گردشبان (gardeshban.ir) :
سید عزتالله ضرغامی ـ رییس پیشین سازمان صداوسیما و وزیر فعلی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ـ با حضور در برنامه «مهلا» که این روزها در شبکه نمایش خانگی در حال پخش است، در پاسخ به پرسش محمدحسین پویانفر ـ مجری برنامه ـ مبنی بر ممنوعیت پخش آثار محمدرضا شجریان از تلویزیون که در زمان ریاست او بر صداوسیما رخ داد، توضیح داد: مرحوم شجریان طی نامهای محترمانه از من خواست که آثارشان از رسانه پخش نشود. من هم عین درخواست ایشان را ابلاغ کردم و تا آخر به آن وفادار ماندم.
ضرغامی درباره درخواستها مبنی بر پخش ربنای محمدرضا شجریان هم توضیح داد: اگر در مورد ربنا خود آقای شجریان پیغام و نامهای میدادند قابل بررسی بود اما این اتفاق نیفتاد.
او سرود «ای گروه جانبازان» را یکی از بهترین و مهمترین آثار شجریان معرفی کرد و در این زمینه گفت: این سرود را با همهی وجود هم خواند. حتی تحت مدیریت خودم روی آن تصویربرداری دارم. البته «مرغ سحر» را هم دوست دارم. اما در حوادث سال ۸۸ خارج رفت و آن تصویر بد منتشر شد و خیلی حرفها را از ایشان گرفتند و شیطنت کردند. بعد از آن اتفاق، ۲۰:۳۰ گزارشی درباره ایشان آماده کرد که قبل از پخش درخواست کردم آن را ببینم. پس از دیدنِ گزارش، گفتم به هیچوجه متعرض آقای شجریان نشوید. گفتم صبر کنید و اجازهی پخش آن گزارش را ندادم. ایشان هنرمند است و خدماتی کرده و رفته است. یعنی رعایت کردیم آن هم به دلیل خدماتی که بعد از انقلاب داشتند.
ضرغامی درباره قرائت فاتحه بر مزار شجریان نیز گفته است: قرائت فاتحه بر سر مزار اموات نیاز به کسب اجازه از کسی ندارد.
برخی محورهای گفتوگوی ضرغامی در حوزه فرهنگ و هنر به شرح زیر است:
«* تیتراژ لالائی در سریال مختارنامه که توسط خانم صدیقه بحرانی اجرا شد یکی از سالمترین و تأثیرگذارترین نواهای مذهبی است.
* سریالهای معروف شبکه خانگی را دیدهام. صرف نظر از برخی اشکالات نقاط قوت و آموزنده زیادی دارند.
* در شش ماه اول مسئولیتم در صداوسیما، درهای آرشیو را به روی مردم باز کردم و بسیاری از فیلمهای ممنوعه که نقش مهمی در آگاهسازی مردم داشت را پخش کردم کگه در این بین دفاعیات خسرو گلسرخی خیلی خوب بود.
* خانم هنگامه قاضیانی با خیلی از متهمان اغتشاشات متفاوت هستند. من در صداوسیما ازایشان تجلیل کردهام و سخنان ایشان در مراسم دریافت سیمرغ در جشنواره فجر متعهدانه بود. آن رفتار خاص، کاملاً عکسالعملی بود. باید برای این اقدامات چارهاندیشی کرد.
* مرحوم منوچهر آتشی عضو کانون نویسندگان بود. به دلیل توجه ما به او و انتخاب برای چهرههای ماندگار کاملاً متحول شد و یک سند ارزشمند در دفاع از جمهوری اسلامی نوشت که بینظیر است.
* توییتها و یادداشتهای کوتاه، هیچ وقتی از من نمیگیرد. من در انجام ماموریتهای کاری و به ویژه سفرهای استانی بسیار پرکار هستم. برخی دوست دارند بگویند چرا برای امور غیرمرتبط وقت میگذارم. درحالی که اصلاً این طور نیست.
* اگر بخواهم از هنرمند خاصی یاد کنم، یاد و خاطرهی مرحوم یدالله صمدی را پیشنهاد میکنم. هنرمند بسیار شایستهای بود.»