز محسوب میشود چون در تهیه آن از هیچ نوع گوشتی استفاده نمیشود.
اشکنه کشک یکی از سادهترین و محبوبترین غذاهای سنتی است که شاید کمتر کسی آن را دوست نداشته باشد. اشکنه یکی از غذاهای اصیل و قدیمی ایرانی است که از زمانهای قدیم در سرزمین خراسان طبخ میشده و نمونههای مختلف آن در سراسر کشور تهیه میشود.
امروز در مجله اینترنتی دلتا اشکنه کشک مشهدی با گردو را به شما آموزش خواهیم داد. با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه اشکنه کشک ساده
پیاز یک عدد
شنبلیله یا مرزه یک قاشق غذاخوری
سیب زمینی ۲ عدد
تخم مرغ ۲ عدد
کشک ساییده شده یک پیمانه
گردو رنده شده یک چهارم پیمانه
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه اشکنه کشک مشهدی با گردو
مرحله اول
برای شروع کار سیب زمینیها را پوست گرفته و به شکل مکعبی خرد کنید. داخل تابه کمی روغن بریزید تا داغ شود. سپس سیب زمینی را با کمی زردچوبه و نمک سرخ کنید و کنار بگذارید.
مرحله دوم
در ادامه پیاز را پوست بگیرید و بشویید. سپس به صورت خلالی ریز یا نگینی خرد کنید و داخل تابه با مقداری زردچوبه تفت دهید تا سبک و طلایی شود. سپس مرزه یا شنبلیله را اضافه کنید و کمی تفت دهید.
مرحله سوم
وقتی بوی خوب سبزی معطر خارج شد گردوها را که از قبل پوست گرفته و آسیاب کردهاید به مواد اضافه کنید. هم بزنید تا بوی خامی گردوها گرفته شود بهتر است در این مرحله حرارت کم باشد.
مرحله چهارم
کشک را داخل ۲ پیمانه آب گرم ریخته و هم بزنید تا رقیق شود. سپس به مواد فوق اضافه کنید و مدام هم بزنید. سیب زمینیها را که از قبل سرخ کردهاید اضافه کنید.
در صورت دلخواه تخم مرغها را داخل کاسه شکسته و با چنگال بزنید تا از لختگی خارج شود. سپس به مواد اضافه کنید و خیلی سریع هم بزنید. در ادامه فلفل سیاه و کمی نمک اضافه کنید و اجازه بدهید تا اشکنه جا بیفتد. وقتی مواد خوب منسجم شد و جا افتاد داخل کاسه ریخته و در آن نان تلیت و به همراه سبزی و ترشی میل کنید. نوش جان.
نکات کلیدی در تهیه اشکنه کشک
افزودن تخم مرغ دلخواه است.
در نوع اصلی سیب زمینی وجود ندارد ولی برای لعاب بیشتر اضافه میشود. اگر دوست ندارید حذف کنید و کمی آرد با آب حل کنید و داخل اشکنه بریزید تا لعابدار شود.
میتوانید به جای مرزه یا شنبلیله از کمی نعنا خشک استفاده کنید.