گردشبان (gardeshban.ir) :
این دسر ساده و آسان متعلق به کشورهای عربی، شبیه فرنی است که با یک لایه نان تست شیرین همراه می شود .
مواد لازم :
نان تست -نصف بسته
شیر-4 لیوان
شکر –یک چهارم پیمانه
خامه - یک بسته
گلاب - سه قاشق غذاخوری
نشاسته - 5قاشق غذاخوری
پودر یا خلال پسته -به میزان لازم
شیره - به میزان لازم
طرز تهیه :
نان های تست را مکعبی برش دهید . یک تابه بردارید و یک قاشق کره در آن ذوب کنید. نان ها را در تابه بریزید و تفت دهید و مرتب هم بزنید تا برشته شود. نان ها را با چنگال له کنید و کنار بگذارید.
شیر و شکر را با هم مخلوط کنید. یک لیوان از این مخلوط را بردارید و نشاسته را درون آن حل کنید و کنار بگذارید. بقیه شیر و شکر را روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید، سپس محلول شیر و نشاسته را آرام آرام اضافه کنید و پیوسته هم بزنید. هنگامی که مواد کمی غلیظ شد، خامه و گلاب را اضافه و خوب مخلوط کنید. 5 دقیقه هم بزنید تا کمی بجوشد.
مواد را از روی حرارت بردارید و ظرف مورد نظر را آماده کنید. برای تهیه لایه های دسر به ترتیب نان تست، شیره ، فرنی و سپس پودر پسته را به اندازه دلخواه روی دسر بریزید.(می توانید شیره طلایی را با نان مخلوط کنید و در کف قالب قرار دهید.) همین طور لایه لایه بریزید تا ظرف پر شود. سپس روی ظرف را بپوشانید و در یخچال قرار دهید تا خنک شود.