گردشبان (gardeshban.ir) :
مازندرانیها هم مثل گیلانیها، غذای ترش فراوان دارند. خورشت ناردون از همین غذاهای ترش و خوشمزه است. خورش ناردون از دسته غذاهای رسمی استان مازندران می باشد که آنرا اصولا در نهار عروسی های اطراف مازندران تهیه می نمایند. برای تهیه این غذا، مرغ را سرخ میکنند. سپس با دانههای انار، رب انار، پیاز داغ، شکر و ادویه میپزند. خورشت ناردون را با برنج اعلای ایرانی نوش جان میکنند.
مواد لازم خورش ناردون
ران مرغ ۴ تکه
انار متوسط ۱ عدد
آلو بخارا ۸ عدد
پیاز بزرگ ۱ عدد
رب انار ۲ قاشق غذاخوری
روغن مایع به اندازه کافی
شکر به اندازه کافی
نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی
طرز تهیه خورش ناردون
ابتدا پیاز را به صورت خلالی نازک خرد کنید سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار بدهید و مقداری روغن مایع داخل آن بریزید ، پس از اینکه روغن داغ شد پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و آنرا کمی تفت دهید تا نرم شود.
پس از اینکه پیاز نرم و شفاف شد مقداری فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا پیاز با ادویه ها یکدست شود. در مرحله بعدی ران های مرغ را به قابلمه اضافه کنید و خوب تفت دهید تا سرخ شوند.
در ادامه رب انار را به قابلمه اضافه کنید و آنرا به همراه پیاز و مرغ کمی تفت دهید تا طعم خامی رب انار گرفته شود. حالا چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید مرغ با حرارت ملایم به مدت یک ساعت بپزد.
در ۳۰ دقیقه پایانی پخت خورش آلو بخارا را اضافه کنید و در ۱۵ دقیقه پایانی پخت خورش انار را دان کنید و دانه های انار را به خورش اضافه کنید. در پایان طعم خورش را بچشید و در صورت تمایل مقداری شکر به آن اضافه کنید.
نکته مهم
این خورش به صورت کم آب سرو می شود ، پس باید خورش تا زمانی که خورش به روغن بیفتد روی حرارت بماند ، پس از اینکه خورش آماده شد آنرا به همراه کته یا برنج سرو کنید.
اگر از اردک و یا غاز استفاده کردید زمان بیشتری را باید برای پخت آنها صرف کنید ، چون گوشت این حیوانات سفت تر است.