gardeshban.ir

این ماده غذایی را بخورید تا خوب بخوابید

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت بر لزوم مصرف روزانه دو لیوان شیر تاکید کرد و گفت: مصرف لبنیات بیشتر به خواب بهتر کمک می کند.
کد خبر: ۶۱۳۲۶
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۲-1402 November 16
گردشبان (gardeshban.ir) :
این ماده غذایی را بخورید تا خوب بخوابید


شیر و لبنیات، منبع بسیار خوبی برای تأمین پروتئین مورد نیاز بدن است، مصرف روزانه دو لیوان شیر، ۵۰ درصد پروتئین مورد نیاز افراد بالغ را تأمین می‌کند.

کلسیم موجود در شیر و لبنیات از نرمی استخوان، کندی رشد، خرابی دندان‌ها در کودکان و پوکی استخوان در بزرگسالان پیشگیری می‌کند. مصرف ۳-۲ لیوان شیر در روز می‌تواند نیاز بدن به کلسیم را در افراد بالغ تامین کند. فسفر به همراه کلسیم در تشکیل استخوان و استحکام آن موثر بوده و در ساخت بافت‌های عضلانی، مغز و اعصاب دخالت می‌کند.

شیر حاوی بعضی از ویتامین‌ها مانند آ، ب۱۲ ، ب۲ ، ب ۱ است. کمبود ویتامین آ باعث شب کوری، ناراحتی‌های چشمی و کاهش مقاومت بدن در برابر بیماری‌های عفونی می‌شود. عوارض کمبود ویتامین ب۲ در بدن عبارتند از: پوسته پوسته و خشک شدن پوست اطراف دهان، گوش و بینی و در موارد شدید کمبود، در بینایی اختلال به وجود می‌آید.

مصرف ۲ لیوان شیر حدود ۵۰ درصد میزان نیاز به ویتامین ب۲ در افراد بالغ را تامین می‌کند. ویتامین ب ۱۲ یکی از اجزای ضروری در تشکیل گلبول‌های قرمز خون است و عوارض کمبود این ویتامین عبارتند از کم خونی و خستگی است.

با مصرف روزانه ۲ لیوان شیر حدود ۵۰ درصد نیاز بدن افراد بالغ به این ویتامین تامین می‌شود. برای افراد بزرگسال سالم روزانه ۲ واحد یا بیشتر از گروه شیر و لبنیات توصیه می‌شود؛ البته زنان باردار و شیرده باید حداقل روزانه ۳ واحد از این گروه مصرف کنند.

احمد اسماعیل زاده، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه کمبود خواب با بسیاری از پیامدهای منفی سلامت جسمی و روانی مرتبط است،گفت: در واقع کیفیت خواب یکی از مسائل مهم بهداشت عمومی جهانی در نظر گرفته می‌شود؛ بنابراین بسیاری از مردم به دنبال درمان‌های خانگی ساده برای بهبود کیفیت الگوی خواب خود هستند.

وی ادامه داد: نوشیدن یک لیوان شیر گرم قبل از خواب، از نسل‌‌های پیشین تاکنون به عنوان راهی برای ایجاد آرامش، تسکین اضطراب و تسهیل خواب، متداول بوده است.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: تریپتوفان یک اسید آمینه است که در انواع غذاهای حاوی پروتئین یافت می‌شود و نقش مهمی در تولید انتقال دهنده عصبی به نام سروتونین ایفا می‌کند؛ سروتونین خلق و خو را تقویت می‌کند، باعث آرامش می‌شود و به عنوان پیش ساز در تولید هورمون ملاتونین عمل می‌کند.

اسماعیل زاده عنوان کرد: ملاتونین که به عنوان هورمون خواب شناخته می‌شود، توسط مغز ترشح شده و به تنظیم ریتم شبانه روزی ما کمک کرده و بدن را برای ورود به چرخه خواب آماده می‌کند.

وی با بیان اینکه مصرف شیر و لبنیات به طور کلی باعث بهبود کیفیت خواب و تأثیر مثبت بر سلامت جسمی و روانی می‌شود، تصریح کرد: شیر و محصولات لبنی حاوی مقادیر قابل توجهی تریپتوفان هستند که در نهایت پیش ساز تولید ملاتونین است.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در ادامه عنوان کرد: همچنین آلفا-لاکتالبومین موجود در شیر دارای بالاترین میزان تریپتوفان در بین پروتئین‌های غذایی است که به طور معمول توسط انسان‌ها مصرف می‌شود.

وی افزود: البته نکته مهم این است که هنگامی که غلظت گلوکز خون بالاست، مقدار بیشتری از تریپتوفان از سد خونی مغزی عبور می‌کند و منجر به خواب بهتر می‌شود، بنابراین، بهتر است برای خواب بهتر شیر یا ماست، با کمی عسل یا ماست حاوی چند تکه میوه شیرین مثل خرما مصرف شود.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تاکید کرد: توصیه می‌شود به جای مصرف قرص‌های خواب آور که مضرات زیادی برای انسان داشته و پس از مدتی در صورت قطع مصرف، بدون مصرف آنها به خواب نمی‌روید، خود را به مصرف یک لیوان شیر یا ماست یک ساعت قبل از به رختخواب رفتن عادت دهید تا علاوه بر حفظ سلامتی تان، خواب خوبی داشته باشید.
برچسب ها:
پنجره
ارسال نظر
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها