gardeshban.ir

روستای پاده؛ عجیب ترین روستای آرادان سمنان+ عکس

روستاهای سمنان بسیار دیدنی هستند پس همراه باشید تا بدانیم عجیب ترین روستای آرادان سمنان کجاست.
کد خبر: ۶۰۸۷۲
تاریخ انتشار : يکشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۲-1402 October 03
گردشبان (gardeshban.ir) :



روستای پاده در دل کویر ایران است. به دلیل قرارگیری این روستا در مسیر گذر جاده ابریشم، از قدمت تاریخی بالایی برخوردار است.

همچنین شهرستان آرادان در قدیم از نظر سیاسی و ارادی به دلیل قرارگیری قلعه تاریخی آرادان در این شهر، اهمیت زیادی برای حاکمان داشته است.

زیرا این قلعه مرکز نشست‌های حاکم بوده است.

این جاذبه گردشگری همچون پستی بلندی‌های کره مریخ از رنگ‌های زرد، قرمز، نارنجی و قهوه‌ای در دل کویر تشکیل شده است. بازدید از این تپه‌ها رایگان است.

حدود سه ساعت زمان لازم دارید تا در میان تپه‌های مریخی قدم بزنید و کیف کنید.

در کنار تپه‌های مریخی می‌توانید از پارک ملی کویر و مکان‌های تاریخی روستای پاده لذت ببرید. زیبایی آب‌انبار خونی یکی دیگر از دلایل سفر به این روستای زیباست.

میگویند آب آب‌انبار در تابستان آن‌قدر خنک بوده که آشامیدن آن در کنار پای شیر ممکن نبوده است!

روستای پاده؛ عجیب ترین روستای آرادان

روستای پاده در استان سمنان قدمت بسیار زیادی دارد و در گذشته در گذر از جاده ابریشم قرار داشت و همین امر باعث شده بود از اهمیت بالایی برخوردار باشد.

در این شهر کاروانسر و قلعه تاسیس شد و پس از آن نیز بنای امام زاده، تکیه و چندین آب انبار در آن ساخته شد.




ایران کشوری است که بیشتر سرزمین هایش کویری است و پاده می توانید نمونه باشکوهی از تاریخ زندگی در دل کویر باشد.

آنچه سفر به روستای پاده را از بقیه جاذبه‌ های گردشگری منطقه متمایز می ‌کند، وجود تونل‌ های بزرگ نمک در این منطقه است.

روستای پاده در دو کیلومتری شرق روستای اسلام ‌آباد و چهار کیلومتری شمال شرقی شهرستان آرادان واقع‌ شده است.

ارتفاع آن از سطح دریا ۸۴۰ متر است. روستای پاده در منطقه کویری استقرار یافته و آب و هوایی نیمه ‌بیابانی دارد. آب و هوای آن در تابستان گرم و در زمستان سرد است.

دقت داشته باشید که بهترین زمان سفر به روستای پاده نیمه اول بهار، پاییز و زمستان می باشد و در فصل تابستان گرمای کویر می تواند برایتان آزار دهنده باشد.

از تهران وارد اتوبان خاوران شده و با عبور از پاکدشت مسیر خود را به سمت ایوانکی و گرمسار ادامه دهید.

با عبور از گرمسار و با طی مسیری در حدود ۲۰ کیلومتر به آرادان می رسید؛ تقریبا یک کیلومتر بعد از خروجی آرادان، یک خروجی سمت راست قرار دارد که به علی آباد پایین می رود.

وارد خروجی شده و مسیر را ادامه دهید تا به روستای پاده برسید. دقت داشته باشید که بهترین زمان سفر به روستای پاده نیمه اول بهار، پاییز و زمستان می باشد و در فصل تابستان گرمای کویر می تواند برایتان آزار دهنده باشد.

مردم روستای پاده با گویش الیکایی پاده ‌ای صحبت می کنند و مانند اکثریت مردم کشورمان مسلمان و پیرو مذهب شیعه جعفری هستند.

اهالی این روستا تا حدود ۱۵۰ سال پیش همگی در داخل قلعه زندگی می‌کرده‌ا ند، ولی کم کم از قلعه خارج‌ شده و شروع به ساختمان ‌سازی در اطراف آن کردند.




(در ادامه درباره قلعه توضیح خواهیم داد.) در میان سال های گذشته مردم به دلایل مختلفی به این روستا مهاجرت کرده ‌اند و درواقع، جابجایی‌ های پی در پی، تنوع فرهنگی را در این روستا ایجاد کرده است.

نی، ساز محلی روستای پاده است که نغمه‌ های دلنشینی را با آن می‌ نوازند. اشکنه از معروف ترین غذاهای محلی مردم روستای پاده به شمار می آید.

فاصله روستای پاده تا گرمسار

فاصله بین شهرستان گرمسار و ایوانکی جاذبه‌های گردشگری محبوبی در دل خود دارد. اگر تنها ۵ کیلومتر از گرمسار به سمت ایوانکی فاصله بگیرید، به تپه‌های مریخی روستای پاده می‌رسید.

اگر قصد دارید از شهر تهران به سمت این مکان گردشگری بیاید، بعد از خروج از اتوبان خاوران به سمت گرمسار، از پاکدشت عبور کنید و به شهر گرمسار می‌رسید.

سپس لازم است تا ۲۰ کیلومتر از گرمسار به سمت آرادان برانید. حدود ۱ کیلومتر بعد از خروجی آرادان، وارد خروجی سمت راست شویدد که به علی‌آباد پایین می‌رود.

بعد از آنکه وارد خروجی شدید، مسیر را ادامه دهید تا به روستای پاده برسید.

روستای پاده در ۴ کیلومتری شمال شرقی شهرستان آرادان قرار دارد.

پاده روستایی در ۲۲ کیلومتری شرق گرمسار است که چند جاذبه تاریخی را در دل خود جای داده است.

برای سفر به این روستا از جاده گرمسار به سمنان باید به آرادان رفت و از آنجا نیز حدود سه تا چهار کیلومتر فاصله با روستای پاده وجود داره. بهترین فصل سفر به پاده، بهار یا پائیز است.




این روستا چون در مسیر جاده ابریشم بوده بنابراین در آن بناهایی ساخته شده و در آن روزگاران مورد توجه بوده است.

قلعه تاریخی پاده که در واقع قبلا محل زندگی مردم بوده و اکنون خرابه های آن باقی مانده، یخچال و حمام قدیمی از جاذبه های تاریخی پاده هستند.

همچنین پاده در منطقه ای واقع شده که اطراف آن را معادن نمک در برگرفته اند و از جاذبه های طبیعی محسوب میشه.

بافت قدیمی روستا نیز جذاب است و دیدن ان خالی از لطف نیست. درباره نام روستا گفته میشه نام اصلی اینجا پایین ده بود که در زبان محلی به صورت پاده درآمده است.
پنجره
ارسال نظر
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار