gardeshban.ir

طرز تهیه حلوا آرد سنگک، یک تجربه بی‌نظیر و متفاوت

ابتدا مقداری آرد را داخل یک تابه بریزید و تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید و با یک قاشق یا کفگیر مدام و سریع آرد را هم بزنید تا نسوزد و خوب تفت داده شود و بوی خامی آن گرفته شود در این مرحله نیاز نیست که در تابه روغن اضافه کنید.
کد خبر: ۶۰۰۶۸
تاریخ انتشار : سه‌شنبه ۱۸ مهر ۱۴۰۲-1402 July 18
گردشبان (gardeshban.ir) :



مواد لازم

آرد۱ پیمانه
آب و گلاب۱ پیمانه ( نصف پیمانه آب و نصف پیمانه گلاب)
شکر۱ پیمانه سر خالی
زعفران آب کرده غلیظ۱ قاشق چای خوری
هل۱ قاشق چای خوری

طرز تهیه حلوا آرد سنگک

مرحله ۱: آماده‌سازی و تفت آرد بدون روغن

ابتدا مقداری آرد را داخل یک تابه بریزید و تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید و با یک قاشق یا کفگیر مدام و سریع آرد را هم بزنید تا نسوزد و خوب تفت داده شود و بوی خامی آن گرفته شود در این مرحله نیاز نیست که در تابه روغن اضافه کنید.
 
مرحله ۲: الک کردن آرد پس از تفت

بعد از ۱۵ دقیقه که آرد را خوب تفت دادید و رنگ آن کمی تغییر کرد تابه را از روی حرارت بردارید و آرد داخل آن را سه بار الک کنید و در ظرف دیگری بریزید تا بافت آن یکدست و صاف شود و اگر گلوله‌های آرد به هم چسبیده‌اند از هم باز شوند.

مرحله ۳: اضافه کردن روغن و تفت دوم آرد

سپس در تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا روغن داغ شود بعد آرد الک شده را در آن بریزید و تفت دهید مقدار روغن باید به اندازه‌ای باشد که گلوله‌های آرد از هم باز شوند و بافت مخلوط تشکیل شده یکدست و روان شود.

مرحله ۴: تنظیم رنگ حلوا با تفت دادن

بعد آرد را در تابه هم بزنید و به اندازه‌ای تفت دهید تا به رنگ دلخواه خودتان برسد، هر چقدر که آرد را بیشتر تفت دهید رنگ آن تیره‌تر می‌شود و در نتیجه حلوای تیره‌تری خواهید داشت فقط دقت کنید که حتماً مدام و سریع آرد را هم بزنید تا نسوزد.

مرحله ۵: آماده‌سازی شهد

در این فاصله می‌توانید شهد را آماده کنید و یا این که شهد را از قبل آماده کنید تا در هنگام درست کردن حلوا سریع‌تر عمل کنید، برای درست کردن شهد مقداری آب را داخل یک ظرف یا قابلمه کوچک بریزید و سپس شکر را به آن اضافه کنید و هم بزنید.

مرحله ۶: افزودن گلاب به شهد

بعد با توجه به ذائقه و سلیقه خودتان مقداری گلاب را هم به مخلوط آب و شکر اضافه کنید و سپس ظرف را روی حرارت ملایم قرار دهید و هم بزنید تا شکر در آب حل شود و عطر گلاب پخش شود، بعد مخلوط را هم بزنید تا آب شروع به جوشیدن کند.

مرحله ۷: اضافه کردن زعفران و هل به شهد

بعد از این که آب به جوش آمد و شکر کاملاً در آن حل شد مقداری پودر هل را به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید تا عطر هل در آن پخش شود و سپس مقداری هم زعفران به شربت اضافه کنید و هم بزنید تا رنگ و عطر و طعم زعفران به خورد آن برود.

مرحله ۸: ترکیب شهد و آرد

سپس ظرف شربت را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا شهد در دمای محیط کمی خنک شود بعد وقتی که حلوا به رنگ دلخواه رسید، شهد را به آن اضافه کنید و هم بزنید و مخلوط کنید و سپس حلوا را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.

مرحله ۹: تکان دادن حلوا برای جلوگیری از چسبیدن

بعد ترکیب حلوا و شهد را مدام و تند تند هم بزنید تا خوب با هم مخلوط شوند و حلوا خودش را بگیرد، سپس ظرف حلوا را از دو طرف گرفته و مانند گهواره تکان دهید تا حلوا خوب جا بیفتد و بدون این که به ته ظرف بچسبد در تابه حرکت کند.

مرحله ۱۰: تنظیم بافت حلوا با حرارت ملایم

اگر بعد از این که شهد را به حلوا اضافه کردید و مخلوط کردید بافت حلوا شل و رقیق شده بود دوباره حلوا را روی حرارت ملایم قرار دهید و مدام هم بزنید تا غلظت آن زیاد شود و بافت حلوا سفت و منسجم‌تر شود و آب اضافه داخل آن جمع شود.

مرحله ۱۱: پخت نهایی و آماده کردن برای سرو

بعد از این که حلوا آماده شد ظرف را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا در دمای محیط کمی خنک شود سپس می‌توانید حلوا را داخل یک ظرف بریزید و کامل در ظرف تخت کنید و با لیسک سطح آن را صاف کنید و روی آن را تزئین کنید.

مرحله ۱۲: برش و شکل‌دهی حلوا

همینطور می‌توانید حلوا را روی یک سطح صاف پهن کنید و با کاتر یا چاقوی تیز در شکل و اندازه دلخواه و مناسب برش بزنید و یا از قالب‌های آماده استفاده کنید و حلواها را به شکل قالبی در شکل و اندازه دلخواه فرم دهید و در ظرف دیگری بچینید.

مرحله ۱۳: تزئین و سرو حلوا

سپس حلواهای قالبی و یا حلوایی که داخل ظرف ریخته اید و روی آن را با چنگال طراحی کرده‌اید را با پودر پسته، پودر نارگیل، مغز گردوی خرد شده، مغز فندق خرد شده، خلال بادام، خلال پسته و یا کنجد تزئین کنید و بعد داخل ظرف مناسب بچینید. در آخر حلوای آرد سنگک را به عنوان یک میان وعده سالم و مقوی همراه با نان تازه و یا به جای قند و شیرینی همراه با چای سرو کنید.
پنجره
ارسال نظر
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار