gardeshban.ir

دریاچه مور زرد؛ جاذبه‌ای دیدنی و بی‌همتا در یاسوج+ عکس

جاذبه‌های طبیعی یاسوج هر بیننده‌ای را به شعف می‌آورد به همین دلیل با ما همراه باشید و درباره دریاچه مور زرد؛ جاذبه‌ای بی‌همتا در یاسوج بدانید.
کد خبر: ۵۹۶۷۷
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۵ شهريور ۱۴۰۲-1402 June 15
گردشبان (gardeshban.ir) :
دریاچه مورزرد یاسوج که در اصطلاح محلی «برم (برکه) دلی بو» گفته می‌شود، در ۱۳۵ کیلومتری شمال غرب یاسوج و در ارتفاع ۲۱۸۰ متری از سطح دریا قرار دارد. این دریاچه ۲ کیلومتر طول، ۱ کیلومتر عرض و بین ۷ تا ۱۴ متر عمق دارد. آب این دریاچه از چشمه‌ها و روان‌ آب‌های سطحی تأمین می‌شود. در این دریاچه ماهی به ویژه ماهی کپور معمولی، قورباغه، مارآبی، مارماهی، لاک‌پشت و خرچنگ زندگی می‌کنند. پرندگان آبی همچون مرغ ماهی‌خوار، اردک و غاز نیز در اطراف این دریاچه دیده شده‌اند.





آشنایی با دریاچه مور زرد یاسوج

کهگیلویه و بویراحمد، استانی که در غرب ایران واقع است دارای جاذبه‌های طبیعی بی‌شماری است و دریاچه مورزرد کهگیلویه یکی از این جاذبه‌ها است. دریاچه مورزرد در بخش زیلای شهرستان مارگون قرار گرفته است. این دریاچه زیبا در شمال غرب یاسوج قرار دارد و ارتفاع آن از سطح دریا ۲۱۸۰ متر است. دریاچه مورزرد را «برم (برکه) دلی‌بو» نیز می‌نامند. برم به معنای برکه است و اما معنای دلی‌بو چندان مشخص نیست.

طول دریاچه مورزرد ۲ کیلومتر، عرض آن ۱ کیلومتر و عمق آن بین ۷ تا ۱۴ متر است. آب دریاچه از چشمه‌های کارستی و روان‌آب‌های سطحی تأمین می‌شود که آب این چشمه نیز از ازتفاعات تنگ سیب و کوه‌های داربری سرچشمه می‌گیرد.

در دریاچه مورزرد انواع مختلف جانوران آبی وجود دارند. ماهی کپور، قورباغه ،مار آبی، مارماهی، لاک‌پشت و خرچنگ از جمله این جانوران هستند. البته در این دریاچه پرندگان دریایی نیز همچون مرغ‌ ماهی‌خوار، اردک و غاز نیز وجود دارند.

مورزرد دارای دریاچه‌های سه‌گانه‌ای است. با سفر به این منطقه می‌توانید در اطراف هر سه دریاچه گشتی بزنید و از زیبایی‌های آنها بهره‌مند شوید. هر دریاچه سه کیلومتر با دیگری فاصله دارد بنابراین دیدن هر سه آنها زمان زیادی از شما نمی‌گیرد. یکی از دریاچه‌ها از باقی آنها بزرگتر است.

دریاچه «هیر» در بخش غربی دریاچه مورزرد قرار گرفته و تقریبا مشابه با دریاچه مورزرد است. زیبایی دریاچه مورزرد کهگیلویه را گل‌های زیبا و درختان سربه فلک کشیده اطراف آن دوچندان کرده است. گل‌های زرد، درختان کوهی و کشتزارهای سبز برای شما تصویری خاطره‌انگیز و آرامش‌بخش می‌سازد. می‌توانید در دریاچه مورزرد آب‌تنی کنید و از هوای آن لذت ببرید.

برای گردش در طبیعت کهگیلویه و بویراحمد و دیدن زیبایی‌های دریاچه مورزرد، بهترین فصل سفر فصل بهار است. بهار این دریاچه بسیار دیدنی و شگفت‌انگیز است. گرچه کهگیلویه و بویراحمد استانی چهار فصل است و دیدن زیبایی‌های آن در هر کدام از فصل‌های سال خالی از لطف نیست اما می‌توانید در فصل بهار جاذبه‌های دیگر مارگون و یاسوج را نیز ببینید. آبشار مارگون، آبشار شهنیز، تنگ گنجه‌ای، تنگ مهریان، پیست اسکی یاسوج، سد شاه قاسم از زیبایی‌های بی‌نظیر این شهرها هستند.




برای رفتن به دریاچه مورزرد کهگیلویه و بویر احمد، خود را به یاسوج برسانید. برای رفتن از تهران بعد از عبور از اصفهان و شهرضا و سمیرم، به پاتاوه می‌رسید و پس از آن شهرهای سی‌سخت و یاسوج در مقابل شما قرار خواهند داشت.

شهر یاسوج فرودگاه نیز دارد البته اتوبوس نیز راه دیگری است که شما را از شهرهای مختلف ایران به یاسوج خواهد رساند. پس از آن به سمت شمال غرب یاسوج و بخش مارگون بروید تا بتوانید از دیدن دریاچه زیبای مورزرد کهگیلویه و بویراحمد و دریاچه‌ها و جنگل‌های اطراف آن لذت ببرید.




ویژگی‌های دریاچه مور زرد

در اطراف این دریاچه‌ها طبیعت بسیار زیبایی وجود دارد. چشم‌انداز این طبیعت زیبا که با جنگل‌های بلوط و زالزالک تزیین شده، مکانی زیبا را در اطراف دریاچه برای حضور گردشگران فراهم کرده است.

امروزه با استفاده از آب دریاچه مور زرد برای آبیاری زمین‌های زراعتی، علاوه بر وجود درختان زیبای نام برده، زمین‌ها و کشت حاصل‌خیز اطراف دریاچه توسط کشاورزان بر زیبایی و طراوت اطراف دریاچه افزوده و آن چندین برابر کرده است.

آب این دریاچه از طریق یک راه باریک به آب رودخانه ریش در منطقه سادات شاه غالب شهرستان کهگیلویه می‌ریزد و از آنجا پس از طی مسافتی، به رود کارون می‌پیوندد.

در دریاچه مور زرد، آبزیان مختلفی وجود دارد. از جمله این آبزیان می‌توان به انواع ماهی‌ها به ویژه ماهی کپور معمولی، قورباغه، مارآبی، مارماهی، لاک‌پشت و خرچنگ که در دریاچه زندگی می‌کنند، اشاره کرد. پرندگان آبی همچون مرغ ماهی‌خوار، اردک و غاز نیز در اطراف این دریاچه دیده شده‌اند.




در قسمت غربی دریاچه مور زرد، دریاچه دیگری به نام «هپر» قرار دارد که از دریاچه مور زرد کوچک‌تر است، اما شرایط طبیعی آن از نظر آبزیان و پرندگان، همانند دریاچه مور زرد است. آب این دریاچه از طریق یک راه باریک به آب رودخانه ریش در منطقه سادات شاه غالب شهرستان کهگیلویه می‌ریزد و از آنچا پس از طی مسافتی، به رود کارون می‌پیوندد.

با توجه به مساحت زیاد این دو دریاچه‌، وجود طبیعت فوق‌العاده دل‌انگیز و تماشایی، این دریاچه‌ها می‌توانند مکانی بکر و مناسب گردشگران دوست‌دار ورزش‌های آبی باشند. این دریاچه با وجود اینکه یکی از زیباترین مناطق دیدنی کهگیلویه و بویراحمد است، اما از حداقل امکانات اولیه زیر ساخت گردشگری برخوردار نیست.




دریاچه‌های سه‌گانه مور زرد زیلایی که دارای چشم‌انداز زیبایی هستند. هرساله می‌توانند گردشگران بسیاری را به سوی خود جذب کنند. کل مسیر دسترسی به این دریاچه‌ها ۲۲ کیلومتر است که ۱۲ کیلومتر آن در حال احداث است. ۱۰ کیلومتر دیگر نیز در دوره‌های بعد ساخته خواهد رفت.
پنجره
ارسال نظر
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار