gardeshban.ir

دستور پخت عدس‌پلوی نذری خوشمزه و لذیذ

عدس پلو از غذا‌های خوشمزه و لذیذ ایرانی است که برای مراسم مذهبی و نذری‌ها نیز تهیه می‌شود.
کد خبر: ۵۹۲۲۷
تاریخ انتشار : دوشنبه ۰۹ مرداد ۱۴۰۲-1402 May 09
گردشبان (gardeshban.ir) :



عدس پلو از غذا‌های خوشمزه و لذیذ ایرانی است که برای مراسم مذهبی و نذری‌ها نیز تهیه می‌شود. اگر می‌خواهید عدس پلو نذری تهیه کنید، بهتر است که آن را با گوشت چرخ کرده و کشمش تهیه کنید.

مواد لازم

برنج: ۳ پیمانه
عدس: یک پیمانه
گوشت چرخ کرده: ۲۰۰ گرم
کشمش پلویی: یک پیمانه
زعفران: یک قاشق غذاخوری
کره: یک قاشق غذاخوری
پیاز: ۲ عدد متوسط
نمک و فلفل سیاه: به اندازه کافی
روغن و زردچوبه: به اندازه کافی
گلاب و دارچین: به دلخواه

طرز تهیه

برای تهیه عدس پلوی نذری ابتدا عدس را به همراه دو لیوان آب داخل یک قابلمه کوچک بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا عدس بپزد.

در حین پختن عدس، برنج را آماده کنید، برای این منظور ابتدا برنج را خیس کنید.

مدت زمان خیس کردن برنج نسبت به نوع برنج متفاوت است و معمولا بین ۳۰ دقیقه تا ۲ ساعت زمان برای این کار کافی است.

در ادامه یک قابلمه حاوی آب روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب به سرعت به جوش بیاید.

در این مرحله یک قاشق غذاخوری نمک و یک قاشق غذاخوری روغن داخل آب جوش بریزید سپس برنج خیس کرده را به قابلمه حاوی آب جوش اضافه کنید.

به برنج برای پخت اولیه بین ۵ تا ۱۰ دقیقه زمان دهید.

زمانی که اطراف دانه‌های برنج نرم و مغزشان سفت شد، باید برنج را از آب جوش خارج کنید و داخل آبکش بریزید.

برنج را با آب سرد آب کشی کنید و کنار بگذارید.

در ادامه یکی از پیاز‌ها را به صورت نگینی خرد کنید.

پیاز خرد شده را به همراه مقداری روغن مایع در یک تابه مناسب تفت دهید. پس از این‌که پیاز نرم و شفاف شد مقداری فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا پیاز با ادویه‌ها یکدست شود.

پس از این‌که عدس پخت و آب آن به طور کامل تبخیر شد آن را به تابه اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید.

پس از این‌که مخلوط پیاز داغ و عدس آماده شد آن‌ را در یک ظرف جادار با برنج آبکش شده مخلوط کنید تا کاملا یکدست شود.

قابلمه‌ای را که برای پخت عدس پلو در نظر گرفته اید روی حرارت قرار دهید و کمی روغن داخل آن بریزید.

به سلیقه خود برای ته دیگ عدس پلو از نان یا سیب زمینی ورقه شده استفاده کنید و ته دیگ را کف قابلمه بگذارید.

پس از این‌که ته دیگ را قرار دادید مخلوط برنج و عدس را داخل قابلمه بریزید.

نصف لیوان آب به همراه دو قاشق غذاخوری روغن روی برنج بریزید و حرارت را زیاد کنید تا از قابلمه بخار بلند شود.

سپس حرارت زیر قابلمه را کم کنید و در قابلمه را به صورتی قرار دهید که بخار از قابلمه خارج نشود.

باید اجازه دهید برنج با حرارت ملایم حدود یک ساعت دم بکشد.

در این مرحله پیاز باقی مانده را به صورت نگینی خرد کنید و با کمی روغن در یک تابه تفت دهید، سپس کمی فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کنید و پس از چند دقیقه تفت دادن، گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و خوب تفت دهید تا سرخ شود.

نصف لیوان آب به تابه اضافه کنید و اجازه دهید گوشت چرخ کرده به طور کامل بپزد.

پس از این‌که آب داخل تابه کاملا تبخیر شد کشمش پلویی را که از قبل ۳۰ دقیقه خیس کرده اید به تابه اضافه کنید و یک دقیقه تفت دهید تا کشمش‌ها نرم شود سپس تابه را از روی حرارت بردارید.

پس از این‌که عدس پلو دم کشید، برای تزیین روی غذا کمی از برنج را داخل یک کاسه با زعفران دم کرده، دارچین و گلاب و کره مخلوط کنید سپس عدس پلو را در دیس بکشید و با برنج زعفرانی و مخلوط گوشت و کشمش تزیین و سرو کنید
پنجره
ارسال نظر
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها