gardeshban.ir

طرز تهیه نان ترکی پیده، خوشمزه و خاص

پخت نان ترکی پیده در 20 دقیقه انجام می شود اما باید خمیر را از 2 ساعت قبل آماده کرده باشید. این نان تقریبا شبیه نان بربری است که طرز تهیه بسیار ساده ای دارد.
کد خبر: ۶۱۰۴۱
تاریخ انتشار : سه‌شنبه ۱۹ دی ۱۴۰۲-1402 October 19
گردشبان (gardeshban.ir) :



پخت نان ترکی پیده در 20 دقیقه انجام می شود اما باید خمیر را از 2 ساعت قبل آماده کرده باشید. این نان تقریبا شبیه نان بربری است که طرز تهیه بسیار ساده ای دارد.

نان پیده یکی از انواع نان های مخصوص ترکیه است که شباهت زیادی به نان بربری داشته و برای صبحانه یا عصرانه مناسب می باشد. ترکیه ای ها اغلب این نان را برای افطار مناسب می‌دانند و معمولا این نان را در ایام ماه مبارک رمضان تهیه می کنند. 

در این بخش از آشپزخانه نمناک طرز تهیه آسان نان پیده را آموزش می دهیم، پیشنهاد می کنیم این نوع نان را در خانه تهیه و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید.

مواد لازم مقدار لازم

آرد سفید 3 تا 4 پیمانه
شیر ولرم 1 پیمانه
آب ولرم ½ پیمانه
شکر 2 قاشق غذاخوری
پودر خمیر مایه 1 قاشق غذاخوری
روغن مایع 2 قاشق غذاخوری
نمک 1 قاشق مرباخوری

مواد لازم برای رومال


زرده تخم مرغ 1 عدد
زعفران دم کرده 1 قاشق چایخوری
کنجد و سیاه دانه 1 قاشق غذاخوری

مراحل تهیه نان پیده

داخل یک ظرف مناسب آب ولرم را به همراه 1 قاشق غذاخوری شکر و خمیر مایه فوری مخلوط می کنیم.

برای عمل آمدن خمیر مایه درب ظرف را گذاشته و آنرا به مدت 5 تا 10 دقیقه در یک جای گرم قرار می دهیم.

یک کاسه مناسب شیر ولرم را به همراه نمک، روغن مایع و باقیمانده شکر می ریزیم و مخلوط می کنیم تا کاملا یکدست شوند.

پس از گذشت ده دقیقه و پس از عمل آمدن خمیر مایه، آن را به دیگر مواد اضافه کرده و در حدی که یکدست شوند، مخلوط می کنیم.

آرد را سه مرتبه الک می کنیم و کم‌کم به مواد اضافه و مخلوط می کنیم.
خمیر را به خوبی ورز می دهیم.

کاسه ای بزرگ را چرب کرده و خمیر را داخل آن می ریزیم.

روی خمیر را با سلفون و سپس پارچه پوشانده و در یک جای گرم قرار می دهیم.

پس از گذشت یک ساعت که حجم خمیر دو برابر شد، آن را کمی ورز می دهیم تا پف آن بخوابد.
خمیر را به 4 قسمت مساوی تقسیم می کنیم.

هر قسمت را با وردنه به صورت گرد با قطر یک سانتی‌متر باز می کنیم.

درون سینی فر کاغذ روغنی قرار داده و خمیرهای باز شده را داخل آن می گذاریم.

روی خمیرها پارچه ای می کشیم تا خشک نشوند.

اجازه می دهیم خمیرها در داخل سینی به مدت 30 دقیقه استراحت کنند.

برای تهیه رومال زعفران دم کرده و زرده تخم مرغ را به خوبی مخلوط می کنیم تا یکدست شوند.

خمیرهای داخل سینی را پس از نیم ساعت با انگشت طرح می زنیم.

روی خمیرها مخلوط زعفران و زرده تخم مرغ (رومال) را می مالیم.

سپس روی آنها کمی کنجد و سیاه دانه می پاشیم.

فر را از 10 دقیقه قبل با حرارت 180 درجه سانتیگراد روشن می کنیم تا کاملا گرم شود.

نان ها را به مدت 40 تا 50 درون فر قرار می دهیم.

برای اینکه روی نان ها طلایی شود، پس از اینکه نان ها اماده شدند چند دقیقه گریل را روشن می کنیم.


نکات مهم

برای خشک نشدن خمیر به آن زیاد آرد نزنید.

برای اینکه نانتان نرم بماند، بعد از خارج کردن نان از فر روی آن را با نایلون و پارچه بپوشانید.

زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 1 ساعت و

و زمان پخت و انتظار آن در حدود 20دقیقه میباشد .

نان ترکی پیده را می توانید در وعده میان وعده - پیش غذا - سرو کنید .

همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .

توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .
پنجره
ارسال نظر
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها
آخرین اخبار