gardeshban.ir

جاذبه های دیدنی خوی؛ گشتی در اماکن دیدنی و تاریخی دارالصفای ایران+ عکس

خوی در آذربایجان غربی، هم یک شهر بسیار زیبا است و هم از لحاظ استراتژیک، در نقطه خاصی واقع شده و هم دیدن جاهای دیدنی خوی، بر اطلاعات عمومی و تاریخی شما خواهد افزود.
کد خبر: ۵۹۸۳۹
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۹ شهريور ۱۴۰۲-1402 June 29
گردشبان (gardeshban.ir) :
چه کسی می‌تواند اثرات فوق‌العاده‌ای را که سفر بر زندگی انسان می‌گذارد انکار کند؟ سفر یکی از بهترین کارهایی است که می‌توانید برای تقویت سلامتی، گسترش افق دید و ایجاد خاطرات به‌یادماندنی، افزایش مهارت‌های ارتباطی و یادگیری چیزهای جدید در مورد فرهنگ‌های دیگر انجام دهید. فرهنگ غنی مردمان آذری زبان در شمال غربی ایران، یکی از بهترین فرصت‌هایی است که شما برای آشنایی با فرهنگ‌های دیگر دارید. 

خوی در آذربایجان غربی، هم یک شهر بسیار زیبا است و هم از لحاظ استراتژیک، در نقطه خاصی واقع شده و هم دیدن جاهای دیدنی خوی، بر اطلاعات عمومی و تاریخی شما خواهد افزود. پس خرید بلیط هواپیما خوی و سفر به این مکان دیدنی را در برنامه‌های خود بگذارید.

جاهای دیدنی خوی؛ گشتی در اماکن دیدنی و تاریخی دارالصفای ایران


درباره خوی

تمدن چند هزارساله‌ای که به نام ایران شهرت یافته است، از دیرباز مسکن اقوامی بوده که با فرهنگ‌های مختلف، زبان‌های مختلف، آداب و رسوم، و رفتارهای مختلف، خود را ایرانی می‌نامند. شهرستان خوی در آذربایجان غربی که به‌طور عمده از مردمان آذری زبان تشکیل می‌شود، یکی از شهرهای زیبا و مهم کشور ما از دیرباز تاکنون است. به مانند بیشتر شهرهای ایران، خوی از تاریخی طولانی بهره می‌برد. طبق منابع تاریخی، پیش از مادها، خوی جزئی از ناحیه سان‌گی‌بوتو و بخشی از سرزمین اورارتو بوده است. این شهر از دوره مادها تا پایان دوران ساسانیان، تحت حکومت پادشاهان ایرانی بود.

احتمالاً با اهمیت جاده ابریشم و تأثیری که بر شهرهای مسیر خود می‌گذاشت، آشنا هستید. شاه راه تجاری ابریشم که از چین آغاز می‌شد و پس از طی کردن یک مسیر طولانی به اروپا می‌رسید، بخش بزرگی از راه خود را از ایران طی می‌کرد و خوی یکی از شهرهایی بود که بر سر راه ابریشم قرار داشت. این مسئله باعث پر رونق ‌شدن شهر خوی در طول تاریخ شده است. 

در قرون اخیر و پس از اهمیت یافتن مفهوم مرز سیاسی و ابتدا هم مرز شدن با عثمانی و سپس ترکیه، خوی اهمیت خود را بازیافت. قرارگیری در نقاط مرزی کشور، موجب اختلاط فرهنگ در خوی شده و این شهر هم از آداب و رسوم محلی خود و هم آداب رسوم کشورهای همسایه استقبال کرده است. خوی به مزارع وسیع آفتابگردانش شهرت دارد و بخش بزرگی از محصول خود را به شهرهای و کشورهای دیگر صادر می‌کند. در این شهر کلیساهای زیبایی خواهید دید که در اثر همسایگی با کشورهای مسیحی در این شهر ساخته شده‌اند.

منطقه حفاظت شده مراکان خوی

اگر در سفر به خوی تمایل دارید به دل طبیعت بزنید و از آب‌وهوا و مناظر زیبای محیط لذت ببرید، پیشنهاد ما به شما خرید بلیط هواپیما و رفتن به منطقه حفاظت شده مراکان است. این منطقه هم به لحاظ پوش گیاهی غنی خود که شامل درختان پوا، آگروپیرون، گون، چوبک، کلاه، میرحسن، میخک و درختچه‌هایی از قبیل شیرخشت، تنگرس و گلابی وحشی است، اهمیت دارد، هم از منظر وجود حیوانات مختلفی چون: قوچ، میش، بز، گرگ و خرگوش. این منطقه حفاظت شده برای دوستداران حیات وحش و طبیعت بسیار دیدنی و جالب توجه است.

جاهای دیدنی خوی؛ گشتی در اماکن دیدنی و تاریخی دارالصفای ایران


جهنم دره خوی

حتی نام جهنم‌دره یا دره شیطان برای افرادی که به خوی سفر می‌کنند جذابیت دارد تا حتماً از این دره اسرارآمیز دیدن کنند. جهنم‌دره خوی یکی از صعب‌العبور ترین کوهستان‌ها است و از همین رو افراد کمی موفق به دیدن آن می‌شوند و درنتیجه، طبیعت بکری دارد. اگر به دره شیطان می‌روید باید حتماً با یک راهنمای محلی همراه شوید. چون ممکن است با حیواناتی وحشی چون خرس، قوچ، آهو ،گراز ،کفتار... و پرندگانی چون عقاب و شاهین مواجه شوید. شاید برایتان سؤال پیش بیاید که با توجه به اینکه این منطقه از یک طبیعت بسیار زیبا بهره می‌برد چرا جهنم دره؟ علت را باید در تعداد افرادی که از رفتن به قله‌های اطراف دره ناکام ماندند و بعضاً کشته شدند جست. اما نگران نباشید و نترسید. لازم نیست به قله صعود کنید. شما می‌توانید از مناظر طبیعی و زیبای مناطق پایین دست مانند آبشار گورگور و رودخانه خیاوچای (خیوچای) که سرشاخه رودخانه معروف قره سو است، لذت ببرید.

دروازه سنگی

یکی از ویژگی‌های تکرارشونده در شهرهای تاریخی و مهم، وجود بازار بزرگ، کاروانسرا و دروازه در ابتدا یا انتهای شهرها است. اهمیت دروازه به جهت محافظت شهر از حملات نظامی بوده است. همچنین بر عبور و مرور افراد و بارها نیز نظارت می‌شد. دروازه سنگی خوی که در زبان آذری به نام قالا قاپیسی شناخته می‌شود، در دوره ایلخانیان یا دوره قاجاریه بنا شده ‌است. در اطراف دروازه خندقی کنده شده بود تا حفاظت از شهر، مؤثرتر صورت گیرد. دروازه سنگی در جنوب بازار خوی به طرف شهر سلماس قرار دارد. این بنا جزو آثار ملی ایران است.

آرامگاه شمس تبریزی

کمتر کسی در کشور ما است که نام درویش آواره تبریزی که آتش بر خرمن زندگی مولانا جلال‌الدین انداخت را نشنیده باشد. محمد شمس تبریزی، مراد مولانا و کسی است که تأثیری شگرف بر تاریخ ادبیات فارسی گذاشت. براساس باور عده بسیاری، محل دفن شمس تبریزی در خوی قرار دارد. از همین رو، بر روی مقبره شمس آرامگاهی ساخته شده است که موجب شده تا علاقه‌مندان به این صوفی گرد هم آیند. کنگره بین‌المللی شمس تبریزی که چند سالی است در هفتم مهرماه در خوی برگزار می‌شود، از جمله جشنواره‌هایی است که می‌توانید با سفر به خوی در آن شرکت کنید. مناره شمس تبریزی که در محوطه این آرامگاه قرار گرفته است، از جمله مناره‌های تاریخی کشور ما است که تاریخ آن به سده ۶ هجری می‌رسد.

جاهای دیدنی خوی؛ گشتی در اماکن دیدنی و تاریخی دارالصفای ایران


کلیسای سورپ سرکیس

کلیساها معمولاً از یک معماری بسیار دیدنی و جالب توجه برخوردارند. بویژه اگر قدمت تاریخی نیز داشته باشند. از همین رو، بازدید از کلیساها برای طرفداران فرهنگ، بسیار خوشایند است. وجود کلیسا در آذربایجان و بویژه خوی، تحت تأثیر همسایگی با کشورهای مسیحی‌نشین مانند گرجستان و ارمنستان است. کلیسای سورپ سرکیس که در سده ۹ قمری به شکل امروزی درآمد، تاریخی به بلندای قرن ۴ میلادی و دوران حکومت ساسانیان در ایران دارد. این کلیسا در حقیقت در دوران صفویه بازسازی شد. کلیسا معماری مستطیل شکل دارد و طرحش متأثر از معابد زرتشتی ایرانی است.

بازار خوی

بازار در شهری مانند خوی که بر سر راه ابریشم قرار دارد از مهم‌ترین ارکان تجارت است؛ زیرا جاده تجاری ابریشم یا به تعبیر اهالی آذربایجان « ایپک یولی»، فضا را برای تجارت و مبادله کالا فراهم می‌آورد و از طرفی، بازرگانان بسیاری برای تجارت وارد خوی می‌شدند و وجود یک بازار، برای آن‌ها ضروری بود. بازار تاریخی خوی یادگار رونق تجارت در دوران صفویه است. 

باوجود اینکه در حال حاضر رونق گذشته خود را از دست داده است، اما همچنان یکی از مناطق پر رفت‌وآمد شهر است. در این بازار، به مانند دیگر بازارهای بزرگ ایران، کاروانسراهایی نیز وجود دارد که باوجود اینکه فعال نیستند، اما زیبایی خاص خود را دارند. چندین راسته نیز وجود دارد که صاحبان مشاغلی که در یک حرفه فعالیت می‌کنند، در آنجا حضور دارند. مانند راسته فرش فروش‌ها، دوشاب چی، خرازها، مسگرها، زرگرها، بورکچی و .... معماری بازار بزرگ خوی، بسیار زیباست و از دیدن سقف و طاق‌های زیبای آن لذت خواهید برد.

جاهای دیدنی خوی؛ گشتی در اماکن دیدنی و تاریخی دارالصفای ایران


موزه خوی

خوی یک شهر تاریخی است و این یعنی پتانسیل داشتن یک موزه تاریخی خوب را دارد. موزه خوی برای طرفداران به هنر و تاریخ یک فرصت مناسب است تا برای چند ساعت در طول تاریخ سفر کنند و به زندگی اجداد ما پا بگذارند. در این موزه، بیش از دو هزار اشیا ارزشمند از دوران پیش از تاریخ، تاریخی و اسلامی نگهداری می‌شود.
پنجره
ارسال نظر
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار