gardeshban.ir

طرز تهیه رشته خوشکار، سوغات معروف رشت

رشته خوشکار شیرینی سنتی خوشمزه ای است که سوغات رشت محسوب میشود و مخصوص استان گیلان است.
کد خبر: ۶۱۴۸۷
تاریخ انتشار : سه‌شنبه ۰۱ اسفند ۱۴۰۲-1402 December 01
گردشبان (gardeshban.ir) :



رشته خوشکار شیرینی سنتی خوشمزه ای است که سوغات رشت محسوب میشود و مخصوص استان گیلان است. این شیرینی بدلیل دارا بودن مغز گردو و دارچین و هل علاوه بر اینکه مغذی است طعم ویژه ای هم دارد. شما در تهیه این شیرینی میتوانید از آرد گندم یا آرد برنج استفاده کنید. علاوه بر آن دست خودتان است که از آب یا شیر در این شیرینی استفاده کنید. 

علاوه بر مغز گردو در مواد میانی این شیرینی شما میتوانید از سایر مغزها هم استفاده کنید. برای تهیه شربت این شیرینی شما باید آب را جوشانده و با گلاب و شکر مخلوط کنید البته میتوانید بجای شکر از عسل استفاده کنید اما باید دقت کنید که حرارت سبب میشود خواص مفید عسل از بین برود بنابراین حتما اجازه دهید ابتدا آب جوشیده ولرم شود سپس با عسل مخلوط کنید. نسبت ترکیب آب و عسل در شربت این شیرینی به نسبت ۳ به ۱ است. 

بدلیل اینکه این شیرینی در روغن سرخ میشود استفاده زیاد آن میتواند برای سلامتی مضر باشد بنابراین حتما دقت کنید که در مصرف این شیرینی تعادل را رعایت کنید. البته شما میتوانید برای اینکه شیرینی سالم تری تهیه کنید بجای روغن معمولی از روغن کنجد برای سرخ کردن شیرینی ها استفاده کنید. اما حتما دقت کنید که حرارت ملایم باشد که باعث سوختن روغن نشود.

درست کردن این شیرینی در منزل به شما این اطمینان را خواهد داد که اصول بهداشتی در تهیه آن رعایت شده است. بدلیل بالا بودن کالری این شیرینی شما میتوانید از آن در ماه مبارک رمضان استفاده کنید. در قنادی ها برای تهیه رشته خوشکار از شانه های مخصوص برای ریختن رشته ها و از سینی مسی برای سرخ کردن استفاده میشود. البته شما میتوانید در منزل برای ریختن رشته ازقیف و برای سرخ کردن رشته ها از تابه استفاده کنید. 

اگر در تهیه شربت این شیرینی از شکر استفاده میکنید باید مخلوط آب و شکر را روی حرارت بگذارید تا خوب قوام آمده و غلیظ شود. اما اگر از عسل استفاده میکنید باید پس از جوشیدن آب آنرا از روی حرارت برداشته و بگذارید تا کمی خنک شود سپس عسل را با آن ترکیب کنید.از انواع دیگر دسر های ایرانی می توان به حلوا سیاه ،خاگینه ، شعریه و سوهان عسلی اشاره کرد.

مواد لازم

آرد برنج یا گندم : 1 لیوان
آب : 1 لیوان
مغز گردو ساییده شده : 5 قاشق غذاخوری
پودر شکر : 4 قاشق غذاخوری
پودر پسته : به مقدار دلخواه
پودر نارگیل : به مقدار دلخواه
پودر دارچین : 1 قاشق غذاخوری
پودر هل : نصف قاشق چای خوری
قیف مخصوص یا معمولی

مواد لازم شربت خوشکار:

آب : 1.5 پیمانه
شکر : 2 پیمانه
دارچین : 1 قاشق مرباخوری

مراحل

ابتدا آرد و آب را با هم مخلوط کنید.

پس از آنکه مواد بالا را با هم مخلوط کردید حدود 2 الی 3 ساعت به خمیر حاصل شده استراحت دهید.

مخلوط آب و آرد را داخل قیف بریزید.

پودر شکر و مغز گردو را با هم مخلوط کنید.

پودر دارچین و پودر هل را به مخلوط شکر و گردو اضافه کرده و خوب هم بزنید.

سپس تابه را چرب کرده و روی حرارت قرار دهید.

با کمک قیف مخلوط آب و آرد را بصورت دایره ای و خطوط عمودی و افقی داخل تابه بریزید.

قبل از سرخ شدن رشته ها و پس از گذشت 3 دقیقه آنها را از روی حرارت بردارید.

رشته ها را روی پارچه ای تمییز میگذاریم و صبر میکنیم تا خنک شود.

مواد میانی که در بالا با هم مخلوط کردید را داخل رشته ها بگذارید و رشته ها را تا بزنید.

سپس داخل روغن سرخ کنید.

پس از طلایی شدن رشته ها آنها را از تابه خارج کرده و داخل شربت بغلطانید.

شیرینی ها را از داخل شربت درآورده و در نهایت در ظرف بچینید.

طرز تهیه شربت :

آب و شکر را مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهید تا قوام آید.

سپس آن را از روی حرارت برداشته و پودر دارچین را به آن اضافه کنید.

پس از پایان پخت شیرینی ها می توانید از شربت مورد نظر روی آنها بریزید.
پنجره
ارسال نظر
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها