گردشبان (gardeshban.ir) :
قیمه توماتیز یکی از انواع غذاهای محلی و خوشمزه کردی است که به قیمه کردی هم معروف است و بسیار سریع آماده میشود و روش پخت آن خیلی راحت است. در ادامه با ما همراه باشید تا با روش تهیه قیمه توماتیز آشنا شوید.
مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
گوجه فرنگی متوسط ۸ عدد
پیاز متوسط ۲ عدد
غوره تازه ۲/۱ لیوان بزرگ
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذا خوری
بادمجان به مقدار دلخواه
کدو به مقدار دلخواه
آب ۱ لیوان بزرگ
ادویه قیمه ۱ قاشق چایخوری
ادویه کاری یک و نیم قاشق چایخوری
فلفل سیاه ۱ قاشق چایخوری
فلفل قرمز ۲/۱ قاشق چایخوری
زردچوبه ۱ قاشق مربا خوری
روغن به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
طرز تهیه:
برای تهیه قیمه توماتیز کردی ابتدا پیازها را نگینی خرد کنید و بعد یک قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و مقداری روغن مایع در آن بریزید تا گرم شود، سپس پیازها را اضافه کنید و تفت دهید تا سبک شوند.
بعد زردچوبه را به پیاز اضافه کنید و هم بزنید و کمی تفت دهید تا پیازها طلایی رنگ شوند، سپس گوشت چرخکرده را کمی ورز دهید تا موقع تفت دادن بافت آن باز شود.
وقتی رنگ زردچوبه پخش شد گوشت چرخکرده را اضافه کنید و با قاشق کامل بافت آن را جدا کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت عوض شود و همه قسمتهای آن تفت بخورد.
بعد نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، ادویه کاری و ادویه قیمه را اضافه کنید و تفت دهید تا عطر ادویهها آزاد شود و کامل به خورد گوشت رود و با هم ترکیب شوند.
سپس رب گوجه فرنگی را روی مواد بریزید و ۲ تا ۳ دقیقه خوب تفت دهید تا رنگ رب باز شود و بوی خامی آن از بین برود، سپس همه مواد را با هم مخلوط کنید.
بعد گوجه فرنگیها را تمیز بشورید و با رنده ریز رنده کنید و به ترکیب مواد اضافه کنید و تفت دهید، درب قابلمه را به شکل نیمه باز قرار دهید و حرارت را ملایم کنید.
ده دقیقه زمان دهید تا گوجهها به اصطلاح بو بخورد و در نهایت خورشت خوشمزه و خوشرنگتر شود، بعد از اینکه گوجه خوب تفت خورد آب را اضافه کنید.
بعد اجازه دهید تا آب بجوشد، وقتی آب شروع به جوشیدن کرد درب قابلمه را ببندید و روی حرارت ملایم اجازه دهید تا به مدت ۴۰ تا ۴۵ دقیقه خوب بپزد و جا بیفتد.
در این فاصله بادمجان و کدوها را بشورید و پوست بگیرید و به شکل ورقهای برش بزنید، بعد یک تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید و مقداری روغن مایع در آن بریزید.
وقتی روغن گرم شد، به مقدار دلخواه از برشهای بادمجان و کدو را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا سرخ شوند بعد آنها برگردانید تا طرف دیگر هم خوب سرخ شود و سپس از روی حرارت بردارید.
در ۱۵ دقیقه آخر پخت مخلوط مایع، غورهها را اضافه کنید و اجازه دهید تا بپزند و طعم و مزه غورهها به خورد مواد رود، بعد از پخت کامل قابلمه را از روی حرارت بردارید.
در این مرحله خورشت قیمه را در ظرف مناسب بکشید و بادمجانها و کدوهای سرخ شده را در اطراف ظرف دور چین کنید و همراه با پلو زعفرانی و ترشی و سالاد سرو کنید.