گردشبان (gardeshban.ir) :
کیبه خوراکی مخلوط از بلغور، ادویه و گوشت چرخ کرده است؛ خوراکی لذیذ که در میان کشورهای خاورمیانه و به خصوص در سرتاسر لبنانی بسیار محبوب و معروف است. به صورت سنتی برای تهیه این خوراک گوشت را داخل هاون ریخته و میکوبند که البته درگذشته این وظیفه زنان باتجربه بوده است. اما امروزه فناوریهای مدرن و وسایل آشپزخانه امروزی کار را سادهتر کردهاند و انواع غذاساز یا دیگر وسایل به راحتی این کار را برای شما انجام میدهند.
مواد لازم:
بلغور گندم: دو و یک دوم پیمانه
آب: به مقدار لازم
پیاز درشت (خرد شده): 1 عدد
گوشت چرخ کرده: 650 گرم
تخم گشنیز (پودر شده): 1 قاشق چای خوری
پودر کاری: 2 قاشق چای خوری
دارچین (پودر شده): یک دوم قاشق چای خوری
فلفل سیاه (پودر شده): 1 قاشق چای خوری
نمک: به مقدار لازم
روغن: برای سرخ کردن
مواد لازم میانی:
روغن زیتون: به مقدار لازم
پیاز (ریز خرد شده): ۱ عدد
گوشت چرخ کرده: ۴۵۰ گرم
دانه کاج (برشته شده): یک سوم پیمانه
پودر کاری: ۱ قاشق چای خوری
دارچین (پودر شده): یک دوم قاشق چای خوری
نمک: به مقدار لازم
فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
طرز تهیه:
1. بلغور گندم را از قبل در آب قرار دهید تا خیس بخورد. سپس آن را در پارچه تنظیف قرار داده و با فشار دادن آب آن را کامل بگیرید.
۲. پیاز، گوشت چرخ کرده، پودر کاری، تخم گشنیز، دارچین، فلفل سیاه و نمک را در غذاساز به خوبی با هم مخلوط کنید تا به صورت خمیر در آیند.
3. این مخلوط را با بلغور گندم در ظرف مناسبی مخلوط کنید. مواد را به خوبی ورز دهید. سپس روی ظرف را پوشانده و در یخچال قرار دهید.
۴. برای تهیه لایه میانی، پیاز را در روغن زیتون تفت دهید تا طلایی شود. سپس گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و تفت دهید تا گوشت برشته شود. دانه های کاج برشته و چاشنی ها را اضافه و مخلوط کنید.
5. مخلوط گوشت را از یخچال در آورید و گلوله هایی از آن جدا کنید. آنها را کف دست خود به صورت بیضی شکل دهید.
۶. داخل آنها را با حدود یک قاشق سوپ خوری از مواد میانی پر کنید و لبه ها را محکم کنید.
7. کیبه ها را در سینی فر پوشیده با کاغذ روغنی قرار دهید. آنها را حدود یک ساعت در فریزر قرار دهید.
۸. سپس آنها را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی و برشته شوند سپس سرو کنید.