gardeshban.ir

سرمایه‌گذاری بزرگ عربستان در گردشگری

عربستان سعودی با جذب سرمایه‌گذاری ۱۳ میلیارد دلاری، به درآمدزایی ۸۵ میلیارد دلاری از محل گردشگری چشم دارد.
کد خبر: ۶۱۷۹۲
تاریخ انتشار : سه‌شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲-1402 December 29
گردشبان (gardeshban.ir) :
سرمایه‌گذاری بزرگ عربستان در گردشگری


عربستان به عنوان قطب گردشگری نوظهور حدود ۱۳ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خصوصی برای بخش گردشگری پررونق خود جذب کرده است و با برنامه‌های بلندپروازانه برای افتتاح ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار اتاق هتل جدید در دو سال آینده، آماده است تا جایگاه خود را در نقشه گردشگری جهانی تثبیت کند.

«هیفا بنت محمد آل سعود» ـ معاون وزیر گردشگری عربستان سعودی ـ هدف این کشور را برای افزایش درآمد گردشگری به ۸۵ میلیارد دلار در سال جاری عنوان کرد که رشد قابل توجهی نسبت به درآمد حدود ۶۶ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۳ دارد و  انگیزه آن را تنوع بخشیدن به منابع درآمدی کشور فراتر از نفت و توسعه بخش‌هایی مانند ورزش و فناوری دانست.

به گزارش اکونومی میدل‌ایست، بخش گردشگری در حال حاضر با سهم ۴.۵ درصدی در تولید ناخالص داخلی عربستان سعودی، قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ به سهم ۱۰ درصدی دست یابد. بنابراین، عربستان سعودی سرمایه‌گذاری‌های قابل توجهی را با پروژه‌های توسعه‌ای در مقیاس بزرگ، هدایت می‌کند و بر تعهد خود به افزایش گردشگری تاکید می‌کند. علاوه‌بر این، سرمایه‌گذاری‌های قابل توجهی در فوتبال داشته که جذابیت جهانی عربستان را به عنوان یک مقصد سفر افزایش داده است.

عربستان سعودی، تنها پیشنهادکننده میزبانی جام جهانی فوتبال ۲۰۳۴، در سال ۲۰۲۳ پذیرای ۱۰۰ میلیون گردشگر بود که عمدتاً مسافران داخلی بودند. در همین حال، بازدیدکنندگان بین‌المللی تقریباً ۲۷ میلیون نفر بودند و بیشتر آنها به انگیزه‌های مذهبی یا تجاری از این کشور دیدن کردند.

با این حال، عربستان پیش‌بینی می‌کند با ادامه پروژه‌های گردشگری بزرگ، سفرهای تفریحی در این کشور افزایش یابد. با نگاهی به آینده، دولت قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ تا ۸۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خصوصی گردشگری را تضمین کند و علاوه‌بر این، قصد دارد در دهه آینده حدود ۸۰۰ میلیارد دلار به این بخش تزریق کند و تعهد خود را برای توسعه گردشگری بیشتر تقویت کند.

مقام‌های عربستان سعودی در راستای «راهبرد گردشگری کشور»، ‌توسعه چندین پروژه مختلف را آغاز کرده‌اند که از جمله آن‌ها به پروژه «نئوم» ‌(NEOM) می‌توان اشاره کرد که یک کلان‌شهر با بودجه ۵۰۰ میلیارد دلار است. مقام‌های این کشور امیدوارند «نئوم» و دیگر ابرپروژه‌های آنها به قطب گردشگری جهانی تبدیل شود.

بر اساس اعلام سازمان جهانی گردشگری، عربستان سعودی در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال ۲۰۱۹ افزایش ۵۶ درصدی در تعداد گردشگران ورودی را ثبت کرد. گزارش این سازمان همچنین حاکی از آن است که این کشور در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال ۲۰۱۹ به نرخ قابل توجه بازیابی گردشگری با ۱۵۶ درصد در تعداد گردشگران ورودی دست یافته است.
برچسب ها:
پنجره
ارسال نظر
گردشگری به روایت تصویر
نگاه دوم
یادداشت
مناطق آزاد
داغ
پربازدیدها