گردشبان (gardeshban.ir) :
یاور عبیری گفت: چند سال است که آموزش در بخش بومگردیها آنچنان که باید انجام نمیشود، در دورههای آموزشی هم که زیرنظر وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار میشد کتاب قطور ۷۰۰ صفحهای را با عنوان کلی "تاسیسات گردشگری" آموزش میدادند که موضوع آن بیشتر به هتلها برمیگردد تا بومگردیها. از طرفی مفاهیم آن کتاب ۷۰۰ صفحهای برای جامعه بومگردی که عموما در روستاها هستند کاربردی ندارد. با رایزنیهایی که با معاونت گردشگری انجام شد، قرار شد نگاه آموزشی در بومگردیها اصلاح شود و سرفصلها تغییر کند.
او اضافه کرد: این سرفصلها به دو بخش عمومی و تخصصی دستهبندی شده تا بیشتر کاربرد داشته باشد و تمام موضوعات تخصصی مرتبط با کسبوکار بومگردی لحاظ شده تا در ارتقاء کیفیت آنها تأثیر بگذارد. البته باید جزئیات این سرفصلها را تا یک ماه آینده مشخص کنیم تا آموزشها از اوایل پاییز امسال براساس سرفصلهای جدید آغاز شود.
رییس جامعه انجمنهای حرفهای اقامتگاههای بومگردی ایران همچنین گفت: از معاونت گردشگری انتظار میرود آموزشهای بومگردی به شکل عملیاتی و منطقهای در اقامتگاههای بومگردی انجام شود. ما معتقدیم این آموزشها نباید به مدیر اقامتگاه محدود شود و باید تمام کارکنان به شکلی تجربی این آموزشها را دریافت کنند تا در کیفیت خدمات این اقامتگاهها تأثیر خود را نشان دهد. بنابراین توقع داریم در ادامه شکل اجرا و ارائه آموزشهای بومگردی تغییر کند.
عبیری همچنین در پاسخ به اینکه با توجه به مشکلات و کیفیت خدماتدهی برخی بومگردیها، آیا سرفصلها براساس آسیبشناسی این مشکلات تهیه و تدوین شده است، اظهار کرد: ما روی این سرفصلها کار کردیم و براساس نیاز بومگردیها آن را تدوین کردهایم. شاید در زمان اجرا متوجه مشکلات آن شویم و برای یک سال آینده دوباره بازنگری کنیم.